Menu

just logo uj     nahrinlogo   aphrodite hotel

A+ A A-

TEREPTRIATLON ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, KAPOSVÁR DESEDA-TÓ

tob

Úgy esett, hogy idén az X2S Team nem rendezett tereptriatlon versenyt, aminek az lett a pozitív hozadéka, hogy megnyitottuk a lehetőséget magunk előtt a versenyen való induláson. Mert, ha a sportember szervez, akkor ott már nincs lehetőség az indulásra, bármekkora is a szerelem.

Ezért aztán Kaposváron a Deseda-tónál kínálkozott a vissza nem térő lehetőség egy kis sprint távú tereptriatlonra.

Már az idejét sem tudom, mikor volt lehetőségem a rajtduda másik oldalára állni, azonban most végre nekem is szólt az indítóhang. Ráadásul a csapatból öten a tereptriatlonon, míg Trábert Dórink quadriatlonon indult - ez a triatlonos számok kajakos kiegészítése, így úszás, bringa, kajak, futás négyese.

tob 1Volt szerencsém Mester Bálinttal, az Életfa Program kiváló sportolójával egy vízben úszni, vagyis indulni, mert hamar otthagyott a betyár. Aztán szép magányomban bringáztam egyet a Kaposvár melletti Toponár erdején-mezején. Futás pedig a tó környékén, inkább füves pályán zajlott, de egyhangúságát a hullámos vonalvezetés törte meg.
Nagyon barátságos terep volt ez, kezdőknek igazán feküdhetett, mert nem kellett halálfélelemmel szorítani a kormányt és futásnál sem voltak sziklás kiszögellések és oltári hosszú mászások sem. Ha az úszás nem lett volna a szél miatt hullámos, akkor nagyon-nagyon klasszikus kezdő tereptriatlon verseny lett volna, de a szeles úszás miatt legalább nekünk, Cross to Saveseknek megadta azt az érzést, mintha azt is emelkedőre kellett volna megtenni.

tob 2Bálint nem szakította meg a hagyományát és ismét győzedelmeskedett, immáron 9. alkalommal lett Magyarország Bajnoka ebben a szakágban! Nem csak korosztályában tudott győzelmet aratni, hanem abszolút első is lett.

Számomra pedig a korosztályos 2. helyezés adott nagy örömre okot végre. Már el is felejtettem, milyen jó érzés a dobogó mámorító magaslatán állni. Ott még a levegő is ritkább, csoda, hogy nem kaptam hegyi betegséget.

Mindent összevetve, jól sikerült ez a verseny, jó volt összejönni a sporttársakkal egy flaska Iso-Tea mellett egy kis sárdagasztásra.

Előkészületekről pedig annyit... 11 órakor volt a rajt, ami miatt 8 órakor reggeliztem egy könnyebbet, aztán bemasszíroztam főbb izomcsoportjaimat Boróka krémmel azért, hogy a 11 órás rajt előkészületeiben is legyenek tónusosabbak az izmaim, vérellátásuk fokozottabb legyen, és ezzel a rituáléval is ráhangolódom a versenyre. Nekem ez bevált, hogy jóval előtte kenem be magam és csak később melegítek.

Számomra két órás verseny volt ez, amihez nem kell annyira a napi rutint átalakítani, de a reggeli az jó, ha 8 óráig lecsúszik, aztán pedig már csak a sűrített időközönkénti ivás marad, amit közvetlen a verseny előtt váltok Iso-Teára. Ilyenkor rajt előtt közvetlen érdemes helyet csinálni a szervezetben és ezzel lehet a cipelt súlyt is csökkenteni.

tob 3Verseny alatt pedig elegendő az izotónikus folyadékpótlás, amire a mi Nahrin Iso-Teánk kiváló összetételű, állagú és ízű is. Nem véletlen, hogy a Bajnok is ezzel ment végig.

Sarkallok mindenkit, hogy találja meg azt a mozgásos tevékenységet, ahol a legnagyobb szüksége van a megfelelő folyadékpótlásra, akár szeptember másodikán a XII. Életfa Terepfesztiválon, Pilisszentivánon!

 

Sportbaráti üdvözlettel

Szabó Tamás
Mozgás Team vezetője

tob 4

 

EL CAMINO JUSTTAL ÉS NAHRINNAL

ecjenMiért döntöttem úgy, hogy elindulok? Mert a barátnőm eladta az ötletet nekem. Mert hívást éreztem és persze, mert tudtam dönteni.

Három hét a világ dolgaitól távol, 8 kilós hátizsák, amiből 1,3kg a zsák és 1,5kg a Just-Nahrin termékek! Fehérnemű és póló három napra. Két nadrág, két polár, esőkabát, hálózsák és túra szandi! Minden nagyon könnyű, hiszen a grammok is számítanak! Pakolás, mérés, pakolás, mérés.

A fizikai felkészülés után jött a lelki. Pontosan meghatározni a célomat, amiért csinálom. (Volt bőven!) De mi az az egy? Megtaláltam!

Mondhatom sok-sok csodás segítséget kaptam utam során. Elindulásunkkor részekre osztottuk az utat és meghatároztuk, milyen lepésekben tesszük meg azt. Persze a jelentkező lehetőségeknek megfelelően folyamatosan módosítottunk, de a cél maradt.

Az első napon beszorult a hátizsákom az emberek közé. A barátnőm odakiáltott „Aki sok mindent cipel, az beakad!” Ez volt az első tanítás. Ezen az úton mindenben és mindenkiben az Isteni segítő sugallat megjelenését láttuk, messze az emberektől és az általuk képviselt zűrzavartól. Maximális hittel fordultunk Isten, Univerzum, Angyalok (ki miben hisz) felé, és minden kétes helyzetben kértük a segítséget. Meg is kaptuk azt! Csodákat éltünk meg, ezért Hála és Köszönet! Szeretném ezt hazavinni! Megcsináltuk egészségben, boldogan, békében és örömmel telve!

Minden napunknak vezérfonala volt a testünk karbantartása. Reggel a Csipkebogyó, Halolaj, Q10, Magnézium, MSA kapszula, Nahrofit kávé. Útközben a fényvédő arckrém, időnként a Kakukkfű krém. A Boróka krém, 31 illóolaj az ízületeinkre, Teafa krém és az olaj a csípésre, fogmosáshoz, valamint az enyhe kis megfázásunkhoz bizony nélkülözhetetlen lett.

Az esti kapszula adagunk után, a fáradt lábainkat Lábkrémmel masszíroztuk be. Egész nap a természet gyötörte az arcbőrünket, ezért a San’Activ krém egy áldást jelentett! Újabb megerősítés: csoda van a kezünkben!

Tanulság az utamból...

Sokszor hangoztatjuk magyarságunk nagyságát, miközben szörnyen buta dolgokat művelünk egymással. Itt most olyan önzetlen egymásra figyelést, segítőkészséget tapasztaltam meg, amiből tisztán kitűnik, ne „csak” büszke Magyarok legyünk, hanem hittel telt, szerető EMBEREK!

Dr. Molnár Ildikó
2017.10.04.
Santiago de Compostela

ecjen 1

FÉLMARATON, EGY ÚJONC SZEMÉVEL

 feusz

Az idei év egyik legnagyobb kihívása volt számomra (a Passau-Bécs kerékpártúra és a Spirit of Balaton után) a 32. Wizz Air Budapest FÉLMARATON teljesítése. Az, hogy egy ilyen hosszú távon induljak, valójában az év elején fogalmazódott meg bennem (bennünk). Az első lépést tavasszal tettük meg, a versenyre való jelentkezéssel.

A futóvá váláshoz az utat talán az első sikeres félmaraton jelenti, hiszen a hosszú távokon „megízlelhetjük” a fizikai és mentális nehézségeket és az is körvonalazódik bennünk, hogy élvezzük-e a hosszabb távokon történő versenyzést. A félmaraton komoly felkészülést igényel mind testileg, mind lelkileg és nem árt az edzéseket időben megtervezni, kivitelezni.

Három igazán fontos dolog szükséges a futáshoz:

 • motiváció;
 • akaraterő;
 • és egy jó futócipő;

Második lépésként 2017. július végén megkezdtem a futóedzéseket. Ebben társra és edzőre „leltem”, mégpedig kedves férjem, Tárnok László személyében. Először heti kétszeri, majd heti háromszori futásokkal próbáltunk javítani az állapotomon, teljesítményemen. A távok váltakoztak: hétköznap rövidebbeket (5 és 10 km között), míg a verseny közeledtével hétvégenként hosszabbakat (14 – 18,5 km) is futottunk. Persze voltak olyan sűrű hétköznapok, amelyek után nem mindig volt kedvem futócipőt húzni a lábamra, de a kitűzött cél mindig a szemem előtt lebegett, ezért képes voltam átlendülni a nehézségeken.

Harmadik lépésként a verseny hetében néhány nap szabadságot engedélyeztem magamnak, mert úgy gondoltam, hogy így sokkal koncentráltabban tudok fókuszálni a FÉLMARATONRA. És ez így is volt: pihentem, kertészkedtem, főzőcskéztem, a verseny előtti napon pedig még egy remek családi szülinapozással töltődtem. Mint ahogy a szakemberek írják és mondják, hogy a „NAGY NAP ELŐTT” hosszú távokat NE fussunk, hát így is tettem, tehát a versenyt megelőzően 3 nappal már csak egy rövidebb, könnyű, átmozgató szakaszt teljesítettem. Étkezésben az utolsó napokban a megszokottnál több szénhidrátot fogyasztottam és ezzel párhuzamosan az alvásidőt is növeltem.

A felkészülésben és természetesen a mindennapokban a JUST és NAHRIN termékek hatalmas segítséget nyújtottak és továbbra is nyújtanak, amelyek a következők:

feusz 1Just csodák:

 • Boróka krém
 • Boróka fürdő
 • Wallwurz krémgél
 • 31-es gyógynövényolaj
 • Guduchi Roll
 • Ajakbalzsam

Nahrin specialitások:

 • Omega 3 kapszula (2x1)
 • Vörösboros Q-10 kapszula (reggel 2)
 • Magnézium kapszula (2x1)
 • Csipkebogyó kapszula (2x1)
 • D-vitamin kapszula (napi 1)
 • Sarki gyökér kapszula (reggel 2)
 • Narosan narancs (2x1 evőkanál)
 • Oxydefense Drops (naponta 2 tbl.)
 • Vita Flor kapszula (naponta 2-3 kapszula étkezések között)
 • NAHRIN instant zöldségleves

A fenti NAHRIN termékek közül az utolsó szakaszban két termékből emelt adagot (2x2 kapszula Omega-3, reggel 2 – este 1 kapszula Magnézium) fogyasztottam. A vitaminok felszívódását a Vita Flor kapszula biztosította.

Negyedik – tehát az UTOLSÓ NAGY LÉPÉS: a verseny napja (2017. szeptember 10). Férjemmel reggel időben indultunk és időben is érkeztünk a helyszínre, ahol volt még lehetőségünk nézelődni a versenyhelyszínen felállított különböző standok között, majd a bemelegítéshez elővarázsoltam JUST neszeszeremből az imádott Boróka és Wallwurz krémeimet, valamint a rajtszámtartómba helyeztem a 10 ml-es 31-es gyógynövényolajat, a Guduchi-rollt és az ajakbalzsamot. Most talán felmerül a kérdés, hogy minek is az olaj, a roll és az ajakbalzsam? Az első kettő hatalmas erőt adott induláskor és a verseny közben, mind erejükkel, mind illatukkal, a harmadikat pedig megszokásból vittem magammal, mert szeretem, ha mindig velem van.

Az előkészületek és a bemelegítés után elfoglaltuk helyünket a rajtzónában. A nagy induló létszám miatt (15000 fő) a rajt szakaszosan történt, négy hullámban. Az első három hullámba tartoztak azok a futók, akik 4:30-5:00, 5:00-5:30 és 5:30-6:00 perc/km tervezett tempót futnak. A felkészülés során 6:30-7:00 perc/km közötti tempót gyakoroltunk, ezért az utolsó, negyedik hullámmal rajtoltunk. Korábban megbeszéltük, hogy induláskor nem kapkodunk, nem rohanunk, mert nagyon hosszú a táv, végig ki kell tartani. Koncentráltam, s nagyon odafigyeltem az egyenletes légvételre, hiszen ha össze-vissza kapkodom a levegőt, akkor azzal hátráltatom a saját teljesítményemet. Fontos volt számomra, hogy végig Laci mellett haladjak, ő volt nekem „a biztos pont”, úgy is mondhatnám, az iramfutóm. A holtpont azonban szinte minden versenyzőt előbb vagy utóbb elér, sőt van, akit többször is, ez alól én sem voltam kivétel: a 16, majd a 18 km-nél éreztem a „mélységet”, melyet próbáltam leküzdeni önfegyelemmel és JUST kincseim alkalmazásával, végül 2 óra 38 perces időeredménnyel sikeresen és büszkén célba értünk. Az érem, a befutó csomag átvétele és a levezetés után mindenképpen folyadékpótlásra volt szükségünk, melyet a NAHRIN instant zöldséglevese biztosított számunkra.

Úgy gondolom, hogy az első sikeres félmaratonomnak két fontos alappillére volt: egyrészt egy remek családi háttér, másrészt pedig az Életfa Program svájci termékpalettája.

Hálás vagyok férjemnek, családomnak, akik mindvégig segítettek és támogattak szavaikkal, tetteikkel, szeretetükkel.

Köszönöm, hogy elolvastad a cikket!

Üdvözlettel:
Tárnok Ágnes
tanácsadó, EÜ team tag
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Jövőbeli célom ... kijutni az olimpiára.

nbb

Nagy Bernadett vagyok, 2000. november 19-én születtem. 2009-ben kezdtem el birkózni a Kertvárosban, majd 2011-ben átigazoltam az UTE birkózó szakosztályához.

nbb 6Családunkban a birkózás nem ismeretlen mert édesapám, bátyám, nagybátyáim is birkóztak. Édesapám többszörös magyar bajnok, korosztályos Európa és világbajnok. Nagybátyám többszörös magyar bajnok, világkupa győztes, Európa bajnoki ezüstérmes és a szöuli olimpián hetedik helyezést ért el.

Kiskorom óta vonzódom a sporthoz, három évesen kezdtem el úszni, majd hat évesen szüleim kézilabdázni vittek. Apukám kilenc évesen vitt le először birkózni és már az első alkalommal beleszerettem ebbe a sportágba. 2011-ben az első versenyemen a fiúk között második helyezést értem el. 2012-től saját korosztályomban és egyel feljebb lévő korosztályban három diákolimpián és hat magyar bajnokságon első helyezett lettem. Nemzetközi versenyen először 2014-ben vettem részt, ahol dobogós helyezéseket értem el. 2015-ben volt az első komoly nemzetközi megmérettetésem a kadet Európa bajnokságon Szabadkán, ahol bronzérmet szereztem. 2016-ban kadet Európa bajnokságon Stockholmban és kadet világbajnokságon Tbilisziben ötödik lettem. 2017-ben sikerült magyar válogatottnak lennem 16 évesen a junior korosztályban (17-20 év). Ezért ezen a nyáron három világversenyre készülök: június végén junior Európa bajnokság Dortmundban, július végén kadet Európa bajnokság Szarajevóban és szeptember elején Athénban kadet világbajnokság. Célom ezen a három világversenyen érmeket szerezni.

nbb 1

A helyes táplálkozás kialakításában Starkné Szabó Eszter dietetikus sok jó tanácsot adott. A Nahrin termékekkel Eszti ismertetett meg, melyek azóta is nagy segítségemre vannak. A versenyekre 6-8 kg-ot kell fogynom, ami nagyon megterheli a szervezetem és a versenyen lévő mérlegelés után a minél gyorsabb regenerálódáshoz az Iso-Tea és a Nahrofit segít hozzá. Ezek a termékek a fogyasztás alatti közérzetemet is pozitívan befolyásolják.

nbb 2

Jövőbeli célom és álmom, hogy 2018-ban mikor junior korosztályba lépek, tagja lehessek a felnőtt női válogatottnak és képviselhessem Magyarország színeit októberben a Budapesten megrendezésre kerülő világbajnokságon. Továbbá felnőtt világversenyeken minél több eredményt elérni és kijutni az olimpiára.

Köszönettel: Nagy Bernadett

nbb 3nbb 4nbb 5nbb 7

 

DUNA-MENTI KERÉKPÁRTÚRA

dmk

Azt kérdezitek milyen a Duna-menti kerékpárúton tekerni Passautól Bécsig? A válasz könnyű! Remek, csodás, kényelmes, erősen ajánlott azoknak, akik többnapos külföldi kerékpártúrára adják a fejüket. Labanc sógoraink nagyon ráéreztek arra, hogy a rohanó, stresszes világból egyre többen szeretnénk kilépni – még ha csak pár napra is – és elmerülni a természet szépségeiben. És ha ezt mostanság divatos kerékpár nyergében tehetjük, az csak hab a tortán. Ez történt VELÜNK 2017 júniusában.

De mi is kellett ahhoz, hogy ez a túra megvalósulhasson? Elsősorban gondos tervezésre, szervezésre és alapos felkészülésre. A felkészüléshez a következőkre volt szükségünk: útikönyv, Booking.com, szerszámok, ragasztószalag, bicska, fogó, drót, műanyag kábelkötözők, pótbelsők, töltők az elektromos kütyükhöz, elemek, esőköpeny, adatrooming a telefonon, készpénz, bankkártya, biciklis (pelenkás) nadrág(ok) és mez(ek), tartalék cipők és szemüvegek, kesztyűk, sisak, meleg ruha, gumipókok és ami nagyon fontos: az utazás előtt a biciklik szakszervizben történő átvizsgálása (lánc, lánckerekek, fékek, váltó ajánlott), valamint a számunkra nélkülözhetetlen JUST és NAHRIN termékekre.

dmk 1Túránk kivitelezéséhez nem volt szükség autóra. Azért, hogy mindketten élvezzük a ránk váró kalandot, úgy döntöttünk, hogy vonattal utazunk Linz érintésével Passauba.

Tatabányán szálltunk fel a Keletiből induló Railjet vonatra, amelyen nagyon kényelmes volt utazni (viszont a bicikliket igen nehéz volt fel- és leemelni).

A Linzi vasútállomáson az átszállásig várakoztunk kb. egy órát, majd REX-el tovább száguldottunk Passauba. Ezen a vonaton már több felfüggesztési lehetőség volt a bringák számára, sőt a fel-és leemelés is zökkenő-mentesebb volt

dmk 2A Tatabányáról Passauba, vagyis a három folyó (Duna, Inn, Ilz) városába történő eljutás kb. 7 órát vett igénybe, végül 17 óra körül sikeresen megérkeztünk a végállomásra.

Az est hátralévő részét Passau egyes részeinek felfedezésére fordítottuk. A városháza környékén sétálgattunk, rengeteg fotót készítettünk, nézelődtünk, s egy kellemes vacsora elfogyasztásával zártuk a napot.

dmk 3Az első túrás napunk gyönyörű napsütésben indult. Hangulatos reggelit követően célba vettük Aschach városát.

Kiváló minőségű kerékpárúton haladtunk, végig csodás környezetben, dús erdők és hegyek között haladva, olykor-olykor megállva a táj szépségében elmerülve.

A Duna-hurkot a Duna-menti kerékpárútról is szemügyre vettük, majd Schlögen-nél a bal partról kerékpáros komppal keltünk át a Duna jobb partjára és néhány esős kilométer után Aschachba érkeztünk.

Megtett táv: 68 km.

dmk 4A második nap igazi kihívás volt számunkra. Ekkor a hosszú táv és a meleg legyőzése volt a cél.

A Grein felé vezető úton emelkedők, lejtők, kisebb és nagyobb kanyarok váltogatták egymást, viszont ennek a résznek is megvoltak a maga szépségei. A Felső-Ausztriai szakaszon hidakon haladtunk át, erőművek, búzamezők mellett suhantunk el.

A terep és a megtett kilométerek mindkettőnknek nehéznek, de legyőzhetőnek bizonyult.

Megtett táv: 96 km.

dmk 5Kipihenve a leghosszabb és legnehezebb nap fáradalmait könnyedén vettük a harmadik nap „akadályát”, azaz Kremsbe való eljutást.

Emelkedő nélküli – és néhány rövid szakasztól eltekintve – aszfaltozott úton hol a Duna, hol számos szőlőkert mellett kerekezhettünk, remek hátszél támogatásával.

Megtett táv: 88 km.

dmk 6Elérkeztünk kerékpártúránk utolsó bringás napjához.
Kremsből a Duna jobb partján haladtunk nagyon jó minőségű kerékpárúton, időnként meg-megállva frissítésre, pihenésre, melynek során még egy bodza ültetvény megcsodálására is lehetőségünk volt.
Ez a nap is kedvezőnek bizonyult időjárás és terep szempontjából, így a késő délutáni órákban sikeresen megérkeztünk túránk végcéljához, BÉCSBE.  

Megtett táv: 88 km.

A Passau – Bécs közötti kerékpárutat mindenképpen úgy akartuk megtenni, hogy számunkra ne legyen nagyon kimerítő, ezért fontos volt a fizikai és lelki felkészültség, melyben a SVÁJCI TERMÉKEK („alapozáshoz”: Omega-3, Magnézium, Q-10 kapszula, D-vitamin, Sarki gyökér kapszula, a túrához: Wallwurz krém, Boróka krém, 31-es gyógynövény olaj, Alpesi balzsam, Guduchi-roll, Just naptej, Deo Plus, Eucasol spray, ajakbalzsam) határozottan sokat segítettek.   

Összefoglalva: 4 nap = 340 km. Menjen mindenki, garantáltan nem fog csalódni. Fel kell készülni, de mire nem? Erősen ajánlott kategória. Hidak, kerékpáros kompok, erőműi gátak sűrűn vannak, könnyű átkelni egyik partról a másikra, végeredményben az összhatás SZENZÁCIÓS. Az útvonal végig sík, de inkább lejt. A szintkülönbség Passau Bécs között – 200 méter. Nagyon kedvesek és segítőkészek mindenhol, sok helyen magyar pincérrel lehet találkozni, akik szívesen beszélgetnek egy kicsit a hazaiakkal. Az optimális 5 nap, akkor lehet nyugodtan fényképezni, fürödni, sörözni és kb. 70 km-t kell naponta tekerni. Lehet 4 nap, de akkor menni kell, lehet 3 nap is, de az már tényleg csak a teljesítményről szól. Hajrá, jó és sima utat mindenkinek, eső és szembeszél nélkül!

Életre szóló élményekkel és emlékekkel gazdagodva szeretettel:

Tárnok Ágnes és Tárnok László

dmk 7CSAPAT; TATA

 

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok