Menu

just logo uj     nahrinlogo   aphrodite hotel

A+ A A-

Az ajándék

Az ajándék

Örülök, hogy újra köszönthetlek, kedves Olvasóm!

Feltetted már Magadnak a kérdést, hogy szereted-e a novembert és a decembert?

Itt az ősz, és jön a tél. Hányszor gondoljuk, mondjuk azt, hogy de jó lenne, ha nem lenne hó, ha meleg lenne továbbra is, ha … ha már tavasz lenne? De hát, akkor mi marad nekünk a télből? Mit veszítenénk, ha nem lenne?

Van egy ötletem: Kérdezd meg a gyerekeket!

Én megkérdeztem, s a válasz meglepő volt: Már nagyon várom a telet!

- Miért? – kérdeztem.

- Mert hull a hó!

- Mert építhetünk hóembert! És hókunyhót!

- Mert korcsolyázhatunk!

- Mert jön a Mikulás!

- Mert együtt díszíthetjük a karácsonyfát!

- Mert kapunk ajándékot!

Szinte véget sem ért a kedves téli emlékképek felsorolása. Rájöttem, hogy mitől szép a hó, mitől meleg a tél, mitől ragyog a december. Legyen kint bármilyen idő, bent a szívünkben melegség és békesség lehet. Ilyenkor fontossá válik a család, a barát. Igen, szeretem a telet!

Vajon miért szép a november? Mire jó ez a hónap?

Az ősz a tél előszobája. A November a December előszobája. Belépek, és bezárom magam mögött az ajtót. A nyár végleg kint maradt. Felkészülök, „ünneplőbe öltöztetem a lelkem”, és közeledek az újabb ajtóhoz, amire az van felírva, hogy „December”. Belenézek a tükörbe, mosolygok, kezembe veszem az ajándékokat, és belépek. Vár a csodálatos téli világ, fehéren, csengőszóval, sokezer apró fénnyel!

Közben egy kis dalt dúdolok. Egy olyan dalt, amit minden magyar ember ismer, legyen kicsi vagy nagy.

„Hull a pelyhes fehér hó, jöjj el kedves Télapó! …”

Várjuk a Mikulást, aki minden jót hoz nekünk. Mi minden jó van a zsákjában? Piros alma, mogyoró! Gyümölcs és egészség!

Azután éneklem: „Kis Karácsony, nagy Karácsony, kisült-e már a kalácsom? …” A finom, saját készítésű, friss meleg, egészséges kalács!

Én már tudom, hogy mi a legjobb ajándék! Tudom, hogy az emberek számára mi a legnagyobb érték. Az egészség! Ajándékozz egészséget!

Ajándékozni öröm. Az öröm akkor válik igazivá, ha megoszthatjuk egymással. Ha egészséget ajándékozok, az visszamosolyog rám, mert a szerettem jól érzi magát tőle. Tudom, hogy értéket adok szeretettel, és értéket kapok vissza jó érzés formájában. Ha én ezt tudom, akkor mondjam is el, amikor átnyújtom az ajándékom, ajándékozzak őszinte, szép gondolatokat és szavakat is! Az Életfa Program megtanít erre is!

Az Életfa Program csomagjai tartalmazzák az egészséget, és mindegyikben benne van egy kis ajándék tőlünk, Neked! Egész évben arra törekedtünk, hogy örömet, boldogságot vigyünk az életedbe. Remélem, sikerült!

Kívánom, hogy tedd te is ezt mindazokkal, akik fontosak Neked, mert együtt szép az élet! Kívánom Neked, hogy szeresd a novembert, mert időt ad Neked arra, hogy felkészülhess a decemberi nagy „gálára”, életed megismételhetetlen eseményére, 2013 Hozzád méltó zárására! Az, hogy ez milyen szépre, milyen ünnepélyesre sikerül, csak Rajtad múlik! Mi segítünk!

Köszönöm Neked, hogy velem vagy, hogy együtt tölthettük időnk jelentős részét! Köszönöm Neked, hogy értékeled a szépet és a jót, hogy lehetővé teszed azt, hogy magas minőségben gondolkodhatunk önmagunkról és embertársainkról!

Meghitt Mikulás estét, boldog Karácsonyt és mosolygós, reményteli újévet kívánok Neked!

Szeretettel:

Schmidt Ferenc

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok