Menu

just logo uj     nahrinlogo   aphrodite hotel

A+ A A-

HALLOD? VALAKI KOPOGTAT!

Kedves Olvasóm!

Egyre erőteljesebb kopogtatást hallok az ajtómon. Kinézek. Hát persze! 2013 áll odakint!

Várva várt vendég? Vagy inkább olyan látogató, aki elől az „italt-süteményt” el kell dugni? Mit akarhat? Hiszen annyi időm van még!

Hűha, tényleg olyan sok időm van még arra, hogy 2012-vel töltsem a napjaimat? Ha jobban belegondolok, már két szűköcske hónap, és „itt a vége, fuss el véle”!

Mit tehetek ebben a helyzetben? Elmesélem Neked.

siker, munka, energia, csapat, közösség, egészség

Először is leültetem 2013-at a „kedvenc várakozóim” kényelmes karosszékébe. Elmondom neki, mennyire örülök, hogy hamarosan együtt ünnepelhetünk. Egy kis időt kérek arra, hogy felkészülhessek a minőségi együttlétünkre. Megtervezem a közös sikerpontjainkat, „felöltöztetjük a lelkünket” a méltó ünnepi találkozásainkra. Már most örülünk egymásnak, és én még foglalkozom egy kicsit 2012-vel, hogy szép legyen tőle a búcsúnk.

 

Visszatérek 2012-höz. Milyen volt az eddig eltöltött 10 hónapunk? Mennyi csoda, mennyi öröm fért bele, és mennyi probléma-leckét kaptam ajándékba azért, hogy tanulhassak, hogy fejlődhessek?

Tudom, hogy most vannak olyanok, akik ezt gondolják: Milyen … szöveg? Már megint ez a duma? Tudom, a pozitív gondolkodás: ha-ha-ha! Folyton ezzel jönnek, legyek hálás, meg boldog, meg …, aztán nem tudom kifizetni a számlámat! … A folytatást a fantáziádra és a tapasztalataidra bízom!

Az az érdekes, hogy az említett vélemények többsége igaz!

Amit én mondok, az is igaz!

Amíg csak beszélünk a háláról, az örömről, az „Aranyszabályról”, a „nehézségek nagy hasznáról”, addig mindez csak „… szöveg” marad. Az, hogy ez a szöveg hogyan fogan meg Benned, az pedig kizárólag Rajtad múlik!

A virágnak is kell a jó föld, a szavaknak is szüksége van a jó talajra, a befogadó, szerető, nemes gondolkodásra. Te pedig olyannak éled meg a világod, amilyenek a gondolataid.

Ha a jóban hiszel, akkor jól élsz. Ha a rosszban hiszel, akkor pedig rosszul. Ilyen egyszerű ezt leírni.

Hogy megvalósítani nem könnyű? Lehet, hogy nem könnyű, viszont érdemes!

Végiggondolom az elmúlt évemet. Milyen sikereket értem el? Leírom. Milyen nehézségeim voltak? Leírom. Örülök ennek, és örülök annak. Újra és újra erőt merítek a sikerekből, ismételten tanulok a problémáimból. Érzem, hogy jobb ember lettem, érzem, hogy több vagyok, mint amikor 2011-et láttam vendégül.

Megérte a befektetett időm? Meg! Visszamennék az időben? Nem! Nem akarok fiatalabb, kevésbé jó és kevesebb lenni! Hálás vagyok azért, amit 2012-től kaptam, és remélem, tudtam én is értéket adni neki!

Most még alkotunk egy kicsit együtt, hogy még értékesebb lehessek 2013 fogadására. Zárok, álmodom, célokat tűzök ki és tervezek. Ez az életem.

Most Te is itt vagy velem, az együtt töltött perceink, óráink, napjaink. Rád gondolok, és mosolygok. Köszönöm Neked, hogy velem voltál 2012-ben is, hálás vagyok Neked azokért az értékekért, amik nélkül sokkal szegényebb lennék! Ha nem lennél nekem, nagyon hiányoznál! Hiányoznál közülünk!

Ezek szavak, gondolatok, érzések bennem, a lelkemben, és a mindennapjaimban. A legtöbb, amit kívánhatok Neked: Te is érezz úgy, mint én! Hidd el, boldog ember leszel!

Szeretettel:

Schmidt Ferenc

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok