Menu

just logo uj     nahrinlogo   aphrodite hotel

A+ A A-

APRÓ ÖTLETEK NAGY ÖRÖMÖKRE!!!!

aono

Gyakran hallom manapság, hogy „mi már egymásnak nem ajándékozunk, csak a gyerekeknek veszünk ajándékot!” Ez nekem olyan szomorú… A felnőtt is vágyik a kedves meglepetésre, a gondolatra, és az bizony nem feltétlenül pénz kérdése! A gyerekek így megannyi rengeteg ajándékot kapnak, hogy a nagy bőségben értékelni sem tudják igazán, és ezért a nagy öröm gyakran el is elmarad!

Zárójelben teszem hozzá, őket is meg kell tanítanunk ajándékozni, kilesni, kifigyelni, kinek, mivel lehet örömet szerezni, olvasni a gondolatokban... Kell a készülés, az alkotás izgalma, - ők aztán tényleg maguk készítsenek ajándékot -, aztán meg annak az öröme, hogy láthatja a hatást a megajándékozott arcán! Nincs is ennél szebb!

Szeretem, ha van az ajándékban ötlet, figyelmesség, meg egyéni is. Igaz, én mindennek annyira tudok örülni, nem a pénzben értékes, de személytelen ajándék, hanem az okoz igazán óriási örömet, ami mögött ott a gondolat, a szeretetteljes figyelmesség, amiben érződik, hogy nekem szánták.
Nos, elég is ennyi bevezető, nézzük, mit ajánlok Neked!

aono 1

Ha van olyan megajándékozott jelölted, aki értékeli a különleges, finom ízeket, szeret a konyhában tüsténkedni, és még a minőség is fontos neki, mint Neked, szerintem „betalál” a következő ajándék:

FŰSZERES OLAJ, szép kiöntő üvegben
Gyönyörű kis üvegeket lehet lakás felszerelési, ajándékboltokban kapni, de végül is, bármilyen szép 2-3dl-es üveg is megteszi. Vegyél jó minőségű olívaolajat, töltsd fel az üveget, és adj a 2-3dl olajhoz dl-enként 1 teáskanállal valamelyik fűszerünkből. Én nagyon szeretem, ha vegyesen, legalább 3 félével ízesítem, zseniális íz harmóniát ad bármelyik! A mostani fűszerakcióban található ALGÁS SÓPÓTLÓ, FOKHAGYMA, NAHROM fűszereink annyira finomak együtt, hogy hihetetlen!!! MOST vehetsz hozzá CURRY fűszert is, ki ne hagyd a keverékből!
És mire használható?
Nagyon, nagyon szeretem finom barna kenyérre csepegtetve, valamilyen finom nyers zöldséggel, egy pohár most kapható Gyógynövényes teával, vagy Iso-Teával mennyei! Pecsenyezsíros kenyér… Mond valamit? Nos, arra emlékeztet, de ha lehet, még finomabb, és nagyon egészséges! De csöpögtetheted salátára is, azzal is egyszerűen ellenállhatatlan, és husi pácolására is kiváló!

aono 2KEDVENC SALÁTA ÖNTETEM
Hasonlóan szép üvegbe önts 1dl olíva olajat, 1dl balzsamecetet és 1 dl mézet. Keverj hozzá 2 teáskanál FOKHAGYMA FŰSZERT, és 1 mokkáskanál BORS FŰSZERT. A legegyszerűbb zöldsalátából, jégsalátából is kulináris élményt varázsol!!! A receptet, biztos kérni fogják…

+1 ÖTLET:
Apropó: receptek. Kedvenc receptjeidet összegyűjtheted, és leírhatod egy általad készített füzetbe, könyvbe! Olyan szépeket lehet manapság kapni! És milyen személyes lesz, igaz? Teleírhatod a Nahrinos, Justos finomságokkal megalkotott ötleteiddel, és biztos, hogy a siker nem marad el!!!

aono 3Pár nap, és itt a KARÁCSONY! Remélem sikerült örömet szereznem ezekkel a tippekkel, azt viszont tudom, hogy Te is azt fogsz, ha meg is valósítod. És tudod mi a legjobb? Ezekhez szinte csak a konyhádba kell kimenned! És még bármelyiket megvalósíthatod! Indulhat az alkotás!!!
Nagy örömöt szerezve, apró ötletek által!!!

SZERETETTEL KÍVÁNOK ÁLDOTT KARÁCSONYT, ADD A GONDOLATOD, A FIGYELMED, VIGYÉL MELEGSÉGET A SZÍVEKBE, ÉLVEZD AZ ÜNNEP , AZ AJÁNDÉKOZÁS ÖRÖMÉT!!!

Szilágyi Ildikó
A Napsugár Csapat Vezetője,
Legjobb Szponzor 209519908

MAGYAR ELHÍZÁSTUDOMÁNYI TÁRSASÁG KONGRESSZUSA

metk

A Magyar Elhízástudományi Társaság XXVI. Kongresszusán voltunk Budapesten a Danubius Hotel Flamenco szállodában 2018. november 30-án.
A Kongresszus mottója: Elhízás: ok vagy okozat?

Halmy Eszternek, a kongresszus elnökének szavait idézve: „A túlsúly és elhízás növekvő trendje és egyre súlyosabb megjelenési formája világszerte kihívás elé állítja az egészségügyi rendszereket. Együttes előfordulása a hazai felnőtt lakosság több, mint kétharmadát érinti napjainkban.”
A gyermekkori elhízás is egyre nagyobb arányban van jelen, minden 4.-5. gyermek hazánkban túlsúlyos vagy elhízott.

Az Egészségügyi Világszervezet már 1998-ban krónikus visszatérő betegségnek nyilvánította az elhízást, és így nem tekinthető esztétikai kérdésnek.
A túltáplálkozás és a fizikai inaktivitás két alapvető faktorként fogható fel, amelyek mellett mintegy 30 bizonyított tényezőt is figyelembe kell venni!
Az elhízás olyan soktényezős, komplikált krónikus betegség, amely túlmutat az egyéni kontrollon és kezelést igényel.

metk 1

A fizikai inaktivitás globálisan közel annyi halálozásért felelős, mint a dohányzás - tudtuk meg Dr. Martos Éva előadásából. Becslések szerint évente 1 millióan halnak meg Európában önmagában a fizikai inaktivitás következményeként, minden 10. halálesetért az inaktív életmód tehető felelőssé! Heti 150perc, napi 30perc mozgásra lenne szükségünk minimum.

Az 50 éven felüliek több, mint 6 órát néznek naponta TV-t, ami hatással van a táplálkozási szokásaikra (este étkeznek), befolyásolják őket a reklámok, tévénézés közben ritkán állnak fel.
Magyarországon csak a lakosság 30% mozog 150 percet hetente.
Napi 1 könyvfejezet elolvasása meghosszabbítja az életet, még akkor is ha nem futva, hanem ülve olvasunk! Ülj keveset és mozogj többet!

Köszönet Schmidt Ferenc Igazgató Úrnak, hogy idén másodszor részesei lehettünk e szakmai kongresszusnak és felvehettük az ott lévő szakmai kollégákkal a kapcsolatot!

Az Életfa Program szakmaisága és szakmai kapcsolatai biztonságot nyújtanak tagságunk számára!

Szeretettel:
Hegyi Gyöngyi
értékesítési igazgató
Természetgyógyász
06-704572712

metk 2

KEDVES ÉLETFÁS BARÁTAINK!

mikugy2018

Ugye milyen hihetetlen, hogy megint elrepült „egy” esztendő?

Az idén is meghívunk Téged és minden kedves gyermeket, felnőttet, nagyszülőt, a MikulásGyárba, hagyományőrző adományozásunkra!

Elmondhatjuk számodra, hogy mekkora élmény újra gyereknek érezni Magunkat ennek a Manócskákkal teli, fergeteges hógömbnek a belsejében! Azonban, hogy ne csak mondjuk, inkább tarts velünk és tapasztald meg magad ezt az érzést.

Idén a Városliget felújítása miatt a Mikulásgyár új helyszínen lesz.
Most biztos azt kérdezitek, hogy jaj, merre lesz, hova kell mennem? Ne legyen ez gondod, mert Mi erre is gondoltunk! Egyenesen kisbusszal, a Mikulással megyünk a Mikulásgyárba!
Ennél mókásabb nincs is! Neked, Nektek „csak” a Budapesti Központi Klubba kell időben érkeznetek 2018. december 5-én, ahol a Mikulás ajándékkal vár Titeket.
Érkezés 16.30-17.00 óra között, mert 17.30-kor szervezetten, kisbusszal, autókkal együtt megyünk a Millenáris parkba, ahol Berecz Ildikó, Kultúra- és Honismereti szirom vezetője fog minket elkalauzolni egy picit a Millenáris világába.

Kérünk, szépen hozz Magaddal egy olyan aprócska ajándékot, aminek Te is őrülnél fordított helyzetben. Ezzel a nemes gesztussal mi is hozzájárulunk, hogy egy család karácsonyát szebbé, meghitté tegyük. Ne maradj ki, mert adni JÓ!
Várunk, gyere, tarts velünk szerdán, 2018. december 5-én, Mikulás előestéjén.

A Mikulás szereti a nemes embereket, Neked is rejteget egy kis meglepetést!!!! Szép fényes legyen a csizmád!!!!
A MikulásGyár szívesen fogad tartós élelmiszereket is, cukor, liszt, olaj, tészta, játék...
Ezt a pár sort a Mikulásgyár honlapjáról idézem:

mikugy2018 1A MikulásGyár elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, játékokat, édességet vár adományként. Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a rászorultaknak tartós élelmiszerre van a legnagyobb szükségük, így, amennyiben lehetőségük van, hozzanak minél több konzervet, tésztát, lisztet, cukrot, rizst, olajat, stb. A MikulásGyár nagyon szívesen fogad játékokat, könyveket is, ám arra kérjük az adományozókat, hogy olyan ruhákat, könyveket hozzanak, amelyeket maguk és gyermekük is szívesen fogadna.
Az ajándékokat, adományokat, felajánlásokat nem szükséges becsomagolni, akár kézben, akár dobozban, akár nejlonzacskóban is hozhatják.

Amennyiben nem tudod személyesen átadni a kis csomagodat a manócskáknak, mi szívesen segítünk! Légy szíves juttasd el csomagodat a budapesti képviseletre legkésőbb 2018. December 5. szerda 16 óráig, és mi személyesen elvisszük a helyszínre.

Nagyon szép Adventi készülődést kívánunk Neked, Kedves Életfás Barátunk!

Szeretettel
Mondok Andrea

Amit pedig mi szeretnénk kérni Tőled

Tájékoztass minél több munkatársat a csapatodból, és gyűjts minél több ajándékot, amit el tudunk vinni a Mikulásgyárba.

Ha személyesen kívántok velünk jönni, akkor megtehetitek december 5-én.

Természetesen Miskolcról is küldünk adományt, melyet a céges busszal viszünk el a MikulásGyárba.  Ezért kérünk Titeket, hogy adományaitokat hozzátok el a Miskolci Központi Klubba kedden, vagy legkésőbb december 5-én szerdán 10 óráig juttassátok el az Életfa Program székházába: 3530 Miskolc, Papszer u. 24.

Számítunk Rátok!

Szeretettel
az Életfa Program csapata

A GYEREKEK ŐSZI-TÉLI IMMUNERŐSÍTÉSE

gyoti

Még élvezzük a napsugarakat, de a hűvös, ködös hajnalok és esték már jelzik: itt az ősz.

A közösségbe járó gyerekeknél is elkezdődik a „beteges” időszak, nem ritka, hogy az őszi-téli hónapokban gyakrabban betegek, mint egészségesek. Az immunrendszer megfelelő érettségéhez szükséges átesni bizonyos betegségeken. Természetes módon is hozzásegíthetjük azonban gyermekünk szervezetét, hogy hatékonyabban küzdjön meg a kórokozókkal.

Klinikailag bizonyított immun stimuláns hatású gyógynövényünk a bíbor kasvirág - a Nahrin Echinacina készítményt -, melyet megelőzésként érdemes beépíteni mindennapjainkba. Kerüljön étrendünkbe sok savanyított tejtermék, ezek élőflórái nagyon kedvező hatással vannak bélrendszerünkre.

Az őszi-téli időszakban többnyire vírusos eredetű felső illetve alsó légúti betegségek, mint nátha, torokgyulladás, hörghurut, középfülgyulladás, arcüreggyulladás stb. fordulnak elő.

A gyógyszer az aktuális fertőzést legyőzi ugyan, de a szervezet általános védekezőképességét gyengíti, hiszen nem csak a „rossz” baktériumokat pusztítja el, hanem a hasznosakat is. Károsodik a bélflóra, ami az immunrendszer egyik legerősebb védőbástyája. Ezért fontos, hogy ha antibiotikum szedésére kényszerül a kisgyerek, akkor a gyógyszeres kezelés után kapjon bélflóra regeneráló szert, olyat, ami a gyomorsavnak ellenállva a belekben tudja kifejteni jótékony hatását. Ilyen a Nahrin Vitaflor kapszulánk.

gyoti 1

„Táplálékod legyen orvosságod” - mondta Hippokratész –, mivel immunrendszerünk 70%-a a beleinkben lakik, javarészt attól függ állapota, hogy mit eszünk. Amit megeszünk, ami bekerül a szervezetünkbe, csak abból tudunk építkezni, az határozza meg egészségi állapotunkat. „Amit eszel azzá leszel!”

Törekedjünk az értékes táplálékok fogyasztására, sok friss, az évszaknak megfelelő zöldség, gyümölcs szerepeljen étrendünkben. A magas vitamin- és ásványi anyag tartalmú savanyú káposzta, cékla, gyökérzöldségek, alma, körte, sütőtök az ősz legkedveltebb ételei közé tartoznak. A szervezet vitaminszükségletének fedezésére szükségünk van a természetes alapú Narosan vitamincsaládunk napi fogyasztására is, a vízben és zsírban oldható vitaminok pótlására.

gyoti 2Fogyasszunk minél több sovány húst, hidegen sajtolt olajokat, csírákat, teljes kiőrlésű lisztből készült termékeket, aszalt gyümölcsöket, olajos magvakat, hüvelyesekből készült leveseket, főzelékeket, pástétomokat,amiket Nahrin fűszerekkel ízesítünk.

A kinti hideg erősödésével egyre jobban kívánjuk a meleg leveseket, mint a Nahrin Zöldséglevesünket és a melegítő hatású ételeket. Használjunk gyömbért, fahéjat, szegfűszeget, ezek kiváló, melegítőhatású fűszerek és hatóanyag tartalmuknál fogva a bélrendszeren keresztül immunrendszerünket is stimulálják.

Ebben az időszakban is fontos a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele. Fogyasszunk ásványvizet, forrásvizet, zöld teát, gyógyteákat. Az egyre hűvösebb időszakban jól esik napközben és esténként a Nahrin Citromfű tea, ami a napi feszültségeket oldja és nyugtató hatású.

A megfelelő táplálkozás mellett nagyon fontos a mozgás. Sétáljunk sokat a friss levegőn gyermekeinkkel, tegyünk egy-egy túrát a közeli hegyekben, erdőkben. Testünk, lelkünk, szellemünk felfrissül a természet meghitt nyugalmában.

Nem szabad megfeledkeznünk a megfelelő mennyiségű és minőségű pihenésről, alvásról sem. Hálószobánkban ne legyen meleg, legyen jó a levegő, amit Eucasol spray használatával tudunk biztosítani, lehetőleg természetes anyagból készült ágyneműt használjunk. Ha szükséges, alkalmazzunk bátran nyugtató hatású Just illóolajakat, például Levendulát, Citromot és Narancsot. Törekedjünk arra, hogy minél korábban menjenek gyermekeink aludni és mi is időben feküdjünk le, hiszen élettani szempontból az igazán pihentető, értékes alvás éjfél előtt történik.

gyoti 3Gyermekeinknek béke és meleg, családi otthon megteremtésével nyújthatunk biztonságot a sok leküzdendő akadály mellett. Az iskolában 8.00-14.00 óráig tanuló gyermekünk ebéd után szalad a különórákra, sportfoglalkozásokra és még ezután ül le készülni a másnapi órákra. Nincs pihenés, nincs szabadidő, akkor mit tegyünk? Okosan becsempészünk egy Citromfű teát, egy Levendula krémes masszírozást, egy kis halk zenét, hogy ők is lecsendesedjenek egy kicsikét.

Az ősz a maga nyugalmával, segít felkészülni a hosszú, sötét hónapokra. Figyeljünk magunkra és szeretteinkre, hogy boldog családi légkörben egészségesen éljük át egymás közelségét és szeretetét!

Nekem ez sikerült, hiszen 15 éve élünk családommal a Just és Nahrin termékek biztonságos menedékében! Tiszta szívből ajánlom neked is! Ismerd meg és legyen neked is az Életfa Program egy örök szerelem!

Tisztelettel és nagy szeretettel:
Hegyi Gyöngyi
Természetgyógyász - Reflexológus
06-70/4572712

CSALÁDBARÁT NYÁR!

csny

Mit vigyünk magunkkal egy nyári üdülésre?

Táborozáshoz javasolt termékeink

 1. Teafa illóolaj a rovarok ellen
 2. San’Activ krém a sérülésekre
 3. Boróka krém ízületi problémákra - kemény talaj, bemelegítés biciklizés,séta előtt
 4. Wallwurz krém zúzódásokra
 5. NR általános tisztítószerünk: mosogatáshoz, műanyag bútorokhoz, folteltávolítás
 6. Kéztisztító gél kézmosáshoz
 7. Testápoláshoz: Mályva család nőknek, Gyopár család unisex, Fogkrém,Teafa sampon
 8. Napozó család, Vital Just arcápolási család
 9. Nahrofit vanília, kávé egy gyors reggeli vagy uzsonna céljára
 10. Articsóka nehezebb vacsorák után pl. szalonnasütés
 11. Iso-Tea

Tengerparti nyaraláskor

 1. Teafa olaj, krém: kagyló, korall, sün okozta sérülésekre
 2. Napozó vonal,  Vital Just arcápolási család
 3. Traumára: Boróka krém, Wallwurz vagy Alpesi balzsam
 4. Bázis krém: San’Activ vagy Körömvirág krém
 5. Gyerekes családoknál megfázás esetén S.O.S. segítség: Kakukkfű krém, Eucasol spray, Fenyőszirup
 6. Ajakbalzsam: ajkunk védelmére
 7. Citrom illóolaj
 8. Teafa sampon, Fogkrém
 9. Gyopár család unisex
 10. Articsóka: az emésztést segíti
 11. Iso-Tea - folyadékpótlás

Belföldi szállodai nyaraláskor

 1. Napozó vonal,  Vital Just arcápolási család
 2. San’Activ krém, Teafa krém: medencei balesetekre
 3. Mályva vonal, Intim lemosó, Gyopár család
 4. Teafa sampon, Fogkrém
 5. Eucasol spray, 31es gyógynövény illóolaj
 6. Lábkrém, Kézkrém- gyengéd ápolás
 7. Ajakbalzsam
 8. Articsóka: az emésztést segíti
 9. Omega 3 kapszula

csny 1A belső napszemüvegeket se felejtsd otthon: Q10, Oxydefense rágótabletta.
Legyen nyugodt és kiegyensúlyozott a nyaralásod! Ne érjenek váratlan helyzetek, készülj fel, és legyenek nálad itthoni barátaid, a Just és Nahrin készítmények!

Szeretettel ajánlom mindenkinek az előbbi összefoglalót!

Hegyi Gyöngyi

 

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok