Menu

just logo uj     nahrinlogo   aphrodite hotel

A+ A A-

LAMELLODERM - TÖKÉLETES ÁPOLÁS A JUSTTÓL

lamel nyit

Az érzékeny bőr napjaink „népbetegségévé” vált, ráadásul kortól, nemtől függetlenül jelentkeznek a kellemetlen tünetek. Ezek kezelése, a megfelelő kozmetikumok kiválasztása nem kevés energiát és költséget emészt fel. Ám a Justtal minden egyszerűbb! A megoldás a Lamelloderm krém.

A bőr születésünk pillanatában több rétegű, erős, rugalmas falként védi szervezetünket a külvilág ártalmaitól. Élettani szerepe sokrétű, közreműködik a légzésben (bőrlégzés) és a kiválasztásban is. Az élet szempontjából pótolhatatlan, működése szorosan kapcsolódik a többi szerv működéséhez. Szerkezete lényegében mindenütt egyforma, de vastagsága egyes testtájakon jelentős eltéréseket mutat. A bőr járulékos részei a szaruképződmények (szőr, köröm) és a mirigyek (faggyú-, verejték-, tej- és illatmirigy).

Az emberi bőr 3 rétegből áll: a felhámból, az irhából, illetve a bőr alatti kötőszövetből, amely a felhámot és az irhát kapcsolja az alattuk lévő szervekhez. A bőr legkülső rétegét, a felhámot több sorban egymásra rétegződő hámsejtek alkotják. A szaruréteg úgy fedi a bőr felületét, akár a cserepek a háztetőt.

Az emberi bőr rendkívül bonyolult érzékszerv: minden négyzetcentiméterében több száz, az egyén teljes bőrfelületén pedig sok millió idegvégkészülék helyezkedik el.

Bőrünk felszíne kb. 1,6 - 2m2. Ezzel egyben a legnagyobb szervünk is, mely roppant érzékeny. Bőrünk kb. 3,5 - 10kg súlyú. 28 napon belül megújul. Ez a megújulási folyamat az ún. felső bőrrétegben zajlik.

A bőr védelmi feladatai: mechanikai, hő- és kémiai védelem, kiválasztó funkció, fertőzések elleni védelem.

test sziv

A bőr legfontosabb feladatai közé tartozik, hogy a vizet a szervezetben tartsa és megakadályozza a káros anyagok szervezetbe jutását. Ezért a legfelső réteg a felelős, amely a környezettel érintkezik. Lapos szarusejtekből áll, amelyeket zsíranyagok vesznek körbe. A folyadékkal megfelelően ellátott bőr egészségesnek néz ki, feszesebb, simább, puhább és csak kevés ráncot mutat. A bőr egészségének megtartásához feltétlenül szükség van az ép szarurétegre.

Egyre több ember szenved - kortól és nemtől függetlenül - a száraz bőrtől. A nők gyakrabban érintettek ebben a problémában, mint a férfiak, az idősebbek inkább, mint a fiatalok. Ha a száraz bőr okát és jellegzetességeit tekintjük, akkor azt mondhatjuk, hogy a bőr védelmi funkcióját valami erősen befolyásolja. Pl. olyan betegségek következménye is lehet, mint a gyulladások, ekcéma, allergia, stb.

A száraz bőr okai lehetnek

- Külső környezeti hatások (exogén faktorok), mint pl. a fűtési szezonban a száraz levegő, nyáron az UV sugárzás, vagy akár a nem megfelelő bőrápolás.
- Az életkor is befolyásolja a bőr állapotát.
- Biológiai, környezeti okok és betegségek (pl. diabetes) gyakran vezetnek idősebb embereknél száraz bőrhöz.
- A külső tényezők mellett a belsők is (endogén) döntő szerepet játszanak. Például az örökölt hajlam.

torcsi

Az érintettek számára a tünetek egyre nagyobb problémát jelentenek, mivel ezek a tényezők a bőr fokozott lipid- és folyadékvesztéséhez vezetnek. Itt megemlíthetjük a neurodermatitis-t (a száraz bőrgyulladást) és a psoriasis-t (pikkenysömört). Egyre gyakoribb a szervezet túlzott reakcióját mutató genetikai hajlamon nyugvó száraz bőrgyulladás és a bőr szokatlan érzékenysége. Vizsgálatok szerint a népesség 20-25%-ánál kimutathatók ezek a panaszok. Hogy ez miért van így, tudományosan még nem sikerült egyértelműen bizonyítani. Egyesek a nyugatias életstílussal, mások a túlzott testhigiéniával, vagy az elvárosiasodással magyarázzák ezeket a jelenségeket.
Egyre több fogyasztó részesíti előnyben a kíméletes tisztító- és ápolószereket, amelyek mentesek az allergén anyagoktól (pl. parfümök, tartósítószerek, színező anyagok, ethoxylátok, szilikonok és ásványi olajok).

keresztbe

A Just Lamelloderm krém új színfoltként jelentkezik a kozmetikában, mivel a bőr kozmetikumai számára előírt valamennyi feltételnek megfelelnek és a fogyasztók sokféle bőrproblémájára megoldást jelentenek. A krém a hiperérzékeny bőr igényei szerint készült.

Az érzékeny, száraz, allergiára hajlamos bőr naponta igényli a folyadék- és zsírutánpótlást, hogy a természetes eredetű védőrétegét újra ki tudja alakítani.

A Just által fejlesztett Lamelloderm krém tökéletesen kielégíti ezeket a kívánalmakat. A finoman összehangolt hatóanyag tartalom erősíti a védőréteget, a bőr védelmi rendszerét a külső behatásokkal szemben és megóvják a bőrt a kiszáradástól.

A Lamelloderm krém regeneráló ápolást biztosít a száraz, érzékeny és enyhén irritált bőr számára. A termék egyedülálló lamelláris struktúrája megóvja a bőrt a folyadékveszteségtől.

A Lamelloderm krém főbb hatóanyagai

kiszaradt arc

Szívmag-kivonat: a Bermudákon, Floridában, és Texasban volt őshonos, Európában nem ismerték. A magjából készítenek kivonatot. A szívmagból készült kivonatnak gyulladásgátló, viszketést csillapító, ekcéma ellenes és nedvesítő hatást tulajdonítanak.

Borbolya: Európában, NyugatÁzsiában, és Észak-Amerikában elterjedt. Kérgéből vonják ki a hatóanyagot. Hatása: összehúzó és antibiotikus hatás, bőrirritációk és bőrproblémák (psoriasis) esetén segít. A bőrt selymessé teszi.

Édesgyökér: a Földközi tenger és Nyugat-Ázsia térségéből származik. A gyökeréből kivonatot készítenek. Feltölti a bőr regeneráló mechanizmusát, megnyugtatja az irritált bőrt és csökkenti a gyulladásokat.

A nyugtató hatású szívmagból és édesgyökérből készült kivonat kombinálva az értékes, intenzíven ápoló hatású olajokkal, enyhíti a feszültségérzetet, és kiváltképp ápolja a száraz, viszkető bőrt. Dermatológiailag tesztelt.

A Lamelloderm krém legfontosabb tulajdonságai

gyerek lab

 • Nagy arányban tartalmaz a bőrrel rokon lipideket (lamelláris struktúra), amelyek hiányát a sérült védőrétegben pótolja. A védőréteget megújítja.
 • A krém anyaga hasonló védőréteget képez a bőrön, mint a természetes védőréteg. Ezáltal védi a száraz, irritált bőrt.
 • Az egész test napi ápolására alkalmas érzékeny, allergiára hajlamos bőr esetén, baba- és gyermekbőr számára is.
 • A bőrt tartósan ellátja nedvességgel.
 • A szívmag-kivonat viszketést csillapító hatása enyhülést ad a viszkető bőrnek.
 • A receptúrában teljes egészében lemondanak a hagyományos emulgeáló szerekről, és ezzel elkerülik a „kimosottsági effektust”. Ezáltal nem terhelik pluszban a bőrt.
 • A bőrt a legmélyebb rétegéig tartósan ellátja folyadékkal, így az meg tud nyugodni és pihenni tud.
 • A Lamelloderm krém hipoallergén (parfüm-, tartósítószer-, színezékmentes), ezért különösen alkalmas az érzékeny, sőt hiperérzékeny bőr ápolására.
 • A krém semleges illatú.
 • A krém bőrbarát tulajdonságait és hatásosságát dermatológiailag tesztelték és dokumentálták. A megkérdezettek 93%-a nyilatkozott úgy, hogy négyheti használat után a bőrére regenerálóan hatott. A megkérdezettek 100%-a mondta, hogy a kezelést követően a bőrét kevésbé érezte száraznak. A megkérdezettek 80%-a mondta, hogy csökkent a viszkető érzés.

Célcsoportok

Akik hiperérzékeny bőrüktől szenvednek, azaz akiknél a bőr szárazsággal és érzékenységgel reagál.
Akiknek a bőre hajlamos a heves reakciókra.
Akik fontosnak tartják, hogy a termék parfüm- és tartósítószer mentes legyen.
Akik bőrbetegségük miatt támogatni kívánják a gyógyulási folyamatot.
Érzékeny baba- és gyermekbőrre.
Száraz idős bőrre.
Cukorbetegeknek.

Hidd el, bőröd meghálálja gondoskodást! Mindennap legyél vele egy picit kettesben, figyeld a reakcióit, gondozd és ápold ŐT!

Hegyi Gyöngyi

 

 

Szeretettel:
Hegyi Gyöngyi
Értékesítési Igazgató
Minősítet Egészségterv Tanácsadó
Természetgyógyász
06-07-4572712

Források: InforMed.hu

NAHRIN ALMA-, ÉS BARACKÍRÓ

Nahrin Alma és Barackíró

Az író a tejföl köpülésekor, a vaj kiválása után visszamaradó savanykás ízű folyadék, mely összetétele szerint a lefölözött tejhez hasonlít. Az író zsírtartalma változó, 0,3-2,0 % közötti. A friss író hűtés nélkül csak néhány órán keresztül tartható el és csak rövid ideig fogyasztható. Az íze nem túlzottan kedvelt.
A Nahrin Alma-, és Barackíró italpor ezzel szemben száraz helyen sokáig eltartható és kitűnő ízű.

Az író élettani szempontból értékes táplálék, gyógyító hatást is tulajdonítanak neki. Már az ókorban is nagy kincsnek tartották és írókúrákkal kezelték a betegeket. Legnépszerűbb a XVIII. században Svájcban, Ausztriában és Németországban volt, ahol többfelé gyógyítottak írókúrával.


A Nahrin Almaíró 78%-ban a Barackíró 64%-ban tartalmaz édes íróport. Mindkét termékben megtalálható az értékes inulin, az alma ízűben 6%-ban, míg a barackosban 10 %-ban.  Az alma és a barack frissítő, üdítő ízt kölcsönöz a két íróitalnak.
Egy deciliter kész ital nagyjából 30 kilokalóriát, 1 gramm fehérjét, 0,1 gramm zsírt és 6,5 gramm szénhidrátot tartalmaz, tehát gyakorlatilag energiamentes.
Fogyaszthatjuk kúraként, de a mindennapi étkezés részeként is.
A salaktalanítási kúrához naponta 1-2 liter író elfogyasztása javasolt. Ebben az esetben 5-7 evőkanálnyi port 1liter hideg vízzel alaposan rázzunk össze, hűtsük le és így fogyasszuk.
A kúra időtartama általában négy-öt, legfeljebb nyolc hét.
Reggel éhgyomorra javasolt az első pohárral elfogyasztani (2 dl), majd a többi italt a nap folyamán elosztva iszogassuk meg.
Készíthető egyébként még 1:1 arányban vízzel-tejjel, azonban ilyenkor az energiaértékével számolnunk kell.

Az író vízhajtó és salaktalanító hatású, hozzájárulva ezzel az általános jó közérzethez. Kedvező a bélflórára nézve és javítja a bélműködést, segíti az anyagcserét és a fogyást, tisztító hatású a bőrre.
Az író elősegíti a veseműködést, a felesleges vizet kihajtja a szervezetből, így segíthet reuma, magas vérnyomás esetén, javítja a vérkeringést és megelőzi az artériák meszesedését. Használatával általános jó közérzetet érhetünk el, fokozza a teljesítőképességet, megszünteti az ízületi fájdalmakat (reuma, köszvény, rheumatoid arthritis esetén is pozitív hatású). Ízületi fájdalmak esetén Basicoval kombinálva javasolt fogyasztani.

Inulintartalma szelektíven segíti a jótékony bélbaktériumok szaporodását.

Az inulin egy vízben oldódó növényi eredetű poliszacharid, mely gyümölcscukorrá bontható. Gélképző tulajdonságú, lassítja a táplálékok áthaladását a felső bélszakaszban, gátolja a koleszterin felszívódását. Az inulin bontatlanul halad át az emésztőrendszeren, csak a vastagbél baktériumai képesek gázképződés következtében lebontani, így ott fejti ki jótékony hatását.
Az inulin természetes forrása például a csicsóka, a gyermekláncfű, a cikória, a vöröshagyma, a fokhagyma és az articsóka.

Az ausztrál őslakosok generációk óta fogyasztják az ott termő „mumong” gyökeret. Ezek a gyökerek nem tartalmaznak keményítőt, de a szárazanyaguk mintegy 85%-a inulin.
Az író fogyasztása alatt legalább két liter folyadékot szükséges meginni naponta, hogy a fellazult salakanyagok a folyadék öblítő hatására el tudjanak távozni. Ha ezt nem tesszük meg, hasonló eredményre számíthatunk, mintha a mosógépben víz nélkül mosnánk… Egyébként a bőséges folyadékfogyasztást a kúra után is érdemes fenntartani.

Gondolataimat egy recepttel zárnám, megmutatva az író sokoldalú felhasználhatóságát.

Almás répatorta: 
Hozzávalók 4 adaghoz

 • 13 dkg liszt (sima)
 • 13 dkg teljes kiőrlésű liszt
 • 5 dkg zabpehely
 • 3 db tojás
 • 13 dkg nyírfacukor
 • 1 csomag sütőpor
 • 3.5 dl író
 • 5 dkg darált dió
 • 5 dkg mazsola
 • 1 kávéskanál fahéj
 • 15 dkg alma
 • 15 dkg sárgarépa
 • 1 evőkanál vaj (a forma előkészítéséhez)
 • 1 evőkanál zsemlemorzsa (a forma előkészítéséhez

Elkészítés

 1. A sütőt előmelegítjük 160°C-ra
 2. Egy tortaformát kikenünk vajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával.
 3. A kétféle lisztet a sütőporral, a zabpehellyel, a fahéjjal összekeverjük.
 4. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az írót.
 5. Az almát, a répát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az almát, a répát, a mazsolát összekeverjük, és a lisztes keverékhez adjuk.
 6. A masszát az előkészített tortaformába simítjuk. Tűpróbáig sütjük.
 7. Akkor szeleteljük fel, ha kihűlt.

A receptért köszönet: http://www.nosalty.hu/recept/almas-repatorta

Szeretettel:
Kanizsárné Vaskó Nikolett
 dietetikus

 

Kerti zsázsa krém a makulátlan fiatalos bőrért

kerti zsazsa 

Sajnos a bőrünk minden más szervnél korábban elárulja a korunkat. Az évek során szárazabbá és vékonyabbá válik, rugalmassága csökken, valamint megjelennek az egyre feltűnőbb ráncok. De talán a legrettenetesebb, mikor előjönnek az első öregedési foltok. Bár ezek nem rosszindulatú változások, de mégis nagy pánikot tudnak okozni. Hiszen belül még fiatalnak érezzük magunkat, de az öregedés „bizonyítékai" már megérkeznek.

Ez a jelenség az 50 év feletti közép-európai bőrtípusú emberek 90%-át érinti. A világos barnától a fekete színig jelentkező foltok mérete az 1 mm-től a néhány cm-esig fordulhat elő. Az évek során ezek egyre sötétebbek lesznek.

A pigment foltok fiatal korban is jelentkezhetnek (melazma, kloazma). Ezek az arcon kialakuló nagy felületű barna vagy barnásszürke foltok, amelyek a melanin (pigment) megnövekedett szintézisének következménye. A termékeny korban lévő nők 90%-ánál előfordul. A melazma gyakran szimmetrikusan a homlokon, halántékon, az arcon, a felső ajkakon és az állon jelentkezik.

A melazma többnyire terhesség alatt vagy bizonyos antibébi tabletták szedésével, UV-besugárzás hatására (napozás, szolárium) esetleg gyógyszerek szedése miatt alakul ki. De gyakran nem derül ki, mi váltotta ki.

Előfordul, hogy úgy keletkezik melazma, hogy a terhesség lefolyása után, vagy a fogamzásgátló szedésének abbahagyásával kezelés nélkül nem tűnik el nyomtalanul.

A nők sokszor úgy próbálják eltüntetni ezeket a nem igazán szép foltokat (beleértve az öregedési foltokat is), hogy a bőr felső rétegét leradírozzák vagy sápasztják. Ezeket gyakran kozmetikázzák (bőrkorrektor, púder, alapozó). De az ilyen eljárások csak átmeneti segítséget jelentenek. A probléma gyökereit nem érintik.

Kerti zsázsa, krém, Just, makulátlan, fiatalos, bőr, melanóma, melazma, pigment, lipofuscin, kloazma

De vajon mik okozzák ezeket a foltokat?

Az idős kori foltok képződését sok tényező elősegítheti, egyesek a fogamzásgátló hormonjait teszik felelőssé. Egyértelmű, hogy több folt jelentkezik, ha a bőr ki van téve a napfény UV-sugárzásának. Tehát a karon, kézfejen, dekoltázson, arcon, háton, vállon és a lábon jelentkezhet. Nap elleni védelem hiányában ezek száma tovább növekszik.

Öregedési foltok esetén a melanociták megnövekedett száma tapasztalható. A melanociták melanin pigmentet tartalmaznak és meghatározzák a bőr színét. A megsokszorozott melanin képződés hozza létre a napbarnított bőrszínt. Azonban összegyűlve a melanin barna foltokat okozhat. A melanocita aktiválást és a melanin képződést elősegíti az úgynevezett melanotropin (Alpha-MSH), az endothelin-1 (ET-1), valamint az őssejt-faktor melyeket az UV-sugárzás által besugárzott hámsejtek termelnek.

A melanin mellett az öregedési foltok egy másik „alkotó anyaga" az úgynevezett lipofuscin. A lipofuscin egy sárgásbarna pigment, mely elhalt bőrsejtekből, illetve öregedő bőr esetén élő sejtekből csapódik ki. Az UV sugarak és az oxigén hatására szabad gyökök keletkeznek, melyek közvetlenül károsítják a lipideket és a bőrsejtek proteinjét. Ennek következtében ezek egyesülnek más anyagcsere termékekkel lipofuscinná.

Az életkor előrehaladtával részaránya egyre nő, és sem leépíteni, sem eltávolítani nem lehet. Az öregedési foltok jelensége esetén a lipofuscin mikro zárványok formájában felhalmozódik a bőr hámsejtjeiben. Az UV-fény által létrehozott melaninnal együtt a lipofuiscin kellemetlen foltként ismerhető fel.

Tehát az öregedési foltokat a lipofuscin és a melanin fokozott termelődése okozza.

A pigmentek a bőr felszínén, vagy mélyebb rétegben is elhelyezkedhetnek. Minél mélyebben vannak, annál nehezebb tőlük megszabadulni.

A sejtek tisztítórendszere (proteaszóma) képes a sérült és az oxidálódott proteineket, lipideket lebontani, ezáltal a lipofuscin keletkezését megelőzni. De csak abban az esetben, ha a proteaszóma egészséges. Sajnos az életkor előrehaladtával a proteaszóma aktivitása csökken, illetve az UV-sugárzás képes befolyásolni a működését.

Ennek alapján az öregedési foltok csökkentése, illetve megelőzése nehéz feladatnak tűnik. De nagy örömünkre megérkezett Svájcból a segítség egy nagyon korrekt termék formájában.

Kerti zsázsa, krém, Just, makulátlan, fiatalos, bőr, melanóma, melazma, pigment, lipofuscin, kloazmaA Kerti zsázsa gyógynövény krém főbb hatóanyagai

 • Svájci kerti zsázsából és szójából készült kapszulázott, liposzómás vegyület
 • Glycerin
 • Panthenol
 • Szűrőanyagok az UVA- és UVB-sugarak kiszűrésére (SPF 15)

A svájci kerti zsázsából és a szójából készült liposzómás kapszulázott vegyületre jellemző:

a) Az aktív anyag:
svájci kerti zsázsából készült bio-kivonat,
szójából kivont Genistein (izoflavon).

b) Szállító rendszer:
kettősrétegű liposzóma (lecitin gömb), ami beviszi az aktív anyagot a bőr mélyebb rétegeibe

A liposzóma segítségével az aktív hatóanyagok jobban elérhetővé válnak a bőr számára, gyorsabban beszívódnak a bőrbe, sőt a bőr el is raktározza. Ezáltal a hatóanyag több órán keresztül szabadul föl és folyamatosan aktív marad.

A kerti zsázsa semlegesíti a szabad gyököket, melyek a bőrsejtek lipideit és proteinjeit károsítják (oxidálják). A proteaszómák aktivitását fokozza. Ezáltal több protein tud képződni és a bőr regenerációja javul. Gátolja a lipofuscin képződést, mely többek között a barnás elszíneződésért is felelős. Csökkenti a melanociták aktivitását, melyek a melanint termelik úgy, hogy akadályozzák a már említett Alpha-MSH faktorok működésért.

A szójából kinyert genistein antioxidáns- és gyulladás gátló hatással bír. Serkenti a kollagén képződést. Továbbá gátolja a tirozinkiáz (olyan enzim, amelynek kulcsfontosságú szerepe van a melanin képzésben) keletkezését.

Összesítve: ez a két aktív alkotó elem rendkívül hatékony az öregedési foltok ellen!

A krém további három fő hatóanyaga:

Glycerin: intenzíven hidratál és védőgátat képez.
Panthenol: gyulladás gátló, regeneráló és sebgyógyulást elősegítő hatás.
Szűrőanyagok (SPF 15): védik a bőrt az UVA- és UVB-sugaraktól

ALKALMAZÁS
Reggelenként és esténként vigyük fel az érintett bőrfelületre. A Kerti zsázsa gyógynövény krémet különösen nagy foltok esetében használhatjuk az egész arc, a kezek és a test bekenésére, de használhatjuk csak a foltra is.
A krém napi ápolószerként is és kúraszerűen is alkalmazhatjuk. A bőrünk szükségleteinek megfelelően folytathatjuk a szokásos arc, test és kézápolást

Megjegyzés: Kézmosás után újra érdemes bekenni a kezünket a hatás elérése érdekében.

Használata főleg nőknek ajánlott, de 40 éves kor felett a nők és a férfiak egyaránt alkalmazhatják.

Kedves Életfások!
Itt a tavasz! Nincs idő késlekedni, vegyük kezünkbe a saját bőrünk fiatalítását!

Tisztelettel és szeretettel: Dr. Dacko Natalja

HA EDDIG SEMMI NEM MŰKÖDÖTT… akkor LEVENDULAKRÉM!

just levendula krém

Miért pont ezt?
Várandós vagy? A családban vannak visszeres felmenőid? Nem akarod azt a szenvedést?
Fájdalmas visszereid vannak a lábadon? Nyáron különösen elviselhetetlen?
Volt már aranyered, amitől nem ültél, aludtál hetekig?
Volt már allergiás szemviszketésed? Amikor semmi nem segített?
Gennyedző seb, ami nem akart múlni?
Vagy csak hosszabb utazásra készülsz, amikor vezetésre, ülésre vagy kényszerítve?
Sugárkezelés után gyulladt-e be bőrfelület? Csillapíthatatlan égéssel…

MERT MOST VÉGRE ÚJRA KAPHATÓ!!!!!

 • Napégés, szolárium, sugárkezelés után a bőrt bekenni. Ne várd meg, amíg begyullad!
 • Nyáron a lábon a visszerek kezeléséhez MEGELŐZÉSRE is jó.
 • Bármilyen duzzadást, feszülést enyhít. Még a pajzsmirigy megnagyobbodás okozta duzzanatot is.
 • Allergiás duzzanattal, viszketéssel járó szemgyulladás megelőzéséhez egyedülállóan a legjobb! (De a hagyományos gennyes szemgyulladásnál is jól vizsgázott.)
 • Kismamáknál, sokadszor szülőknél a várandósság alatt megjelenő lábszáron, combon, nagyajkakon megjelenő visszerek rendszeres kezelése.
 • Aranyér! (Egyszer megkérdeztem egy pácienst, hogy volt-e aranyere. Visszakérdezett, hogy az milyen tünetekkel jár. Mondtam neki, hogy akkor nem volt. Ha lett volna, tudná a tüneteket…) Mindegy, hogy külső, vagy belső az aranyér. Egy 1,5 centis csíkot rányomok a Levendula krémből fóliára, beteszem a fagyasztóba, 20 perc alatt megkeményedik, és már lehet is használni kúpként. Főleg este jó, mert akkor tud nyugodtan dolgozni a krém.

Az összetevők biztosan garantálták számomra, hogy ez sem hiányozhat a táskámból különösen nyáron.

(Most, mikor írom a cikket, gyorsan felrohantam az emeletre és bekentem a lábam. Nincs még nyár, de a csizmát már nem bírom. A meleg ront a visszereken… Pedig egy darab sincs kint a lábamon! A fájdalmat hozom magammal az első várandósság óta.)

Három fontos összetevő az, ami együttesen megoldást, enyhülést ad. Aloe, Levendula, és Hammamelis, vagyis bűbájdió.

Miért kell három? Miért nem elég egy?
Mert ha valaminek nincs mellékhatása, akkor főhatása sem. Viszont kis mennyiségben három ugyanarra a területre ható szer, már mellékhatás nélkül oldja meg a problémát.

Mikor ez az elsőként választandó krém?
Mikor meglátsz, mutasd fel nekem a Levendula krémed és tudom, hogy egy hajóban evezünk!

Szeretettel: Dr. Harsányi Edit Marianna
Életfa Program orvos-marketing igazgatója

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok