Menu

just logo uj     nahrinlogo   aphrodite hotel

A+ A A-

AMIT AZ ISKOLÁBAN NEM TANÍTANAK!

aaint

A mai felgyorsult és rohanó világban folyamatosan azt lehet tapasztalni, érzékelni, hogy mindenki rohan, fut valahova.

A kérdés innentől kezdve csak az, hogy miért van ez a nagy kapkodás, miért futnak, rohannak az emberek és miért szorul folyamatosan háttérbe a család, és azon értékek, melyek még a nagyszüleinknek, szüleinknek fontosak voltak.

A válasz viszonylag egyszerű!

A jobb élet reményében kelünk fel, megyünk el dolgozni, rohanjuk végig a napunkat és az életünket.

Mindez teljesen rendben is lenne, de sajnos mindezt nem tudatosan tesszük!

Egy bizonyos idő után meg megállunk és számot vetünk mindarról, ami velünk történt az elmúlt időszakban, és sokszor rájövünk arra, hogy pénzügyileg nem kerültünk jobb helyzetbe, sőt..... Nőttek a kiadásaink például egy fogyasztási hitel miatt, amire lehet, hogy nem is lett volna szükségünk.

A nagy igazság az, hogy hiába keres valaki több pénzt, ha nem ismeri a legfontosabb alapszabályt. Ez a szabály pedig nem más, mint az, hogy:

Mindig tudd, hogy honnan jön a pénzed és a bevételed és hova megy!

Alapjában véve ez egy nagyon egyszerűnek tűnő alapszabály, viszont mindennek ez a lényege. Tapasztalatom alapján ma az emberek, "csak" ezt az alapvető szabályt felejtik el alkalmazni az életük során. Nagyon sokan a bevételük nagy százalékát költik el olyan dolgokra, melyek nem segítik a szabad pénzáramlásuk megkönnyítését, a vállalkozásuk és családjuk fejlődését, gyarapodását. Egyszerűen, és sajnos minden tudatosságot nélkülözve nem azokba a dolgokba fektetnek be, melyek a vállalkozás, család bevételeit erősítik, hanem olyan dolgokba, melyek egy idő után nem termelik a bevételt, hanem csak elviszik.

aaint 1

Ahhoz, hogy tudatosan tudjunk bánni az eszközeinkkel, ezen belül is a pénzeszközeinkkel, nem kell mást tennünk csak fókuszáltan foglalkoznunk kell vele. 

Itt eljutottunk egy újabb problémához, hiszen ahhoz, hogy foglalkozni tudjunk tudatosan valamivel, ahhoz egy dologra van szükség, ez pedig nem más, mint a TUDÁS!

Ma Magyarországon a pénzügyi területen megszerezhető hiteles alaptudás viszonylag korlátozott, hiszen minimális mennyiségben oktatják számunkra és gyermekeink számára a pénzügyi alapműveltséghez szükséges ismereteket.

Viszont ahhoz, hogy tudjuk és tudatosan alkalmazzuk a legfontosabb törvényt pénzügyi területen, tudod, azt, hogy:

Mindig tudd, hogy honnan jön a pénzed és a bevételed és hova megy!

Ahhoz elengedhetetlen a pénzügyi műveltség és a pénzügyi intelligencia!

Nagyon sokan azt gondoljuk, hogy ahhoz, hogy a mostaninál is jobban fejlődjünk, több pénzre, több időre, több lehetőségre van szükségünk.

Én erre egyszerűen azt mondom, hogy részben igazad lehet, de lehet, hogy  nincs szükséged semmi másra,

  • csak tudatosságra,
  • a megfelelő tudásra,
  • a megfelelő fókuszra.

Néha nem vesszük észre, hogy a lehető legjobb helyen vagyunk, a legjobb időben. Egy olyan helyen, ahol a lehetőségeink tárháza szinte korlátlan, megbecsülnek, folyamatosan támogatnak minket. A valóság pedig az, hogy csak egy emberen múlik, hogy hova tudsz eljutni, ez pedig TE vagy!

Sokan azt mondják és azzal nyugtatják magukat, hogy ha több pénzem vagy időm lenne, akkor minden más lenne. Én úgy gondolom ez egy önámítás! Most is minden a rendelkezésedre áll egy jobb jövő felé vezető úton, csak megfelelően és tudatosan kell fókuszálnod a célodra. Sokan azzal nyugtatják magukat, hogy már idősebbek és már nem tudnak tanulni! Erre egy idézettel szeretnék válaszolni!

"A KOR NEM AKADÁLY, CSUPÁN EGY KORLÁT, AMELYET ELMÉD ÁLLÍT FEL!"

Jackie Joyner-Kersee,
minden idők legnagyobb és legidősebb amerikai hétpróba, valamint távolugró világbajnoka

Az igazság pedig az, hogy ahhoz, hogy pénzügyileg sikeres legyél nincs másra szükség, csak egy megfelelő és alapvető pénzügyi intelligenciára, tudásra! Mivel ezt nem tanították meg nekünk, ezért nekünk kell lépnünk ( természetesen csak ha akarunk, ugyanis semmi nem kötelező) és el kell sajátítanunk a pénzügyi tudatossághoz vezető út alapszabályait, a vállalkozásunk és családunk jövőbeli fejlődése érdekében.

aaint 2Ehhez nem kell mást tenni, csak nyitottnak kell lenned a pénzügyi tanulás irányába, meg kell szerezned a megfelelő tudást, be kell fogadnod a gazdasági, vállalkozási hírekkel kapcsolatos hiteles információkat, fel kell keresni az ezzel a témával kapcsolatos hiteles weboldalakat, hiszen a mai világban már minden egy gombnyomásra az "asztalodon" hever! És ami a legfontosabb az-az, hogy minden fontos pénzügyi döntés előtt kérd ki egy számodra hiteles, független pénzügyi szakértő véleményét!

Mindez elengedhetetlen a pénzügyi, vállalkozási környezeted fejlődéséhez!

Sose felejtsd el, hogy a jövőd "csak" egy emberen múlik, RAJTAD!

Mindig tudd, hogy:

"Minden, ami megtörténik, annak oka van. Akár jó, akár rossz! És lehet, hogy nem hisszük el, de igenis fordulhat a kocka!"

Hosszú Katinka, többszörös olimpiai, világ-és Európa-bajnok úszónő

Légy nyitott, kreatív, és pénzügyileg sikeres!

Üdvözlettel:

Hegyi Zsolt
Pénzügyi - Ügyviteli Szaktanácsadó,
ÉPETR, ÉPMSZ Projektvezető

GYORSAN, PONTOSAN, EGYSZERŰEN!

bankartyas fizetes

BANKKÁRTYÁS FIZETÉSI LEHETŐSÉG ÜZLETEINKBEN!

A folyamatos fejlődés, a fejlesztés napjaink üzleti életének legfontosabb tényezői közé tartoznak. Vásárlóink, ügyfeleink minél zavartalanabb, egyszerűbb és gyorsabb kiszolgálása pedig alapfeltétele a velünk szemben támasztott minőségi elvárásoknak.

Bővebben: GYORSAN, PONTOSAN, EGYSZERŰEN!

Végtörlesztés - tippek, tanácsok

 

TISZTELT PARTNEREK, KEDVES BARÁTAINK!

Mostanában nagyon sok megkeresést kapunk a devizahitelek végtörlesztésével kapcsolatban. Annak ellenére, hogy a törvény már néhány hónapja hatályban van, nagyon sokan, most kezdenek el azon gondolkozni, hogy megéri e nekik az új szabályozás alapján végtörleszteni, vagy pedig nem. Az itt leírtak egy iránymutatást adnak, de Mindenkinek azt ajánljuk, hogy mielőtt meghozná a döntését, keresse fel bankját, vagy kérje ki pénzügyi, hitel szakértő véleményét. Az alábbiakban összefoglaljuk a végtörlesztéssel hozzánk forduló partnerek általános kérdéseit, és néhány szót írunk magáról a törvényről is, abban a hitben, hogy egy kicsit segítsük döntéseiteket.

Végtörlesztés, tipp, tanács, pénz, gazdaság, hitel, bank

Bővebben: Végtörlesztés - tippek, tanácsok

Pénzügy, gazdasági ismeretek

pénzügy, gazdaság, ismeret, életfaA 21. század embere már egy rohanó világban él. Elrohannak a percek, az órák, és közben felelős, megalapozott döntéseket kell meghozni a magán- és a pénzügyi életben egyaránt. A pénzügyi döntéseink rövid és hosszú távon egyaránt nagy hatást gyakorolnak mindennapi életünkre, tehát nem mindegy mikor, hogyan, és mit teszünk.

Az Életfa Program ebben is megpróbál segítséget nyújtani minden Kedves Tagjának.

Bővebben: Pénzügy, gazdasági ismeretek
Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok