Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

SZURKOLJ VELÜNK HOLODA PÉTERNEK!

 holoda

 

NINCS TÖBB HA! IRÁNY AZ OLIMPIA!
SZURKOLJ VELÜNK HOLODA PETINEK!

Az Életfa Program hosszú ideje Péter támogatója, így óriási öröm számunkra, hogy összeállt az álompáros és a következő időszakban úszónk a sikerkovács Shane Tusup irányításával folytatja az felkészülést. Mi is kíváncsiak voltunk arra, hogyan született meg a döntés és milyen a közös munka az uszoda és a medencék világában. Kukkants be Te is a színfalak mögé és drukkoljunk együtt a nagy párosnak!

 

Forrás: Magyar Úszó Szövetség 

KÉNYSZERPIHENŐTŐL AZ EB ARANYIG

9

Nagy Bernadett junior korosztályos birkózó elmúlt éve sok megpróbáltatást tartogatott számára. A párizsi edzőtábor után egy betegség miatt hónapokig nem léphetett szőnyegre, de ennek ellenére az edzésmunkát nem hagyta abba, a szőnyegmunka helyett az erejét és állóképességét fejlesztette. A „kényszerpihenő” után várva-várt birkózásnak sajnos bokasérülés lett az eredménye, mely megint egy kis pihenőre ítélte Bernit.

Ő ennek ellenére kitartóan és céljáról nem megfeledkezve, lehetőségeihez képest mindent megtett, hogy mielőbb újra csúcsformába lendülhessen.

Idén versenyen először tavasszal, a Junior minősítő birkózóversenyen indulhatott, ahol azonnal egy aranyérmet hozott. Ezután május végén Szardínia következett, ahol számos ország válogatott versenyzőjét megelőzve, az UWW rangsorversenyén, szintén egy arannyal gazdagodott.

A kemény és sikeres felkészülés ellenére a „nagy” verseny, a spanyolországi Európa-bajnokság előtt a várakozások mégis óvatosak voltak. A megmérettetés Berni számára 2019. június 5-én kezdődött. Egyből a főtáblán kezdett, az első meccsen egyetlen perc alatt 10-0-ra múlta felül litván ellenfelét, amivel bejutott a 76 kilogrammos súlycsoport elődöntőjébe.

1

Az elődöntő jóval keményebbre és izgalmasabbra sikeredett: óriási csatában 4-0-ról fordította meg az orosz elleni mérkőzést, a második félidőben felőrölve ellenfele erejét végül 5-4 arányban diadalmaskodott.

A másnap esti aranymeccsen Berni koncentráltan és roppant taktikusan birkózott. Az első menetben jóval aktívabb volt fehérorosz vetélytársánál, majd a másodikban egy zóna közeli helyzetben levitte ellenfelét, megcsinálta akcióját és végül 3-0-ra győzött.

Ezzel az eredménnyel pedig megnyerte a junior Európa-bajnokságot Spanyolországban, ezzel megszerezte a magyar küldöttség negyedik Európa-bajnoki címét Pontevedrában!


page3

De van itt még valami... Nagy Bernadett sporttörténelmet írt Spanyolországban! Övé a magyar birkózó sport első junior női Európa-bajnoki címe!

9

NAGY BERNADETT MAGYARORSZÁG ELSŐ JUNIOR NŐI EURÓPA-BAJNOKA!

Összességében fantasztikusan zárult ez az évad, a kitartó, kemény munkának, a sokszor iszonyúan nehéz, lemondásokkal és kihívásokkal teli időszaknak meglett az eredménye.

A komoly edzésmunka és mentális felkészülés mellett Berni segítségére voltak a Nahrin és a Just termékei is. A felkészülés során a Basico és a Narosan vitaminok biztosították az alapozást, vitamin-, és ásványianyag-pótlást. Az izomépítéshez szükséges minőségi fehérjepótlásban a magas biológiai hasznosulású Fehérjeital volt segítségére, ebből a vaníliás lett a kedvenc. Edzések alkalmával pedig az Iso-Tea segített az energiák mozgósításában, de természetesen a versenyek közben is ezt fogyasztotta. A szőlőcukrot és ásványi anyagokat tartalmazó izotóniás italpor a teljesítőképesség fokozásában és az ellenálló képesség növelésében volt segítségére, valamint időben eltolódó, egyenletes erőnlétet biztosított számára.

RAD0000017

Külső segítségnek pedig ott volt a Just Boróka krém, mely vérkeringést fokozó hatásánál fogva nagyon jól bevált melegítőkrém. Segíti az izmok erősségét, aktivizálja azokat, így fokozhatóak az erőkifejtések és csökken a fáradékonyság, sőt a fájdalmas izomgörcsöket is oldja.

Egy megerőltető edzés után pedig a Wallwurz krém-gél segítette az ellazulást, kíméletesen nyugtatta a túlterhelt izmokat. A bokaszalag sérülésekor is rendszeres támasza volt Berninek az Árnika krémmel együtt: csillapította a fájdalmát és jelentősen lecsökkentette a gyógyulási folyamatot.

Azt gondolom, az egész Életfa Program nevében írhatom, hogy nagyon büszkék vagyunk Bernire és örülünk, hogy segíthetjük Őt az eredményei elérésében!

2019 EB arany valogatas

További sok sikert, eredményes versenyzést kívánunk!

Szeretettel:

Starkné Szabó Eszter
vezető dietetikus

TEREPTRIATLON ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, KAPOSVÁR DESEDA-TÓ

tob

Úgy esett, hogy idén az X2S Team nem rendezett tereptriatlon versenyt, aminek az lett a pozitív hozadéka, hogy megnyitottuk a lehetőséget magunk előtt a versenyen való induláson. Mert, ha a sportember szervez, akkor ott már nincs lehetőség az indulásra, bármekkora is a szerelem.

Ezért aztán Kaposváron a Deseda-tónál kínálkozott a vissza nem térő lehetőség egy kis sprint távú tereptriatlonra.

Már az idejét sem tudom, mikor volt lehetőségem a rajtduda másik oldalára állni, azonban most végre nekem is szólt az indítóhang. Ráadásul a csapatból öten a tereptriatlonon, míg Trábert Dórink quadriatlonon indult - ez a triatlonos számok kajakos kiegészítése, így úszás, bringa, kajak, futás négyese.

tob 1Volt szerencsém Mester Bálinttal, az Életfa Program kiváló sportolójával egy vízben úszni, vagyis indulni, mert hamar otthagyott a betyár. Aztán szép magányomban bringáztam egyet a Kaposvár melletti Toponár erdején-mezején. Futás pedig a tó környékén, inkább füves pályán zajlott, de egyhangúságát a hullámos vonalvezetés törte meg.
Nagyon barátságos terep volt ez, kezdőknek igazán feküdhetett, mert nem kellett halálfélelemmel szorítani a kormányt és futásnál sem voltak sziklás kiszögellések és oltári hosszú mászások sem. Ha az úszás nem lett volna a szél miatt hullámos, akkor nagyon-nagyon klasszikus kezdő tereptriatlon verseny lett volna, de a szeles úszás miatt legalább nekünk, Cross to Saveseknek megadta azt az érzést, mintha azt is emelkedőre kellett volna megtenni.

tob 2Bálint nem szakította meg a hagyományát és ismét győzedelmeskedett, immáron 9. alkalommal lett Magyarország Bajnoka ebben a szakágban! Nem csak korosztályában tudott győzelmet aratni, hanem abszolút első is lett.

Számomra pedig a korosztályos 2. helyezés adott nagy örömre okot végre. Már el is felejtettem, milyen jó érzés a dobogó mámorító magaslatán állni. Ott még a levegő is ritkább, csoda, hogy nem kaptam hegyi betegséget.

Mindent összevetve, jól sikerült ez a verseny, jó volt összejönni a sporttársakkal egy flaska Iso-Tea mellett egy kis sárdagasztásra.

Előkészületekről pedig annyit... 11 órakor volt a rajt, ami miatt 8 órakor reggeliztem egy könnyebbet, aztán bemasszíroztam főbb izomcsoportjaimat Boróka krémmel azért, hogy a 11 órás rajt előkészületeiben is legyenek tónusosabbak az izmaim, vérellátásuk fokozottabb legyen, és ezzel a rituáléval is ráhangolódom a versenyre. Nekem ez bevált, hogy jóval előtte kenem be magam és csak később melegítek.

Számomra két órás verseny volt ez, amihez nem kell annyira a napi rutint átalakítani, de a reggeli az jó, ha 8 óráig lecsúszik, aztán pedig már csak a sűrített időközönkénti ivás marad, amit közvetlen a verseny előtt váltok Iso-Teára. Ilyenkor rajt előtt közvetlen érdemes helyet csinálni a szervezetben és ezzel lehet a cipelt súlyt is csökkenteni.

tob 3Verseny alatt pedig elegendő az izotónikus folyadékpótlás, amire a mi Nahrin Iso-Teánk kiváló összetételű, állagú és ízű is. Nem véletlen, hogy a Bajnok is ezzel ment végig.

Sarkallok mindenkit, hogy találja meg azt a mozgásos tevékenységet, ahol a legnagyobb szüksége van a megfelelő folyadékpótlásra, akár szeptember másodikán a XII. Életfa Terepfesztiválon, Pilisszentivánon!

 

Sportbaráti üdvözlettel

Szabó Tamás
Mozgás Team vezetője

tob 4

 

EL CAMINO JUSTTAL ÉS NAHRINNAL

ecjenMiért döntöttem úgy, hogy elindulok? Mert a barátnőm eladta az ötletet nekem. Mert hívást éreztem és persze, mert tudtam dönteni.

Három hét a világ dolgaitól távol, 8 kilós hátizsák, amiből 1,3kg a zsák és 1,5kg a Just-Nahrin termékek! Fehérnemű és póló három napra. Két nadrág, két polár, esőkabát, hálózsák és túra szandi! Minden nagyon könnyű, hiszen a grammok is számítanak! Pakolás, mérés, pakolás, mérés.

A fizikai felkészülés után jött a lelki. Pontosan meghatározni a célomat, amiért csinálom. (Volt bőven!) De mi az az egy? Megtaláltam!

Mondhatom sok-sok csodás segítséget kaptam utam során. Elindulásunkkor részekre osztottuk az utat és meghatároztuk, milyen lepésekben tesszük meg azt. Persze a jelentkező lehetőségeknek megfelelően folyamatosan módosítottunk, de a cél maradt.

Az első napon beszorult a hátizsákom az emberek közé. A barátnőm odakiáltott „Aki sok mindent cipel, az beakad!” Ez volt az első tanítás. Ezen az úton mindenben és mindenkiben az Isteni segítő sugallat megjelenését láttuk, messze az emberektől és az általuk képviselt zűrzavartól. Maximális hittel fordultunk Isten, Univerzum, Angyalok (ki miben hisz) felé, és minden kétes helyzetben kértük a segítséget. Meg is kaptuk azt! Csodákat éltünk meg, ezért Hála és Köszönet! Szeretném ezt hazavinni! Megcsináltuk egészségben, boldogan, békében és örömmel telve!

Minden napunknak vezérfonala volt a testünk karbantartása. Reggel a Csipkebogyó, Halolaj, Q10, Magnézium, MSA kapszula, Nahrofit kávé. Útközben a fényvédő arckrém, időnként a Kakukkfű krém. A Boróka krém, 31 illóolaj az ízületeinkre, Teafa krém és az olaj a csípésre, fogmosáshoz, valamint az enyhe kis megfázásunkhoz bizony nélkülözhetetlen lett.

Az esti kapszula adagunk után, a fáradt lábainkat Lábkrémmel masszíroztuk be. Egész nap a természet gyötörte az arcbőrünket, ezért a San’Activ krém egy áldást jelentett! Újabb megerősítés: csoda van a kezünkben!

Tanulság az utamból...

Sokszor hangoztatjuk magyarságunk nagyságát, miközben szörnyen buta dolgokat művelünk egymással. Itt most olyan önzetlen egymásra figyelést, segítőkészséget tapasztaltam meg, amiből tisztán kitűnik, ne „csak” büszke Magyarok legyünk, hanem hittel telt, szerető EMBEREK!

Dr. Molnár Ildikó
2017.10.04.
Santiago de Compostela

ecjen 1

FÉLMARATON, EGY ÚJONC SZEMÉVEL

 feusz

Az idei év egyik legnagyobb kihívása volt számomra (a Passau-Bécs kerékpártúra és a Spirit of Balaton után) a 32. Wizz Air Budapest FÉLMARATON teljesítése. Az, hogy egy ilyen hosszú távon induljak, valójában az év elején fogalmazódott meg bennem (bennünk). Az első lépést tavasszal tettük meg, a versenyre való jelentkezéssel.

A futóvá váláshoz az utat talán az első sikeres félmaraton jelenti, hiszen a hosszú távokon „megízlelhetjük” a fizikai és mentális nehézségeket és az is körvonalazódik bennünk, hogy élvezzük-e a hosszabb távokon történő versenyzést. A félmaraton komoly felkészülést igényel mind testileg, mind lelkileg és nem árt az edzéseket időben megtervezni, kivitelezni.

Három igazán fontos dolog szükséges a futáshoz:

 • motiváció;
 • akaraterő;
 • és egy jó futócipő;

Második lépésként 2017. július végén megkezdtem a futóedzéseket. Ebben társra és edzőre „leltem”, mégpedig kedves férjem, Tárnok László személyében. Először heti kétszeri, majd heti háromszori futásokkal próbáltunk javítani az állapotomon, teljesítményemen. A távok váltakoztak: hétköznap rövidebbeket (5 és 10 km között), míg a verseny közeledtével hétvégenként hosszabbakat (14 – 18,5 km) is futottunk. Persze voltak olyan sűrű hétköznapok, amelyek után nem mindig volt kedvem futócipőt húzni a lábamra, de a kitűzött cél mindig a szemem előtt lebegett, ezért képes voltam átlendülni a nehézségeken.

Harmadik lépésként a verseny hetében néhány nap szabadságot engedélyeztem magamnak, mert úgy gondoltam, hogy így sokkal koncentráltabban tudok fókuszálni a FÉLMARATONRA. És ez így is volt: pihentem, kertészkedtem, főzőcskéztem, a verseny előtti napon pedig még egy remek családi szülinapozással töltődtem. Mint ahogy a szakemberek írják és mondják, hogy a „NAGY NAP ELŐTT” hosszú távokat NE fussunk, hát így is tettem, tehát a versenyt megelőzően 3 nappal már csak egy rövidebb, könnyű, átmozgató szakaszt teljesítettem. Étkezésben az utolsó napokban a megszokottnál több szénhidrátot fogyasztottam és ezzel párhuzamosan az alvásidőt is növeltem.

A felkészülésben és természetesen a mindennapokban a JUST és NAHRIN termékek hatalmas segítséget nyújtottak és továbbra is nyújtanak, amelyek a következők:

feusz 1Just csodák:

 • Boróka krém
 • Boróka fürdő
 • Wallwurz krémgél
 • 31-es gyógynövényolaj
 • Guduchi Roll
 • Ajakbalzsam

Nahrin specialitások:

 • Omega 3 kapszula (2x1)
 • Vörösboros Q-10 kapszula (reggel 2)
 • Magnézium kapszula (2x1)
 • Csipkebogyó kapszula (2x1)
 • D-vitamin kapszula (napi 1)
 • Sarki gyökér kapszula (reggel 2)
 • Narosan narancs (2x1 evőkanál)
 • Oxydefense Drops (naponta 2 tbl.)
 • Vita Flor kapszula (naponta 2-3 kapszula étkezések között)
 • NAHRIN instant zöldségleves

A fenti NAHRIN termékek közül az utolsó szakaszban két termékből emelt adagot (2x2 kapszula Omega-3, reggel 2 – este 1 kapszula Magnézium) fogyasztottam. A vitaminok felszívódását a Vita Flor kapszula biztosította.

Negyedik – tehát az UTOLSÓ NAGY LÉPÉS: a verseny napja (2017. szeptember 10). Férjemmel reggel időben indultunk és időben is érkeztünk a helyszínre, ahol volt még lehetőségünk nézelődni a versenyhelyszínen felállított különböző standok között, majd a bemelegítéshez elővarázsoltam JUST neszeszeremből az imádott Boróka és Wallwurz krémeimet, valamint a rajtszámtartómba helyeztem a 10 ml-es 31-es gyógynövényolajat, a Guduchi-rollt és az ajakbalzsamot. Most talán felmerül a kérdés, hogy minek is az olaj, a roll és az ajakbalzsam? Az első kettő hatalmas erőt adott induláskor és a verseny közben, mind erejükkel, mind illatukkal, a harmadikat pedig megszokásból vittem magammal, mert szeretem, ha mindig velem van.

Az előkészületek és a bemelegítés után elfoglaltuk helyünket a rajtzónában. A nagy induló létszám miatt (15000 fő) a rajt szakaszosan történt, négy hullámban. Az első három hullámba tartoztak azok a futók, akik 4:30-5:00, 5:00-5:30 és 5:30-6:00 perc/km tervezett tempót futnak. A felkészülés során 6:30-7:00 perc/km közötti tempót gyakoroltunk, ezért az utolsó, negyedik hullámmal rajtoltunk. Korábban megbeszéltük, hogy induláskor nem kapkodunk, nem rohanunk, mert nagyon hosszú a táv, végig ki kell tartani. Koncentráltam, s nagyon odafigyeltem az egyenletes légvételre, hiszen ha össze-vissza kapkodom a levegőt, akkor azzal hátráltatom a saját teljesítményemet. Fontos volt számomra, hogy végig Laci mellett haladjak, ő volt nekem „a biztos pont”, úgy is mondhatnám, az iramfutóm. A holtpont azonban szinte minden versenyzőt előbb vagy utóbb elér, sőt van, akit többször is, ez alól én sem voltam kivétel: a 16, majd a 18 km-nél éreztem a „mélységet”, melyet próbáltam leküzdeni önfegyelemmel és JUST kincseim alkalmazásával, végül 2 óra 38 perces időeredménnyel sikeresen és büszkén célba értünk. Az érem, a befutó csomag átvétele és a levezetés után mindenképpen folyadékpótlásra volt szükségünk, melyet a NAHRIN instant zöldséglevese biztosított számunkra.

Úgy gondolom, hogy az első sikeres félmaratonomnak két fontos alappillére volt: egyrészt egy remek családi háttér, másrészt pedig az Életfa Program svájci termékpalettája.

Hálás vagyok férjemnek, családomnak, akik mindvégig segítettek és támogattak szavaikkal, tetteikkel, szeretetükkel.

Köszönöm, hogy elolvastad a cikket!

Üdvözlettel:
Tárnok Ágnes
tanácsadó, EÜ team tag
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok