Menu

just logo uj     nahrinlogo   aphrodite hotel

A+ A A-

GUDUCHI - TERMÉSZETES ENERGIA TESTNEK ÉS LÉLEKNEK

guduchi kep

Olyan világban élünk, amely folyamatos ingeráradatot zúdít ránk: zaj, vizuális ingerek, okos telefon, időhiány, idegesség és stressz jellemzik. Ezek az ingerek gyorsan túlzott stimulációhoz és túlterheléshez vezetnek. Sajnos a kiégettség érzése (Burn out Syndrom) egyre inkább népbetegséggé növi ki magát.
Ennek egyenes következménye, hogy egy idő után nem tudjuk helyén kezelni a terhelést, ezért nyugtató-, altató, lazítószerekhez, rosszabb esetben pszicho-gyógyszerekhez nyúlunk. Az egyetemi hallgatók és a fiatal munkavállalók az utóbbi években egyre gyakrabban nyúlnak antidepresszánsokhoz.

14 nl tema 2Az elterjedt hétköznapi hangulatjavítók közé tartozik pl. az energiaital, a power-szelet, kávé, cola, stb. Ezekkel „csupán” annyi a probléma, hogy rövid ideig hatnak, némelyik sok kalóriát tartalmaz, és tartós fogyasztás esetén igen nagy kárt okozhatnak szervezetünkben.

Ha minden áron mozgósítani szeretnénk energiatartalékunkat, akkor a fenti megoldások helyett válasszuk a természetes módszereket, hívjuk segítségül a természet erejét.

A Just kifejlesztett egy olyan természetes összetevőkből álló terméket, amely kalóriák, alkohol és egyéb egészségtelen vagy függőséget okozó anyag nélkül újra erőt és energiát ad számunkra. Ez nem más, mint a Guduchi roll-on. Egy olyan kis üvegcse, mely mindig velünk lehet, használata végtelenül egyszerű, bármely női táskában vagy akár a nadrágunk zsebében is elfér.

A termék legfőbb hatóanyaga a guduchi, melyet a rozmaring, a citrom, a lime, a kámfor és a levendula illóolajai tesznek tökéletessé.

A guduchi (Tinospora cordifolia) isteni nektár néven ismeretes. Indiából származik, így nem csoda, hogy kiváltképp az Ayurvéda tan becsüli nagyara ezt a gyógynövényt, melyet hagyományosan az alábbi esetekben ajánlja:

  • Általános kimerültségi állapotban: erősít és regenerálja a testet
  • Új erők felébresztése: vitalizál és erősít
  • A lélek és a test erősítése, szellemi tisztaság
  • Teljesítmény javítása
  • Koncentrációs készség fokozása

Kiknek ajánljuk?

  • Akik nem éreznek magukban elég hajtóerőt
  • Akik gyakran érzik magukat kiegyensúlyozatlannak
  • Stressztől szenvedőknek
  • Alvászavarral küszködőknek
  • Akik szeretnének több energiát és életörömöt visszanyerni
  • Hosszú utazások alkalmával frissítőként
  • Akik szeretnék fokozni a koncentrációjukat
  • Akik szeretnék javítani a teljesítményüket

Összefoglalva: revitalizálja a szervezetet, erősíti a rövid távú memóriát, lazítja/oldja a feszültség okozta izommerevséget, csökkenti a fizikai és a szellemi fáradtságot, biztosítja a szervezet számára az energiát és a vitalitást.

Alkalmazása
Fáradtság, kimerültség esetén dörzsöljük be a halántékot, a tarkót, a fülek mögötti területet vagy a csukló belső részét. Használhatjuk bármikor és ahányszor csak szükségét érezzük.

EGÉSZSÉG A KONYHÁBAN: NAHROM FŰSZER

nahrom kep

Mindannyian ismerjük a magyar háztartások többségében megtalálható általános ételízesítőket.

A Nahrin válasza ezekre a termékekre a Nahrom. Sótartalma jóval kevesebb, mint az előbb említett ételízesítőké. Több mint 20 féle fűszer- és gyógynövényt tartalmaz. Használata kiegyensúlyozza az ételek természetes ízét

Főbb összetevők: jódozott konyhasó, hagyma, fokhagyma, zeller, paprika, sörélesztő, fűszerek (mustármaggal), repceolaj.

Miért válasszuk a Nahrin fűszereket?

A Nahrin fűszerek mindegyikéről elmondható, hogy nemcsak fenséges ízeikkel gazdagítják ételeinket, hanem fokozzák az étvágyat, nem terhelik a gyomrot, elősegítik az emésztést. Mint a többi hasonló jellegű Nahrin fűszer, a Nahrom is változatosan felhasználható, jól harmonizál ételeinkkel és más fűszerekkel, alkalmazható levesek, rizs, hal, hús, saláták, főzelékek, zöldségfélék, tészták, gabonaköretek és szószok ízesítésére egyaránt.

Kiknek ajánljuk?

  • Akik szeretnek finomakat főzni
  • Akik szeretnek finomat és egészségeset enni
  • Igényes fogyasztóknak, akiknek fontos a minőség
  • Azoknak, akik olyan sokoldalú fűszert keresnek, amely lényegesen kevesebb sót tartalmaz
  • Vegetáriánusok részére

A termék laktózmentes, cukorbetegek is fogyaszthatják.

EUCASOL SPRAY

581 eucasolÉvről- évre mindannyian tapasztalhatjuk, hogy a légúti megbetegedések az egészségünket érintő leggyakoribb problémát jelentik.

Az Eucasol spray nagyon jól segíti a légutak tisztulását, megfázás esetén jól használható a szabad légzés fenntartására. Amennyiben rendszeresen használjuk, a megfázásos betegségek hatékony megelőzésére is alkalmas. Jelentős antibakteriális hatása van.

Életfa Óvodáinkban, iskoláinkban megelőzésre használják a nevelők, a csoportban vagy tanteremben szellőztetés után 2-3 fújás biztosítja a légtér fertőtlenítését.

Megfigyelhető, hogy a közösségekben sokkal kevesebb a hiányzások száma, mióta bevezették e termék használatát!

Bővebben: EUCASOL SPRAY

TUDJ MEG TÖBBET A D-VITAMINRÓL

maadv

A D-vitamin a szteroid hormonok családjába tartozó vitamin és egyben aktív hormon, amely zsírban oldódik és hővel szemben ellenálló.

Két formájáról beszélhetünk:

  • D2-vitamin (ergokalciferol), amit a táplálékkal veszünk fel és a
  • D3-vitamin (kolekalciferol), amely a bőrben napfény vagy mesterséges besugárzás hatására keletkezik az előanyagából, a 7-dehidrokoleszterinből, illetve a táplálékkal jut be a szervezetbe.

A bőrben UV-B sugárzás hatására kialakuló D-vitamin az emberi szervezet legfőbb D-vitamin forrása, és mivel zsírban oldódik, a szervezet 2-3 hónapig raktározza a zsírszövetekben.

A D-vitamin fő táplálkozási forrásai közé tartoznak a zsíros halak, a halak mája, a halmáj olaj, a tojássárgája, valamint a D-vitaminnal dúsított élelmiszerek, például a gabonakészítmények, tejkészítmények. Általánosságban elmondható, hogy az állati eredetű élelmiszerek D3- és D2-vitamint, a növényi eredetűek D2-vitamint tartalmaznak.

maadv 1

Tíz-tizenöt perces, az arcot, végtagokat, vagy a hátat érő nyári, nappali (10 és 15 óra közötti) napfény elegendő az optimális D-vitamin szérumszint kialakulásához, a késő őszi, téli és kora tavaszi napsugárzás D3-vitamin képző hatása viszont elenyésző. A D3-vitamin képzés az életkorral jelentősen csökken, a fiatalok bőrében a D-vitamin szintézis kb. kétszer olyan intenzív, mint az idősekében.
Érdemes tudni, hogy a szoláriumok által kibocsátott UV-A sugárzás nem alkalmas D3-vitamin képzésére.

Miért fontos a D-vitamin?

A D-vitamin hozzájárul:

  • a kalcium és a foszfor normál felszívódásához/hasznosulásához,
  • a vér normál kalciumszintjének fenntartásához,
  • az egészséges csontozat fenntartásához,
  • az egészséges izomfunkció fenntartásához,
  • a normál fogazat fenntartásához,
  • az immunrendszer normál működéséhez, valamint
  • szerepet játszik a sejtosztódásban.

A D-vitamin legfőbb szerepén kívül a legújabb kutatások szerint szabályozza a sejtek növekedését, befolyásolja az immunfunkciókat, valamint az inzulin és a vérnyomás szabályozásában is közreműködik.

Hiánya számos betegség kialakulásának a kockázatát erősíti fel: csontritkulás, bőrbetegségek, autoimmun betegségek, szív- és érrendszeri elváltozások, daganatos betegségek, cukorbetegség, nőgyógyászati problémák.

D-vitamin hiány?

Ma már van lehetőség a D-vitamin szintjének ellenőrzésére. A vizsgálathoz vérmintát vesznek, a D-vitamin a vérszérumból és a vérplazmából egyaránt mérhető.
Igaz, hogy reprezentatív nagyságrendben Magyarországon eddig nem végeztek D-vitamin szérumszint méréseket, ennek ellenére erősen valószínűsíthető, hogy a lakosság jelentős része, főleg télen-tavasszal D-vitamin hiányban szenved.

A 2014-ben lezajlott Országos Tápláltsági Állapotmérés (OTÁP 2014) közzétett adataiból egyértelműen látszik, hogy a magyar lakosság körében kritikusan alacsony a D-vitamin bevitel. A felmérésből az is kiderült, hogy ez az a vitamin, amire a lakosságnak leginkább szüksége van.

maadv 2

maadv 3A WHO a gyerekeknek (0 hónapostól 18 évig) és 50 év alatti felnőtteknek napi 5 µg (200 NE) bevitelét javasolja (beleértve a várandós és szoptató nőket), az 51-65 éveseknek 10 µg-ot (400 NE), és a 65 évesnél idősebbek számára 15 µg-ot (600 NE).

A D-vitamin jótékony hatásaira vonatkozó legújabb kutatások eredményei alapján, bizonyos betegségek fokozott kockázata esetén, a megelőzésben és a kezelésben ezen mennyiségek többszöröse, akár tízszerese is ajánlott lehet. Ilyen esetekben a kiegészítést egyénre szabottan kell alkalmazni. A D-vitamin pótlás esetén figyelembe kell venni az életkort, az egészségi állapotot, a gyógyszer kölcsönhatásokat, az évszakot, a szabadban töltött időt, a lakóhelyet, a táplálkozási tényezőket, stb.

Magzati korban a D-vitamin ellátottság az anya D-vitamin szintjével arányos. Az anyatej rendkívül kevéset tartalmaz, ezért a csecsemők D-vitamin pótlása elengedhetetlenül fontos. Ez kisgyermekkorban az őszi–téli hónapokban folytatandó.

D-vitamin kapszulák kalciummal, csalán kivonattal, inulinnal és folsavval

d vitamin kalciummal

A Nahrin által kifejlesztett étrend-kiegészítő, alapja a D3-vitamin, de ezen kívül még tartalmaz

  • kalciumot (kalciumkarbonát, kalciumlaktát, kalciumfoszfát),
  • csalán kivonatot, mely ideális kiegészítő, mivel tartalamaz kovasavat és szilíciumdioxidot,
  • inulint és
  • folsavat.

Felhasználás: naponta 1 kapszulát egy kis vízzel vegyen be, lehetőleg étkezéskor.

Optimálisan kombinálható ez a termék a Basico porral vagy a Basico tablettákkal, így nem csak a hatékonyabb felszívódásról, de a megfelelő ásványi anyag bevitelről is gondoskodhatunk.

Starkné Szabó Eszter
vezető dietetikus


Forrás:

https://www.ogyei.gov.hu/otap_2014/
http://mdosz.hu/
Orvosi hetilap, 2012. 153. évfolyam, Szupplementum

NAHRIN VÖRÖS RIZS KAPSZULA

 vörös rizs

A magas koleszterinszint a dohányzás, a magas vérnyomás és a cukorbetegség mellett a szív- és érrendszeri problémák főbb rizikófaktorai közé tartozik.

Mi az a koleszterin?

A koleszterin fontos szerepet tölt be a szervezetben: sejthártya alkotórésze, az agyvelő, idegszövet 10%-a, a csontképzésben fontos (D-vitamin alapanyag), hormonok alkotórésze és részt vesz az epe-, epesav képzésben.

Hogy ezeket a feladatokat el tudja látni a szervezet, naponta kb. 0,5-1g koleszterinre van szüksége. Ennek a mennyiségnek a ¾ része belső termelés (máj), ¼ részben a bevitt táplálékkal szerezzük meg. A főleg állati eredetű, zsírban gazdag élelmiszerek, telített zsírsavak (vaj, tej, húsok zsírjai) megnövelik a koleszterinszintet.

Fontos tudnunk, hogy a koleszterin nem oldódik vízben. Hogy a vér el tudja szállítani szükség van vízben oldódó proteinekre. Ezek az ún. lipo- vagy zsírproteinek, melynek 3 fajtáját különböztetjük meg:

HDL - jó koleszterin (nagy sűrűségű, de alacsony lipidtartalom)

LDL - rossz koleszterin (alacsony sűrűségű, de magas lipidtartalom)

VLDL - az LDL előfokozata

Amennyiben a vér koleszterinszintjét mérjük, az a jó, ha az LDL érték alacsony. Ha túl sok LDL-t tartalmaz, akkor lerakódások jönnek létre az érfalon, melynek következtében az artériák elmeszesednek (arterioszklerózis), érrendszeri betegségek alakulnak ki: szívinfarktus, szélütés, artériák elzáródása.

Hogyan lehet csökkenteni az LDL szintet és növelni a HDL szintet?

  • Egészséges táplálkozással
  • Sok mozgással
  • Túlsúly elkerülésével
  • Tudatos étrend-kiegészítéssel: pl. Omega-3 zsírsavak

A Nahrin Vörös rizs kapszula összetétele

Gombával (Monascus purpureus) fermentált vörös rizs: segíti a koleszterinszint csökkenését, a benne található monakolin-K gátolja az endogén koleszterinszintézist, azaz a máj koleszterintermelését.

Kolin: részt vesz a zsírok és a koleszterin feldolgozásában, az idegsejtek képzésében, jelentős szerepe van az ingerület átvitelben, elősegíti az agyi funkciók és az idegrendszer működését, koordinálja a mozgatórendszer, az izmok összehúzódását.

Q10 koenzim: a sejtek energia ellátásáért felelős, gyorsítja a biokémiai reakciókat, hatékony gyökfogó, létfontosságú a sejtek anyagcseréjében.

Folsav: biztosítja a sejtosztódás, nélkülözhetetlen a vörös vértestek képzéséhez, csökkenti a homocisztein szintet, így kíméli az erek falát, védi a koszorúereket és az agyi artériákat.

A fenti összetevők hozzájárulnak a koleszterinszint csökkentéséhez, ezzel védelmet nyújtva a szív- és érrendszeri problémák kialakulásával szemben.


Kinek ajánljuk?
45 év fölött prevenciós jelleggel
Azoknak, akiknek a rokonságában gyakori a magas koleszterinszint
Akinek az LDL koleszterinszintje magas
A szív- és érrendszeri problémáktól szenvedőknek

Alkalmazás
Naponta 2 kapszulát egy kis vízzel vegyük be.

Ajánlunk évente kétszer preventív jelleggel egy kúrát tartani. Meglévő problémák esetén 3-4 kúra is elvégezhető.

Kiadósság
80db kapszula/40 napra elegendő

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok