Menu

just logo uj     nahrinlogo   aphrodite hotel

A+ A A-

AZ ÉLETFA PROGRAM ÉRTÉKRENDJE, A FEJLŐDÉS

AZ ÉLETFA PROGRAM ALAPJAI

Kedves Olvasóm! 

Szerinted van olyan kisgyerek, aki nem szeretne fejlődni? Aki nem szeretne megtanulni járni, szaladni, biciklizni? És az anyukák-apukák milyen büszkén mesélik, hogy az én gyerekem már ezt is, meg azt is … ! Mi felnőttek, mi mindent megteszünk azért, hogy a gyermekünk egyre több mindenre képes legyen! … És ez így van jól!

Mi a helyzet a felnőttekkel? Meddig tart a fejlődés iránti vágy? Meddig vagyunk hajlandóak fejben, gondolkodásban is gyarapodni, majd a döntéseinket is ebben az irányban meghozni, és a fejlődés érdekében cselekedni? Mikor érjük el azt a szintet, amikor rájövünk arra, hogy együtt, egy cél érdekében sokkal könnyebb egyre magasabbra jutnunk? Mikor döbbenünk rá, hogy egyedül már tovább nem megy, viszont együtt bármit elérhetünk? Mikor éljük meg azt a felismerést, hogy ahhoz, hogy egy fejlődőképes, jó szellemű csapatba kerülhessek, először nekem kell úgy gondolkodnom és akarnom? Nagyon sokan felnőttkorban egyszerűen lemondanak a fejlődésről! … És ez így nem jó!

ÉLETFA PROGRAM, ÉRTÉKREND, FEJLŐDÉS, becsület, verseny

Képzeld, a napokban tárgyaltam egy komoly üzletemberrel, aki meg van győződve arról, hogy az emberek gondolkodását nem lehet megváltoztatni! (Természetesen ő ezt makro szinten értette.) Akkor, hogy is van ez?

 

Bele kell nyugodnunk abba, hogy az emberek többsége ma Magyarországon panaszkodik, sopánkodik, céltalanul, jövőkép nélkül lézeng az élete kellős közepén, vagy éppenséggel a peremén? El kell fogadnunk, hogy a magyar embernek ez jár? Fogadjuk el, hogy nálunk a lakosság jelentős része nem hisz a fejlődésben, a felemelkedésben? Nyugodjunk bele, hogy a „Csodavárás korszakát” éljük még most is?

Az én válaszom: NEM! Kedves Üzlettársam, én nem vagyok hajlandó elfogadni a szemléleted, mert az nem jó nekem, nem jó a társaimnak, nem jó az Életfa Programnak, mellesleg bizonyítani is tudom az ellenkezőjét! Tiszteletben tartom a véleményed, hiszen az a Tiéd, azonban én hiszek abban, hogy mi sokkal többre vagyunk képesek!

A válaszom a fejlődés szükségességére: IGEN! Ez nagyon sokunknak a válasza erre a kérdésre, mindenkinek, aki igazán itt van az Életfa Programban. Sőt, még ettől is több embernek a mi kis hazánkban!

A fejlődés egyben gyarapodást is jelent. Sok mindenben lehet gazdagodni, fizikai, lelki és szellemi értelemben, valamint anyagiakban egyaránt. A mi rendszerünk (és ezzel együtt mindenki, aki velünk tart!) folyamatosan fejlődik. Van, amikor forgalomban, anyagi javakban, van, amikor tevékenységi körökben, van, amikor a saját képzési rendszerén keresztül szellemileg, van, amikor a kultúra területén lelkileg, és van, amikor fizikálisan a mozgás programunkon keresztül. Az értékes partnereink számának állandó növekedése újabb és újabb utakat tár elénk, és mi ezáltal gazdagodhatunk. A forgalom növekedésére természetesen szükség van, hiszen mi önmagunkat finanszírozzuk, és ez pénzbe kerül.

A pénz nekünk szabadságot, függetlenséget és lehetőséget jelent! Mi nem gyűjtögetünk, mi azt akarjuk, hogy Te egyre jobb körülmények között élhess, és azt is, hogy egyre több családot tudjál hozzásegíteni a magasabb életminőséghez.

Az ember a véleményem szerint minden nap versenyhelyzetben él. Versenyzik önmagával és másokkal. Azonban a legnagyobb dicsőség az a Számodra, ha minden nap „legyőzöd az előző napodat”! A mérce mindig Te vagy! Ha eredményesen akarsz élni, akkor gyakorolj! Gyakorolj versenyezni! Erre valók a mi versenyeink is! Ha részt veszel bennük, és kitartasz, megnyered az életed versenyeit. Ha nem indulsz rajtuk, akkor biztos vesztes vagy! Tudom, hogy nem mindig kellemes ezt olvasni, de hidd el: a Te érdekedben hívom fel a figyelmedet ezekre a tényekre! Kérlek, használd ki a gyakorlási lehetőségeket, Te jársz jól vele!

Szerintem képes vagy minden nap a versenyzésre, a fejlődésre! Ha képes vagy rá, akkor tedd is meg! Ha megteszed, akkor ezt tedd tisztességesen, példamutatóan, úgy hogy egyre többen kövessenek!

Én újjászületek minden nap, és minden napom egy jó hangulatú, szép és nehéz verseny. Verseny önmagamért, a szeretteimért, és Érted, az Emberért!

 

Szeretettel:

Schmidt Ferenc

 

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok