Menu

just logo uj     nahrinlogo   aphrodite hotel

A+ A A-

Az Életfa Program értékrendje, a biztonság

Életfa Program, értékrend, biztonság, felelősség, megbízhatóságKedves Olvasóm!

Most egy olyan ritka értékről fogok szólni, ami manapság nagyon hiányzik az emberek és a családok életéből. Pedig ez elengedhetetlen a boldog, kiegyensúlyozott együttéléshez. (Ld. Életfa Információs Újság, 2011. február: Biztonság!) Elgondolkoztató, hogy vajon kinek a feladata a biztonságunk megteremtése és megőrzése? Ha mástól várjuk ezt, akkor mi kiét biztosítjuk? Vagy mindenki csak értünk dolgozzon? Ki a felelős azért, hogy mi biztonságban érezhessük magunkat? A környezetünk?

De hát a környezetünket mi építhetjük ki, mi alakíthatjuk! Mi választhatjuk ki, hogy kikkel vesszük körbe magunkat. Hát akkor? (Ld. Életfa Információs Újság, 2011. június: A Te Életfa Világod!)

A véleményem szerint akkor jársz a legjobban, ha a saját kezedbe veszed a saját biztonságodat! Ha ezt képes vagy megvalósítani, akkor vállalkozhatsz arra, hogy jó eséllyel dolgozz a családod biztonsága területén:

Megszerezted a belépőt a saját otthonteremtéshez! Ha erre is képes vagy, akkor léphetsz tovább: Segíts felépíteni a környezeted biztonságát! Ez olyan, mint amikor egy követ dobsz a sima vízbe, és a hullámok középről kiindulva egyre nagyobb felületen fejtik ki a hatásukat. Hidd el, néhány tucat ember is képes a fenti módon megteremteni akár az egész országunk biztonságát! Miért nem tesszük? Miért nem teszed?

Mindenekelőtt el kell döntened, hogy felvállalod-e a fenti feladatokat; akarod-e a biztonságot, vagy csak óhajtod? Vállalkozol rá, vagy csak próbálkozol?! Ha vállalkozol, akkor mindenekelőtt megbízhatónak kell lenned, saját magad és a környezeted számára! Mindig lehessen számítani Rád, a lényeddel sugározd az emberek felé, hogy hihetnek Neked, megbízhatnak Benned!

Az Életfa Program értékrendjében főszerepet játszik a „biztonság”, mivel ezzel egy olyan környezetet teremtünk Neked, ahol sokkal könnyebb megvalósítani a saját törekvéseidet. Ehhez azonban Te kellesz! Te dolgozol, és mi segítünk Neked, ránk mindig számíthatsz.

A biztonság belülről jön, nem pedig kívülről! Azonban a Téged körülvevő világ biztonsága óriási segítség lehet a Számodra, hogy megteremtsd a Sajátodét is! Az emberek többsége nem tudja, hogyan fog élni tíz-húsz-harminc év múlva, nincs jövőképe.

Márpedig a biztonság megteremtése valahol itt kezdődik. Tudnod kell, miszerint alakítod az életedet, miszerint választod meg a környezetedet. Ez nagy biztonságot ad Neked! Ha nem akarsz felfelé haladni, lefelé fogsz, hidd el! A gravitáció törvénye az emberi sorsokban is hat. Ráadásul az életed során folyamatosan találkozol olyan erőhatásokkal, amik egyre mélyebbre akarnak taszítani Téged! Mivel az ország lakosságának alapvetően nincs jövőképe, nem csoda, hogy biztonsága sincs! Mi példát mutatunk Neked, nekünk van jövőképünk. Azért tanulunk és tanítunk, minden gondolatunkkal és cselekedetünkkel arra törekszünk, hogy a jövőképünket megvalósítsuk. Ez a legmagasabb szintű tudatosságot feltételezi! Tudatos, célirányos, etikus munkavégzés nélkül nincs értékteremtő jövőkép! Én ezt vallom, és bátran leírom Neked, hogy ettől nagyobb biztonságérzetet semmi nem ad nekem a világon! Mivel eszerint élem a napjaimat, mindig jól érzem magam a bőrömben. Ez nem csoda, ezt mindenki megvalósíthatja!

A valódi sikert, a jó eredményt nem azonnal kapjuk. Ez akár tetszik, akár nem, így van! Meg kell dolgozni érte. A pozitív jövőképedhez a céljaidon keresztül vezet az út. Mi olyan célokat tűzünk ki, amelyek pontosan megfogalmazhatóak térben és időben, mérhető eredményeket ígérnek, a tapasztalataink és a megszerzett tudásunk alapjaira épülnek, és hisszük a megvalósításukat.

Mivel a céljaink nagyon kihívóak mindannyiunk, sőt az egész ország számára, kulcsfontosságú a tervezés igényes megvalósítása. Ez nekünk sem egyszerű feladat, és tudom, hogy Neked sem az. Gondolj arra, hogy a mi rendszerünkben ehhez minden szükséges tudást és segítséget megkapsz! Ez aztán az igazi érték!

Végül felkészítelek egy olyan jelenségre, amire nap, mint nap számíthatsz. Tudomásul kell vennünk, hogy a jelenlegi világ, ami körülvesz minket, nagyon bizonytalan. Nagyon sok ember a legkönnyebb utat választja, és ez a csábítás, a trükközés, a manipuláció mások hitével. Mivel ez a módszer alapvetően a bizonytalanságra épít, azt is erősíti. Ennek az eljárásnak a biztonság olyan, mint a tűznek a víz. A mi értékrendünkbe természetesen nem fér bele, másokéba viszont igen. Mint már eddig is, ezután is megkeresnek olyan emberek, akik nem tartják tiszteletben a nálunk eltöltött idődet, költségeidet, elkötelezettségedet, jövőképedet és céljaidat. Betanult trükkökkel igyekeznek rávenni Téged arra, hogy mondj le az Életfa Program biztonságáról, és fogj bele újra és újra valami olyanba, ami az ő céljaikat szolgálja. Valószínűleg olyanok is megkeresnek, akikről fel sem tételeznéd ezt! Ha engem valaki el akarna téríteni az utamról, és tudnám, hogy ezelőtt pontosan a mi programunkat dicsérte, teljesen leépíteni magát, hiteltelenné válna a szememben.

Kérlek, becsüld meg az idődet, és a biztonságodat! Ne kápráztassanak el a beígért tündérmesék! Tudd, ha megosztod a figyelmedet és a gondolataidat, gyengíted a biztonságodat, és ezzel együtt azt, hogy a szeretteidet is biztonságban tudhasd!

Annyi kiaknázatlan lehetőség rejlik a mi programunkban, ismerd meg minél jobban, és meglásd, megtalálod azt, amire korábban csak vágytál!

 

Szeretettel:

Schmidt Ferenc

 

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok