Menu

just logo uj     nahrinlogo   aphrodite hotel

A+ A A-

AZ ÉLETFA PROGRAM ALAPJAI AZ ÉLETFA PROGRAM ÉRTÉKRENDJE, AZ ÉRTÉKTEREMTÉS

Kedves Olvasóm!

Az Életfa Információs újság tavalyi, a 15 éves Just Hungária jubileumi számában írtam le a következőket:

Jó volt érezni az értéket; az értékteremtés ünnepi örömét! Ez a találkozó a miénk volt, a Tiéd és az enyém! Itt nálunk jó magyarnak lenni, valós értéket kereső, szerető és teremtő, befogadó családtagként élni az életünket! Ilyen program-alkotást sehol a világon nem találsz! Ez Magyarország! Ettől vagyunk mi hatalmasak a népek földi világában!

Életfa, magyar, egészség, Magyarország, érték, teremtés, minőség, marketing, siker

Kis ország erős nemzet.

Bátran lépj jó tettekben.

Életed egészségben élheted.

 

Velünk most megtalálod.

Vannak még jó barátok.

Együtt most célba érhetünk.

(3. és 4. versszak, Kapitány Péter: Keresd az Élet Csillagát!)

Miért olyan fontos nekünk az értékteremtés? Miért nem elégszünk meg a látványos, robbanásszerű, lehengerlő siker-marketing változatok alkalmazásával elért rövid távú csúcseredményekkel? Miért kell nekünk a nehezebb utat választani? Miért kell folyton az értékeket keresgélni, sőt még teremteni is?

Ha Te igazán Életfás vagy, akkor tudod ezekre a kérdésekre a választ.

 

Ha még nem tudod, viszont szeretnél a családtagunk lenni, akkor hamarosan megérted.

Ha pedig a tartalom nélküli, pillanatnyi sikereket hajszolod, akkor kívánom Neked, hogy találd meg azt a csapatot, amelyik eszerint gondolkozik és cselekszik! Ott nagyobb esélyed lesz a céljaid elérésére, mint itt, nálunk.

A fenti Életfa dal-idézetből is láthatod, hogy a nemzeti nagyságunk nem feltétlenül az országunk fizikai határaitól függ. Azonban, hogy ez csupán vágyálom marad, vagy valósággá válik, az kizárólag tőlünk függ. Igen, nem az EU-tól, nem az USA-tól, még csak nem is a világválságtól! Tőled és tőlem! Attól, ahogy gondolkozunk, attól, ahogy cselekszünk, attól, ahogy összefogunk, és egy csapatot alkotunk! Képesek vagyunk rá? Igen! Te képes vagy rá? Egyedül nem, azonban velünk együtt igen! A kérdés csupán az, hogy akarod-e? Akarsz-e a nemzetednek értékes tagja lenni, vagy inkább teher leszel rajta?

Mert azt tudnod kell, hogy minden ember lehet értékes, mert minden emberben van érték!

Gondolj vissza az életed eddigi szakaszára! Mire vagy büszke? Arra, hogy jókat ettél és ittál? Arra, hogy mekkorákat buliztál? Arra, hogy mennyit nyertél a szerencsejátékokon? Arra, hogy milyen házad, autód, stb. van? Arra, hogy hány embert sikerült félrevezetned, becsapnod? …

Vagy inkább arra, hogy hány embernek adtál enni-inni? Arra, hogy hány társadnak adtál lehetőséget a szórakozásra? Arra, hogy mennyire fejlődtél lelkileg és szellemileg, és megtaláltad azt a munkát, amit szeretsz, és mi mindent tudtál ezért biztosítani saját Magad és a családod számára? Arra, hogy hány embert tudtál az értékes gondolataiddal megsegíteni, és szebb jövőhöz juttatni? …

Még az is lehet, hogy semmi nem jut eszedbe. Kár, viszont nem baj! Ha az életed értékét tartod fontosnak, akkor tudod, hogy most azt az életet éled, amiért tegnap tettél. Pontosan úgy, ahogy megérdemled: se jobban, se rosszabbul!

Azt viszont ma kell eldöntened, hogy milyen életet akarsz holnap élni! Hogyan: jobban vagy rosszabbul?

Az Életfa Program fő feladata az, hogy az életminőségünket javítsa, és nem az, hogy a meglévő életminőségünket támogassa!

Ez azt jelenti, hogy ma többet és jobbat akarunk tenni annál, mint amit eddig tettünk. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha nap mint nap újabb és újabb értékeket fedezünk fel magunkban és környezetünkben, és ezen a csodálatosan nemes alapon újabb és újabb értékeket hozunk létre.

Igen: Nemes Ember lehetsz, az „Értékteremtés Lovagja”! Gondoltál erre valaha is? Az Életfa Program ezt a lehetőséget kínálja Neked!

Mi értéket keresünk a természetben és az emberekben, mert az érték értéket teremt, a magyar családok egészsége érdekében.

A nemzetközileg is értékteremtéséről ismert kiváló zenész és énekes Nyári Károly szavaival búcsúzom most Tőled:

Az Életfa Program szellemisége, értékrendje fogott meg engem a családommal együtt, és az ebben a közösségben rejlő erő, ami nagyon vonzó számunkra.”

Szeretettel:

Schmidt Ferenc

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok