Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

ÉLETFA JUBILEUMI FŐZŐVERSENY - MARHASÜLT ZÖLDSÉGÁGYON

be nyit

ONLINE FŐZŐVERSENY - MARHASÜLT ZÖLDSÉGÁGYON

Bizonyára sokan felkapták a fejüket, amikor meghirdettük az Életfa Jubileumi online főzőversenyt, ahol egyéni és csapat kategóriában lehetett leadni a nevezéseket.
Szép számmal akadtak vállalkozó szellemű jelentkezők, akik örömmel vették a kihívó feladatot.

Ilyen vállalkozó kedvű házaspár Borsányi Éva és Veres Benő, akik saját konyhájukban láttak minket vendégül, és készítették el a marhasültet. Íme a recept és a fotók. Ha kedvet éreztek hozzá, készítsétek el!

Marhasült zöldségágyon

Hozzávalók
1 szelet marha rostélyos (csontos), kb 40 dkg
3 szelet marha felsál kb 40 dkg
Kolozsvári szalonna  kb 30 dkg
Petrezselyem gyökér 5 db
Sárgarépa    5 db
Paprika 3 db
Paradicsom 6 db
Vöröshagyma 2 db
Fokhagyma  6 gerezd
Burgonya 10 db
Vörösbor száraz, (Malbec) 2 dl

NAHRIN fűszerek
Szárnyas fűszer
Fokhagyma fűszer
Marinade fűszer
Nahrom fűszer
Curry fűszer
Só semmiképpen nem kell, kicsi sem

be hossz

Elkészítés 
Készíthető tepsiben, Római tálban, öntöttvas lábasban – tetszés szerint

be zolds

 1. Vágjuk apró darabokra a kolozsvári szalonnát, és terítsük el a tepsi alján
 2. Tisztítsuk meg és vágjuk karikákra a petrezselyem gyökeret, és a sárgarépát, és terítsük el a tepsiben a kolozsvári szalonnán
 3. A marhahúsokat mindkét oldalon fűszerezzük Szárnyas fűszerrel, Fokhagyma fűszerrel, Marinade fűszerrel, Nahrom fűszerrel, Curry fűszerrel, - SÓ NEM KELL. Helyezzük a húsokat szépen elterítve a tepsiben elterített Kolozsvári szalonnás-zöldséges alapra.
 4. A tepsiben tegyük a húsokra a fokhagymákat, húsok közé a vöröshagymákat, paprikákat, paradicsomokat.
 5. Öntsünk a tepsibe 1,5 dcl vizet, és 2 dl vörösbort
 6. Fedjük le a tepsit alufóliával, és tegyük az előmelegített sütőbe kb 2 órát süljön össze 200 fokon.be kesz
 7. kb. 2 óra múlva kivesszük a tepsit a sütőből, megfordítjuk a húsokat, kerüljön a tetejükre a zöldséges alapból. Ekkor betesszük a húsok közé a burgonyákat egészben. Visszatesszük a tepsit a sütőbe, és további 1 órát hagyjuk sülni lefedve.
 8. Egy óra elteltével kivesszük a tepsit a sütőből. Ekkorra a húsok megpuhultak, összeértek az ízek, csodálatos illatok vannak. Le kell önteni egy edénybe, a tepsi alján összegyűlt bőséges folyadékból. Nem kell hozzá sem fűszer, sem bor. Itt már minden készen van. Fedés nélkül a készre sütés következik kb fél óra
 9. kb 15 perc múlva kivesszük a tepsit sütőből, a húsokat óvatosan átforgatjuk, bőségesen locsoljuk a szaftos levével, és visszatesszük sülni fedés nélkül.
 10. Minden megpuhult, nem főtt szét semmi, az ízek összeértek, következik a tálalás.

Tálalás

 1. Vágjunk szeleteket a húsokból, és a tányérba szedjünk húsból és az összesült zöldségekből, burgonyából.
 2. Az egybesült zöldséges, szalonnás alap, burgonyával már önmagában is megfelelő köret, de lehet változatosabbá tenni. Jó hozzá a burgonyapüré is.
 3. Köretnek nagyon jó hozzá még salátakeverék olivabogyóval, áfonya lekvár, paradicsom, paprika, petrezselyem levél, tejfölös öntet. (Tejfölös öntet saját recept: 2 dl tejfölhöz, Fokhagyma fűszer, Saláta fűszer, Tengeri fűszer, Nahrom fűszer – összekeverve)

A vörösborral kiváló íze van

Jó étvágyat kívánunk!

Szeretettel:
Borsányi Éva és Veres Benő

NR, AZ UNIVERZÁLIS TISZTÍTÓSZER A JUSTTÓL

mosás

A svájci Just cég által előállított biológiai úton lebomló tisztítószer az NR.

A Just cég története 1930-ban a háztartási cikkek gyártásával és forgalmazásával kezdődött. A későbbiekben kezdték csak el a természetes krémeket, olajokat és fürdőket, valamint 1954 óta a belsőleg használható készítményeket is gyártani.

Magyarországon a Just cég egyedülálló tisztítószere az NR, ami 500ml-es koncentrátum, több hónapra elegendő a háztartás tisztántartására.

Mosogatás, takarítás közben kamilla kivonata biztosítja kezünk védelmét. Vadgesztenye kivonata tonizáló, gyulladásgátló hatású. Mosóaktív anyagot, tenzideket tartalmaz, aminek köszönhetően jó mosóhatással rendelkezik. A benne található búzafehérje bőrápoló, regeneráló és megtartja bőrünk nedvességét.

NR Universalreiniger flasche 500ml

NR alkalmazási területei

 • Előmosáshoz, mosáshoz kiváló
 • Konyha, fürdőszoba, padló tisztítására, ablaktisztításra, mosogatásra, autóápolásra
 • Gyors zsíroldó hatása van - tűzhelytisztításra kiváló
 • Gyorsan csíkmentesen szárad
 • Védőréteget alakít ki a megtisztított felületen, ezért lassabban porosodik
 • Makacs szennyeződéseknél hígítás nélkül javasolt
 • Gyengébb szennyeződéseknél 5 literhez egy teáskanálnyit vagy evőkanálnyi javasolt
 • Bőrbarát, érzékeny bőrűeknek ajánlott

Kisgyermekes családok tisztítószere, gazdaságos és erős koncentrátum.
Nekem 14 éve a mosogatószerem, a padlóápolóm, a konyhánk és a fürdőszobánk barátja. 

Gyerekeimmel együtt is tudtam és tudok a mai napig takarítani, mert tudom, hogy közben nincsenek kitéve veszélynek, hiszen a Just NR védi és egyben táplálja is lányaim és az én kezemet is egyaránt! Kisgyermekes háztartásban kifejezetten ajánlott tisztítószer!

A JUST cég készítményeinek használatával nagy lépést tehetünk környezetünk és egészségünk megóvása érdekében.

Ajánlom Neked és családodnak is szeretettel!

Hegyi Gyöngyi
értékesítési igazgató
70/4572712

 

TEGYÜNK EGYÜTT A GYEREKEK BOLDOGABB KARÁCSONYÁÉRT!

mgy nyit

KEDVES ÉLETFÁS!

Mint ahogy azt az előző években is tettük szeretnénk most is, hogy sok gyerek karácsonyát tennénk, tehetnénk egy kicsit boldogabbá, örömtelibbé azzal, hogy gyűjtünk nekik ajándékokat Karácsonyra.

Ezért most arra kérünk Téged, hogy nézz körbe a házadban és a környezetedben, mert biztos akad olyan játék, mesekönyv, amit a Te gyereked már nem használ, de egy szegénységben élő gyermeknek bizonyára nagy örömet okozna.

A budapesti irodából december 20-án, péntek délután 17h-kor indulunk el a Millenáris parkba, ahol vár a MikulásGyár, és hivatalosan átadnánk a Mi Életfás ajándékainkat az ott dolgozó manócskáknak, akik a legjobb helyre küldik majd az ajándékainkat. Ezzel mérhetetlenül nagy örömet okozva sok család számára!

Szeretnénk, ha minél több ajándékot küldenétek, és vinnénk az Életfa Programunk hírét e nemes kezdeményezéssel is!

A MikulásGyár elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet, játékot, édességet vár adományként. Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a rászorultaknak tartós élelmiszerre van a legnagyobb szükségük, így, amennyiben lehetőségük van, hozzanak minél több konzervet, tésztát, lisztet, cukrot, rizst, olajat stb.

A MikulásGyár nagyon szívesen fogad játékokat, könyveket is, ám arra kérjük az adományozókat, hogy olyan ruhákat, könyveket hozzanak, amelyeket maguk és gyermekük is szívesen fogadna. Az ajándékokat, adományokat, felajánlásokat nem szükséges becsomagolni, akár kézben, akár dobozban, akár nejlonzacskóban is hozhatják.

adni jo

Amit pedig mi szeretnénk kérni Tőled...

Tájékoztass minél több munkatársat a csapatodból, és gyűjts minél több ajándékot, amit el tudunk vinni a Mikulásgyárba.

Ha személyesen kívántok velünk jönni, akkor megtehetitek december 20-án. Délután 17 órakor a budapesti irodából (1068 Budapest, Benczúr u. 45.) indulunk a Millenáris Parkba. Ezzel kapcsolatban keresd Szabó Tamást (budapesti kirendeltség vezetőt) a +3670708-4474 számon.

Ha nem tudjátok személyesen képviselni csapatotokat, akkor kérjük, gyűjtsétek össze az ajándékokat, és legyetek szívesek a budapesti képviseletünkre azokat eljuttatni, illetve

december 13-án délután 15h-ig a debreceni klubraktárunkba (4031 Debrecen, Kishegyesi u. 19.) vagy december 17-én délután 19h-ig a miskolci központunkba behozni! (3530 Miskolc, Papszer u. 24.)

Az összes ajándékot az Életfa Program nevében adjuk át. Erről készítünk képes beszámolót az Életfa Program Facebook és Instagram oldalán.

Számítunk Rád, Kedves Életfás! Gyere Velünk az átadásra és légy részese ennek a remek és felemelő kezdeményezésnek!
Nagyon szép Adventi készülődést kívánok Minden Kedves Életfásnak

Szeretettel:
Az Életfa Program csapata

JUSTOLÓGIA BLOG

Kép1

Egy kis plusz információból bajod nem lehet. Csak segíthet a vásárlási döntésben, illetve az értékesítésben.

A https://just.hu/blog#just_tippek_minden_napra! blogunk készen áll arra, hogy informáljon benneteket röviden és lényegre törően egy-egy termékről vagy termékcsoportról.

2-3 naponta frissítjük ezt az oldalt. Ne aggódj, lemaradni nem fogsz semmiről, mert visszamenőleg is elérhetőek a feltett termékinformációk!

Látogass el hetente 2-3 alkalommal ide, és használd ezt az aloldalt, akár küld el a linket emailben vagy egyéb online módon, tehát amellett hogy elolvasod dolgozhatsz is vele.

Jó munkát kívánunk!

AZ ÉN ÉLETEM...

SZ

Az ember sokszor azt hiszi, hogy nincs remény, mert a sors kegyetlenül elbánt vele. Ha kialszik a remény, eltűnik az élet. Pedig remény mindig van! A sors játszik velünk, … egyszer fent, egyszer lent. A „lent” után mindig „fent” következik, csak …! Meg kell élni! A bánatban legbelül ott van az öröm, mint ahogy az örömben is a bánat. Ezért aztán sohasem szabad feladnunk a saját életünk mindennapi küzdelmét, mert ez egyben a mindennapi örömünk is!

Büszke vagyok az öcsémre, hogy leírta a történetét, ami nem is olyan egyszerű. Fel tudta és fel tudja vállalni azt, ami az ő élete; problémája-megoldása, bánata-öröme. Olvassátok szeretettel!

Schmidt Ferenc

 

Amikor 20 éve a doktornőm közölte velem, hogy minden bizonnyal Parkinson betegségem van, nagyon mellbevágott a hír. Akkor már éreztem, hogy az életemet kettétörte a betegség, és komoly nehézségek várnak rám a jövőben.

De nem tudtam semmit erről a betegségről, ezért elkezdtem kutatni a neten a betegség után: mitől lesz Parkinson beteg valaki, milyen a lefutása, gyógyítható-e, egy mondattal; mi vár rám a közeljövőben?

Hogy tökéletes legyen a kétségbe esésem, ekkor hagyott magamra a feleségem, aki a lányaimmal együtt úgy döntöttek, hogy elhagynak, mert kibírhatatlan alak vagyok. Én mondtam volna, hogy inkább csak kétségbe esett, de ez egy másik történet. Rettenetes mély depresszióba süllyedtem. Ekkor érttettem meg, hogy csak a szüleimre és a bátyámra számíthatok, akik feltételek nélküli szeretete tartott engem életben.  Eszembe jutott, hogy gyerekként hogyan versengtünk  a bátyámmal, sőt egyszer még komolyabb verekedést is provokáltam, amit rettenetesen szégyellek azóta is.

park

Aki találkozott ezzel a betegséggel az tudja jól, hogy a Pakinson betegség könyörtelen, néha reménykedsz, hogy talán megkímél, vagy veled kivételt tesz, de aztán rájössz, hogy úgy halad, mint azt úthenger, mindent letarol maga előtt, nincs irgalom: a teljes leépülés vár rád. A betegség oka sem ismert. Csupán annyi bizonyos, hogy a genetikai hajlam mellett a stressz is hozzájárul a kialakulásához. Nekem bőven kijutott, de kinek nem? Egyes dokik szerint réz hiánya okozza, mások szerint talán környezeti mérgezés (növényvédő szerek) az oka. Aztán az is kiderült, hogy pár éve, (10-15 éve) még 7-8 évig lehetett ezzel a betegséggel élni, ma már azért jobbak a kilátások, sok olyan gyógyszer kapható, amik növelik az életminőséget, de ezzel együtt is csak kb. 10 év áll rendelkezésünkre, hogy elrendezzük a dolgainkat.

Én pontosan 20 éve birkózom ezzel a betegséggel, hogy ilyen régen,  az  annak köszönhető, hogy rengeteg segítséget kaptam a Just-Nahrin-Hungária Kft-től, és nem csak lelki erősítést, támogatást, hanem több barátot, nagyon kedves kollégát is. De a kapcsolat nem csak ebben merült ki, hanem rengeteg terméket is kaptam: Articsókát, Red-berryt, Aloe-Verát, stb., stb.

Mostanában sokat járok különböző kórházakban, ahol rácsodálkoznak, hogy már 20 éve vagyok Parkinson beteg, hiszen a betegek többsége pár év alatt lett súlyos beteg, a többség 3-5 év alatt. Én pedig 20 évvel büszkélkedhetek, ami jelentős különbség. Egészen biztos vagyok benne, hogy ezek a termékek sokat segítettek, hogy ilyen sokáig elviselhetővé vált a betegségem.

10 éve még 3 millió Ft-ba került egy olyan műtét, ami ma már államilag finanszírozott, és a kísérleti stádiumon messze túljutott. Ma már "futószalagon" végzik ezeket az agyi műtéteket 99%-os pozitív eséllyel. Ezért szeretnék minden sorstársamat bíztatni: amíg lehet műtét nélkül élni, addig  a Nahrin és Just termékei sokat segítenek, később pedig egy műtéttel lehet segíteni a problémákon. Persze gyógyítani nem lehet, de segíteni a bajon igen.

Köszönöm a sok-sok segítséget testvéremnek, Ferencnek, a kedves kollégáimnak, Anitának, Marikának, Viktornak, Jutka keresztlányomnak és párjának Gyuszinak. Felsorolni sem tudom, ki mindenkinek kellene köszönetet mondanom. És köszönöm a Nahrin és Just termékeknek is, hogy hozzásegítettek az emberhez méltó élethez.

Schmidt Zoltán

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok