Menu

just logo uj     nahrinlogo   aphrodite hotel

A+ A A-

TÁPLÁLÓ ZÖLDSÉGLEVES – MÉREGTELENÍTÉS KÖZBEN ÉS UTÁN...

tzm... azaz Klare Suppe vegetabil

20 féle zöldség és fűszernövényből készül fagyasztva szárítással. Ez azért jó, mert így a vitaminok, enzimek élve maradnak, és amikor vizet érnek az összetevők, akkor olyan, mintha most lett volna felvágva frissen a növény.
Alacsony sótartalmú, és a fűszerek úgy vannak összetéve, hogy a sós ízhatást fokozzák. Tengeri só van benne. Zsír- és purin mentes.

Ionpótlásra nagyon jól használható. Bármilyen betegség után ezt adom. Forró és tele van hasznos ionokkal, amik a betegség során felhasználódnak.

De nyáron, amikor egész nap 40 fokban kiállításon veszünk részt a szabadban, akkor is ezt isszuk, sokszor nem is eszünk.

Íme egy terméktapasztalat Katitól!
"Az egyik kedvenc. Kevés szó esik róla, mert már teljesen beépült a mindennapi életünkbe, természetesnek vesszük, hogy van. Miért szeretem? Pillanatok alatt elkészíthető pl. a csodás borsóleves. Az idén ültettünk borsót és a frissen szedett borsó az új zöldség, sárgarépa, pár perc alatt megpárolódnak és ha kész, beletesszük a Zöldségleves port, állni hagyjuk egy kis ideig és kész. Isteni finom, de bármit lehet vele utólag ízesíteni.
Miért is szeretem még? Mert önmagában is fogyasztható, bárhová vihetem magammal, hiszen csak víz kell hozzá. Hidegen-melegen egyaránt lehet inni, mert zsírmentes. Bevallom, én télen-nyáron melegen szeretem. Nyáron visszapótolja a kiizzadt ásványi sókat, télen pedig nagyon jól átmelegít, jobban, mint egy pohár forró tea. (Kivéve az Iso-Teát) Nagyon ritkán vagyok beteg, de ha elkap valami nyavalya, tudom: a Zöldséglevesre számíthatok, mert megmarad bennem.”

Érdemes egy-egy nap kímélni a gyomrunkat, ehhez adok néhány receptet. Jó hír, hogy gluténmentes, tejmentes, cukormentes, tehát szabadon készíthető mindenkinek.

Emcsi köles levese
tzm 1Egy-egy szál fehér- és sárgarépát megtisztítok, feldarabolom, a sárgarépát megpirítom egy ek olajon, amíg sárga levet nem ereszt, utána beleteszem a fehérrépát, összeforgatom, majd felöntöm egy liter vízzel. Mikor megfőttek a répák, de még roppanósak, beleteszem a fél csésze megmosott kölest, és elzárom a tüzet alatta. 20 perc múlva megfőtt a köles is, ekkor ízesítem a Zöldségleves porral és vágott petrezselyemmel.  Hihetetlen finom, képes vagyok egész nap ezt enni. Ami az élvezeteken túl hat, az a haj, bőr és körömszépítő hatása. Gyönyörű fényes, egészséges bőrrel indíthatjuk a nyarat vele!

Cukkínileves
2 db cukkíni, 2-3 db krumpli, 1 hagyma, olaj, Fokhagyma fűszer Zöldség leves.

Tisztítás darabolás után, a hagymát üvegesre pirítom, beleteszem a cukkínit és a krumplit, felöntöm 1 l vízzel, puhára főzés után mixelem és fűszerezem Zöldséglevessel és Fokhagyma fűszerrel. Finom csípősen is, borssal. A csípős íz télen melegíti a tüdőt, kifejezetten jó.

Sütőtökleves
Fél amerikai tök, 2 db alma, hagyma olaj/vaj, nagyon pici zöldségleves. Hasonlóan készül az előzőhöz. Ez finom édes leves.

Zeller leves
1 öklömnyi zeller + a levele, 2 db krumpli, hagyma, olaj, Zöldségleves, Húsfűszer/Citromos bors fűszer. Elkészítése megegyezik az első két levesével.

tzm 2

Az egészség megőrzés a konyhában kezdődik az ételeinkkel. 

Jó egészséget! Jó étvágyat!

Szeretettel:
Dr. Harsányi Edit
orvos-marketing igazgató
70-457-27-28

TUDJ MEG TÖBBET A D-VITAMINRÓL

maadv

A D-vitamin a szteroid hormonok családjába tartozó vitamin és egyben aktív hormon, amely zsírban oldódik és hővel szemben ellenálló.

Két formájáról beszélhetünk:

  • D2-vitamin (ergokalciferol), amit a táplálékkal veszünk fel és a
  • D3-vitamin (kolekalciferol), amely a bőrben napfény vagy mesterséges besugárzás hatására keletkezik az előanyagából, a 7-dehidrokoleszterinből, illetve a táplálékkal jut be a szervezetbe.

A bőrben UV-B sugárzás hatására kialakuló D-vitamin az emberi szervezet legfőbb D-vitamin forrása, és mivel zsírban oldódik, a szervezet 2-3 hónapig raktározza a zsírszövetekben.

A D-vitamin fő táplálkozási forrásai közé tartoznak a zsíros halak, a halak mája, a halmáj olaj, a tojássárgája, valamint a D-vitaminnal dúsított élelmiszerek, például a gabonakészítmények, tejkészítmények. Általánosságban elmondható, hogy az állati eredetű élelmiszerek D3- és D2-vitamint, a növényi eredetűek D2-vitamint tartalmaznak.

maadv 1

Tíz-tizenöt perces, az arcot, végtagokat, vagy a hátat érő nyári, nappali (10 és 15 óra közötti) napfény elegendő az optimális D-vitamin szérumszint kialakulásához, a késő őszi, téli és kora tavaszi napsugárzás D3-vitamin képző hatása viszont elenyésző. A D3-vitamin képzés az életkorral jelentősen csökken, a fiatalok bőrében a D-vitamin szintézis kb. kétszer olyan intenzív, mint az idősekében.
Érdemes tudni, hogy a szoláriumok által kibocsátott UV-A sugárzás nem alkalmas D3-vitamin képzésére.

Miért fontos a D-vitamin?

A D-vitamin hozzájárul:

  • a kalcium és a foszfor normál felszívódásához/hasznosulásához,
  • a vér normál kalciumszintjének fenntartásához,
  • az egészséges csontozat fenntartásához,
  • az egészséges izomfunkció fenntartásához,
  • a normál fogazat fenntartásához,
  • az immunrendszer normál működéséhez, valamint
  • szerepet játszik a sejtosztódásban.

A D-vitamin legfőbb szerepén kívül a legújabb kutatások szerint szabályozza a sejtek növekedését, befolyásolja az immunfunkciókat, valamint az inzulin és a vérnyomás szabályozásában is közreműködik.

Hiánya számos betegség kialakulásának a kockázatát erősíti fel: csontritkulás, bőrbetegségek, autoimmun betegségek, szív- és érrendszeri elváltozások, daganatos betegségek, cukorbetegség, nőgyógyászati problémák.

D-vitamin hiány?

Ma már van lehetőség a D-vitamin szintjének ellenőrzésére. A vizsgálathoz vérmintát vesznek, a D-vitamin a vérszérumból és a vérplazmából egyaránt mérhető.
Igaz, hogy reprezentatív nagyságrendben Magyarországon eddig nem végeztek D-vitamin szérumszint méréseket, ennek ellenére erősen valószínűsíthető, hogy a lakosság jelentős része, főleg télen-tavasszal D-vitamin hiányban szenved.

A 2014-ben lezajlott Országos Tápláltsági Állapotmérés (OTÁP 2014) közzétett adataiból egyértelműen látszik, hogy a magyar lakosság körében kritikusan alacsony a D-vitamin bevitel. A felmérésből az is kiderült, hogy ez az a vitamin, amire a lakosságnak leginkább szüksége van.

maadv 2

maadv 3A WHO a gyerekeknek (0 hónapostól 18 évig) és 50 év alatti felnőtteknek napi 5 µg (200 NE) bevitelét javasolja (beleértve a várandós és szoptató nőket), az 51-65 éveseknek 10 µg-ot (400 NE), és a 65 évesnél idősebbek számára 15 µg-ot (600 NE).

A D-vitamin jótékony hatásaira vonatkozó legújabb kutatások eredményei alapján, bizonyos betegségek fokozott kockázata esetén, a megelőzésben és a kezelésben ezen mennyiségek többszöröse, akár tízszerese is ajánlott lehet. Ilyen esetekben a kiegészítést egyénre szabottan kell alkalmazni. A D-vitamin pótlás esetén figyelembe kell venni az életkort, az egészségi állapotot, a gyógyszer kölcsönhatásokat, az évszakot, a szabadban töltött időt, a lakóhelyet, a táplálkozási tényezőket, stb.

Magzati korban a D-vitamin ellátottság az anya D-vitamin szintjével arányos. Az anyatej rendkívül kevéset tartalmaz, ezért a csecsemők D-vitamin pótlása elengedhetetlenül fontos. Ez kisgyermekkorban az őszi–téli hónapokban folytatandó.

D-vitamin kapszulák kalciummal, csalán kivonattal, inulinnal és folsavval

d vitamin kalciummal

A Nahrin által kifejlesztett étrend-kiegészítő, alapja a D3-vitamin, de ezen kívül még tartalmaz

  • kalciumot (kalciumkarbonát, kalciumlaktát, kalciumfoszfát),
  • csalán kivonatot, mely ideális kiegészítő, mivel tartalamaz kovasavat és szilíciumdioxidot,
  • inulint és
  • folsavat.

Felhasználás: naponta 1 kapszulát egy kis vízzel vegyen be, lehetőleg étkezéskor.

Optimálisan kombinálható ez a termék a Basico porral vagy a Basico tablettákkal, így nem csak a hatékonyabb felszívódásról, de a megfelelő ásványi anyag bevitelről is gondoskodhatunk.

Starkné Szabó Eszter
vezető dietetikus


Forrás:

https://www.ogyei.gov.hu/otap_2014/
http://mdosz.hu/
Orvosi hetilap, 2012. 153. évfolyam, Szupplementum

VIVI ALOE C-VITAMINNAL

vivi aloe ht

Az aloe vera a természet csodanövénye. Már a régi egyiptomiak, a görögök és Nagy Sándor, valamint a maják is hittek az aloe gyógyító erejében és szépségelixírként használták.
A Nahrin Vivi Aloe továbbfejlesztését ez a mottó kíséri: „Az egyhelyben járás lényegében visszalépést jelent.”
A továbbfejlesztett készítmény olyan kiegészítő hatóanyagokat tartalmaz, amelyek remek összhatást mutatnak (a termék fő összetevője továbbra is az aloe, ezúttal 93%-ban):

Aloe Vera  + Fehérszőlő lé + Gránátalma lé + C-vitamin

Továbbá tartalmaz gyümölcscukrot és káliumszorbátot.

Fontosabb pozitívumok:

  • méregtelenít és salaktalanít,
  • harmonizál és erősíti az immunrendszert,
  • gyökfogó, védi a sejteket az oxidatív stressztől,
  • vitalizál, pozitív hatású az anyagcsere- és az emésztési folyamatokra,
  • energia- és vitaminforrás,
  • erősíti más Nahrin termékek hatását.

Az új összetételű Vivi Aloe előnyei:

  • a C-vitamin, mint antioxidáns – most fontosabb, mint valaha,
  • mint étrend-kiegészítő értékes helyet foglal el a mindennapi táplálkozásban.
  • a Vivi Aloe készítmény fedezi a napi C-vitamin szükséglet 50%-át,
  • a gránátalma pozitív hatású a szív-és érrendszeri-, daganatos megbetegedések és ízületi fájdalmak esetén egyaránt,
  • a fehérszőlő lé erősíti az immunrendszert, jót tesz az izomzatnak, gyors energiával szolgál.

Felhasználás

5 evőkanálnyit (kb. 40ml) fogyasztani naponta, étkezések között, akár hígított formában is, esetleg kedvenc italba keverve. Felhasználás előtt rázzuk össze, felbontás után hűtőszekrényben tároljuk, 3 hónapon belül fogyasszuk el.

Nahrin Vivi Aloe – az egész család számára!

Az oldalt összeállította:
Nagyházi Mária
oktatási vezető

HÚGYÚTI FERTŐZÉSEK

hf

Húgyúti fertőzésen a vizeletkiválasztó és -elvezető rendszer egy vagy több részének gyulladását értjük. A húgyúti rendszerhez a két vese, két húgyvezeték, a hólyag és a húgycső tartozik. A vesék bab alakú szervek, amelyek hátul, a gerinc két oldalán, a 12. bordák magasságában helyezkednek el. Feladatuk, hogy kiszűrjék a vérből a salakanyagokat és vizeletet válasszanak ki, ezáltal a káros anyagokat és a folyadékfelesleget a szervezetből eltávolítsák. Lényegében a vese szerepe, hogy szűrő legyen és kimossa a felesleges anyagokat a szervezetből. Ahhoz, hogy ezt megtehesse, gondoskodnunk kell arról, hogy legalább 2 liter folyadékot igyunk meg naponta, hiszen csak így képes maradéktalanul ellátni a feladatát. A vizelet a vesékből a húgyvezetékeken keresztül a húgyhólyagba jut, ahol ideiglenesen tárolódik, majd telítődésekor a húgycsövön keresztül távozik a vizelet.

hf 1A külvilágból a húgycsőbe került kórokozók húgyúti fertőzéseket okozhatnak. Ezek a húgycső falához tapadnak, szaporodnak és a húgycső mentén a hólyagba jutnak. Bár húgyúti fertőzést többfajta baktérium okozhat, az esetek többségében (80-90%) az E. coli a kórokozó, amely a bélrendszerben, a székletben általánosan előforduló baktérium.

A húgyúti fertőzés bárkinél, bármilyen életkorban előfordulhat, mégis nőknél nagyobb valószínűséggel alakulhat ki. Ez részben anatómiai okokra vezethető vissza, mivel a nők húgycsöve rövidebb (a baktériumoknak kisebb távolságot kell megtenniük), továbbá a végbél és a hüvely viszonylag közel van a húgycsőhöz. Ezen kívül bármi, ami a vizelet kiürülését lassítja, annak útját gátolja, vagy baktériumok bejutásához vezet a húgyúti rendszerbe, növelheti a húgyúti fertőzések kialakulásának kockázatát. Például: anatómiai rendellenességek, a hólyag nem ürül ki teljesen, a vizelet rendellenes irányú áramlása, vesekövek, várandósság, hólyagkatéterezés, cukorbetegség, bármilyen, az immunrendszert gyengítő állapot, megnagyobbodott prosztata.

hf 2A húgyúti fertőzések általában az alsó szakaszra (húgycső és hólyag) korlátozódnak, ahol kellemetlen tüneteket okoznak, például égő/csípő érzést vizeletürítéskor, de viszonylag könnyen kezelhetők. Ezek a fertőzések a legtöbb esetben a kezelésre jól reagálnak, de nem megfelelő terápia esetén feljebb terjedhetnek a húgyvezetékek mentén, a vesékbe. A veséket is érintő fertőzés jóval veszélyesebb és visszafordíthatatlan szervkárosodáshoz is vezethet.

Érdemes tehát inkább megelőzni a betegség kialakulását. Mivel a leggyakoribb kórokozó az E. coli az emberi székletben jelentős mennyiségben található, sok esetben ezzel fertőződik fel a vizeletelvezető rendszer. Megfelelő személyi higienével, helyes szokások kialakításával (gyermekeknél, főleg lányoknál különösen fontos a WC használat után a helyes törlés megtanítása: mindig elölről hátrafelé), megfelelő fehérnemű kiválasztásával már sokat tehetünk a megelőzésért. Az arra érzékenyek óvakodjanak attól, hogy hideg helyre üljenek le, derekukat, lábukat óvják a hidegtől.

A természet patikájából a tőzegáfonya lehet segítségünkre, amely magas antioxidáns és C-vitamin tartalommal bír és proantocianidin tartalmánál fogva megakadályozza az E-coli megtapadását a húgyutakban. A kamilla talán legismertebb gyógynövényünk, gyulladáscsökkentő, antimikrobális, nyugtató, görcsoldó hatású. A boróka vizelethajtó, vesekőképződést gátló hatású és illóolajának fertőtlenítő hatása szintén a megelőzést szolgálja. E három gyógynövény csodálatos kombinációját élvezhetjük a Nahrin legújabb termékében, a Tőzegáfonya Plusz-ban.

Szeretettel:

Starkné Szabó Eszter
vezető dietetikus

 

Lamelloderm - tusfürdő és krém

lamello

Ápoló termékcsalád az Ön érzékeny, száraz bőrére

Az érzékeny, száraz és allergiára hajlamos bőrnek naponta szüksége van nedvességre és egy, a típusnak megfelelő, összehangolt ápolásra, hogy újra megtalálja természetes egyensúlyát. A különösen lágy JUST Lamelloderm termékcsalád teljes körűen kielégíti az igényes szükségleteket. Az egyedülálló, egymáshoz harmonikusan illeszkedő hatóanyagok erősítik a bőr védekező képességét, erősítik a külső hatásokkal szemben az ellenálló-képességet, megvédik az Ön bőrét a kiszáradástól.

Lamelloderm tusfürdő  - Gyengéd az érzékeny bőrhöz

A Lamelloderm tusoló rendkívül finoman tisztítja az érzékeny, száraz, és allergiára hajlamos bőrt, tekintettel van annak természetes védőrétegére. Az enyhén savas pH-érték, valamint a lágy tenzidek mind nagyon kíméletesek az Ön érzékeny bőréhez. Ezáltal megőrzi a természetes egyensúlyt és ellenállóbb lesz a külső hatásokkal szemben. A hasznos szívmag-kivonat bőrnyugtató hatású és megelőzi az irritációk keletkezését.
Kíméletesen, mégis alaposan tisztítja a száraz, érzékeny, allergiára hajlamos bőrt anélkül, hogy annak természetes védőrétegét károsítaná. Segíti a bőr természetes egyensúlyának megtartását, helyreállítását, védelmet nyújt a külső behatásokkal szemben.
Alkalmazás: egy kevés tusfürdőt némi víz segítségével a tenyérben felhabosítani, a nedves bőrre felvinni, lágyan bedörzsölni, majd alaposan leöblíteni.

Lamelloderm krém - elősegíti a bőr megújulását

Egyedülálló lamelláris szerkezetének köszönhetően az érzékeny, száraz, allergiára hajlamos bőr szükségleteit optimálisan látja el. Összetétele megfelel a bőr természetes védelmi rendszerének, rendszeres használata esetén a bőr felületén egy bőrbarát réteg képződik. A bőr tartósan megőrzi természetes nedvességét, és regenerációs képességét. A szívmag- és édesgyökér-kivonat hatásos kombinációja megnyugtatja a bőrt. Ráadásul az értékes argan-, jojoba olaj, valamint shea vaj fokozzák az ápolási hatást. A Lamelloderm krém ajánlható a rossz állapotú bőrfelületek helyi kezelésére is.
Bőrgyógyászatilag tesztelt, a legújabb generációjú bőrápoló találmány, lemezes szerkezetének, valamint a benne található olajoknak/zsíroknak, növényi kivonatoknak és vitaminoknak köszönhetően. Bársonyossá teszi a bőrt, visszaadja annak természetes rugalmasságát, védi a bőrt a káros környezeti hatásoktól, intenzív ápoló, különösen száraz és érzékeny bőr esetén, csökkenti a kellemetlen viszketést, ideális bőrápoló pikkelysömör és bőrgyulladás esetén.
Alkalmazás: igény szerint masszírozzuk be a krémet az érintett felületen

 

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok