Menu

just logo uj     nahrinlogo   aphrodite hotel

A+ A A-

AZ ÉLETFA PROGRAM ÉRTÉKRENDJE, A MUNKASZERETET

Bizonyára sokan ismeritek az egykori nagysikerű „Kész átverés” show műsort! Jókat mulattunk – nézők és „kárvallottak” egyaránt – azon, ahogy kihasználták a műsor kedvéért a szereplők hiszékenységét. A show véget ért, a „Kész átverés” viszont folytatódik…

A napokban az egyik közismert, nagyreményű multinacionális értékesítő hálózat magyarországi bedőléséről kaptam több helyről információkat. Igazából nem az a gond, hogy egy cég tönkremegy, ez országunkban általános napi gyakorlat. Az elgondolkoztató az, ahogy ez megtörténik!

munka, csábítás, átverés, show, eredmény, munkahely, érték, referencia

A probléma abban rejlik, hogy az esemény ezrek és ezrek segítségével, statisztálásával zajlik. A probléma az, hogy ma Magyarországon, felnőtt emberek még mindig hisznek a mesékben.

 

A probléma az, hogy önmaguk és családjuk sorsáért felelős emberek elhiszik, hogy munka és hozzáértés nélkül tömegesen villámgyorsan meg tudnak gazdagodni! Fogadd el a tanácsom: Ne dőlj be a csábításnak, mert „átvernek”! Lehet, hogy az is kárvallott lesz, aki Téged csábítgat a csoda marketing tervekkel, a termékforgalom nélküli, a tudásszintednek nem megfelelő óriásjövedelmekkel, a megvásárolható vezetői szintekkel és címekkel (Még szerencse, hogy a vezetői képességeket nem lehet megvásárolni!)! Őt is elcsábították, ő is a show kárvallottja.

Ez a jelenség a „délibáb pénzek” mutogatásán alapszik, és ne csodálkozzunk azon, hogy a következmény is „délibáb eredmény”!

Hallom a médiából, hogy mennyire nehéz most itt a gazdasági helyzet, a legtöbb vállalkozás csődbe megy, vagy afelé tart… Egy vállalkozás viszont egyre nagyobb profitot termel: a … Rt., amelyik a szerencsét, a munka nélküli óriás jövedelmet árulja rendszeresen, hétről hétre, napról napra! Valóban ennyire utáljuk a munkát? Ilyen sokan arra alapozzuk az életünket, a jövőnket, hogy minél kevesebbet dolgozzunk? Tényleg ennyire félünk a munkától?

Mi szeretnél lenni kisfiam? Mi leszel, ha nagy leszel? Mit szeretnél csinálni? …

Ugye, sokszor kaptunk gyerekkorunkban hasonló kérdéseket? Mi is gyakran kérdezzük meg a kicsiket a fenti módon. És a gyerek lelkesen válaszol!

Érdekes! Nem az iránt érdeklődünk, hogy milyen munkahelyet szeretne magának a gyerek, nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy milyen műtőasztalt vagy íróasztalt szeretne magának, hogy mennyit szeretne szórakozni a munkahelyén, ha felnő.

Aztán egyszerre csak munkahelyeket teremtünk, munkahelyek szűnnek meg. Felnőtt korban már ilyeneket kérdezünk: Nem tudsz valami jó munkahelyet? Tudsz nekem segíteni munkahelyet szerezni? Milyen a munkahelyed? Mi a fontosabb: a munka vagy a munkahely?

Én azt vallom, hogy a munka! A munka teremt munkahelyet, és nem fordítva. Ha jó munkahelyet akarsz Magadnak, akkor először jó munkát kell találnod! Ami jó, azt pedig szeretjük!

Meg is érkeztünk:

Ha jól akarod Magad érezni a munkahelyeden, akkor szeresd a munkád! Így tudsz értéket felmutatni, így leszel képes jó eredményeket elérni.

A mi munkánk csodálatos, szeretetre méltó! Igazán az dolgozik nálunk, aki élvezi azt, hogy egy országos programért tehet következetesen annyit, amennyit akar! A mi munkahelyünk ránk szabott, mert mi teremtjük meg magunknak. Olyannak álmodod, amilyennek szeretnéd, és olyanná teszed, amilyenre a képességeid engedik, és amennyit teszel érte. Itt lehetőséged van úgy dolgozni, ahogyan akarsz. Ehhez megkapsz minden segítséget, és Te is hozzásegítheted azokat a sikerhez, akik szerethető, eredményes munkát kívánnak végezni az életükben, akik rendezett munkakörülményekre és jövedelemre vágynak.

Mi fáradhatatlanok vagyunk, mert szeretjük azt, amit csinálunk. Aki kitartó, akiben megvan a kötelességtudat, az képes sokoldalú, komplex tevékenységre. Az itt elért eredmény a valódi, értékteremtő, „mosolygós” munka jogos következménye. Éppen ezért nemcsak korlátok nélküli, hanem biztonságos és értékálló!

Ha elolvastad a fenti sorokat, lehet, hogy erre gondolsz:

Ilyen munka nincs is! Csupa fény és derű? Akkor miért nem végzi mindenki ezt a munkát?

Figyelj rám légy szíves, és gondolkozz velem!

Van ilyen munka, sok kiváló referenciám van rá, beszélhetsz velük! Meg kell tanulni a munkánkban a fényt és a derűt látni! Rajtad múlik, hogyan tekintesz a világra. Ha valami nehéz, még lehet szép. Ha valami nem úgy sikerül, ahogy tervezed, még lehet hasznos és felemelhet. Ha valaki az ellenedre tör, jogod van kitérni előle. Hiszen tudod, a felhők fölött mindig süt a Nap! Emelkedj ki a felhős-borús átlagból! Miért nem végzik rengetegen ezt a munkát? Mert nem hisznek benne! Az ember olyan világban él, amilyenben hisz. És miben hiszünk? Abban, amiben akarunk!

Tudod, én hiszek a jó világban, hiszek a fényben és a derűben, és imádom a munkámat! Ezt kívánom Neked erre a csodálatos évre, 2013-ra!

Szeretettel:

Schmidt Ferenc

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok