Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

MENJÜNK SZÍNHÁZBA!

MR es MRSJúnius 24-én, a balatonföldvári Kultkikötőben tartották a szabadtéri ősbemutatóját a Segítség! Megnősültem! című, Pindroch Csaba által színpadra vitt - Sebestyén Elemér regényéből készített - fergeteges előadásnak. Az egyszemélyes vígjáték az öt éve hatalmas sikerrel játszott Mr. és Mrs. darabhoz hasonlóan egy igazi poén kavalkád, melyben mindkét nem szembesülhet saját gyengeségeivel, illetve azzal, miként látja őt a másik fél.

Karinthy mondta: Férfi és nő. Hogy érthetnék meg egymást? Hisz mind a kettő mást akar - a férfi nőt - a nő férfit. Komoly kérdések, poén panírban tálalva. A jeleneteket nézve azt érezhetjük a történet rólunk szól, vagy a család valamelyik tagjáról, de legalább a szomszédról biztosan! A párkapcsolati görbe tükör a házasság konfliktusait mutatja meg humorba csomagolva úgy, hogy mindenkinek eszébe jut(hat) hasonló történet, aminek részese volt.

Az egyszemélyes darab főhőse egy barátja közelgő esküvője kapcsán emlékezik vissza saját házasságának állomásaira, amikor arra kényszerült, hogy megvívja a maga apró kis bokszmeccseit szerető hitvesével, és az élettel.

"Akár „kötelező olvasmány” is lehetne az életüket összekötni szándékozók számára, hogy tudják, mire készülhetnek, illetve mire készítsék fel leendő párjukat. Hiszen amin nevetni tudunk, azon máris kevésbé bosszankodunk és sokkal könnyebben el tudjuk fogadni. Ehhez nyújt segítséget a remek szórakozást ígérő előadás."1

A darab színházi premierje a Thália színházban  2016. október 29-én lesz.

A darab - tuti anyós-após jártasságival rendelkező- szerzője ismert krimi író. Sebestyén Elemérnek Anthony Grey2, illetve Sebes T. Antal3 néven jelentek meg művei. Védjegye, hogy minden könyvébe belecsempészi élete olyan eseményét is, ami valóságban megtörtént vele.

A katonai szolgálata alatt ismerkedett meg az ázsiai küzdősportokkal, később versenyszerűen taekwando-zott, valamint tanulmányozta a sáska kung fu-t, illetve a kjokusin karatét is. Két sporttémájú világszabadalma is van, az egyiket az 1992-es szolnoki kjokusin karate Európa Bajnokságon mutatták be. A harcművészet iránti szeretete és tisztelete jeléül a könyveiben mindig bemutat egy-egy harcművészeti ágat. Történetei általában egzotikus helyeken játszódnak, és rendkívül pergő cselekmény valamint sok humor jellemző rájuk.

Az utóbbi években forgatókönyvírással, valamint a könyvei angolra fordításával foglalkozik.

A Segítség! Megnősültem! történet folytatása előreláthatóan 2017-ben jelenik meg.

Bízom benne, sikerült kedvet csinálnom az előadáshoz!

Szeretettel

Berecz Ildikó

Pilisszentiván, 2016. Mindszent hava 27.

Író: Sebestyén Elemér
Színész: Pindroch Csaba
rendező: Radnai Márk


[1] Szentgyörgyi, Rita: Fidelio, 2016. június 17. (Hozzáférés: 2016. 09. 27.
[2] Véres kaland Miamiban (1989), Az őrült kísértet (1990), A Halálmester (1990), A kommandós háborúja (1991), …És elszabadul a pokol! (1991), Kung-fu életre-halálra (1992), Próbáld meg túlélni! (1993), A Kobraisten bosszúja (1997), Halálmester (II.kiadás) (2000), Buddha Könnye (2001), Sattarani a gyűlölet istene (2001), Kung-fu életre-halálra (II.kiadás) (2002), Kobraisten bosszúja (II. kiadás) (2003),.…És elszabadul a pokol! (II. kiadás) (2004), A cápa szájában, avagy Próbáld meg túlélni! (II. kiadás) (2004), Az őrült kísértet (II.kiadás) (2006), AMOK avagy a fejvadász éjszakája (2012), Kalózkeringő (2012), és 61 egyéb mű.
[3] Sebes T. Antal álnéven ezidáig egy könyve jelent meg Segítség! Megnősültem! címmel.

forrás: 

Szentgyörgyi, Rita: Pindroch Csaba: „Teljesen kiléptem a komfortzónámból” (magyar nyelven). Fidelio, 2016. június 17. (Hozzáférés: 2016. 09. 27.)
https://hu.wikipedia.org/wiki/Anthony_Grey

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok