Menu

just logo uj     nahrinlogo   aphrodite hotel

A+ A A-

AZ ÉLETFA PROGRAM ÉRTÉKRENDJE, SZAKMAISÁG

Életfa Program, érték, rend, szakma, minőség, hitelességKedves Olvasóm!

Szép augusztusi hónapot kívántam Neked, és remélem, elhitted, hogy szép lesz az augusztusod! Ha igazán elhitted, akkor megláttad benne a szépet és a jót. Ha nem, akkor sajnos még gyakorolnod kell! Hogy voltak problémák? Hogy zúdul Rád az elégedetlenség? Igen, zúdul... Most nem akarok nagy „lelki szöveget nyomni" Neked, mindössze egy jó tanácsot említek az őseinktől, most a „negatív lelki hadjáratra" értelmezve: Akinek nem inge, ne vegye magára! Az értékrendünk ismertetését az előző számunkban a „családdal" kezdtem. Ha olvastad a cikkem, ha nem, remélem, az előző hónapot a családoddal együtt töltötted. Ha szereted a családod, akkor bizonyára örülsz is neki, hogy van, a kis és nagy (Életfa) családodnak egyaránt!

 

SZAKMAISÁG

Az Életfa Programban nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egyike lehetünk azoknak a magyarországi vállalkozásoknak, akik a legmagasabb minőséget építhetik be a saját családjuk és ismerőseik életébe. Azonban ki mondja meg, hogy a termékeink, a szolgáltatásaink milyen minőséget képviselnek? A gyártók? A szolgáltatók? Az értékesítők? Hiszen tudjátok, hogy „minden szentnek maga felé hajlik a keze". Nálunk biztos lehetsz abban, hogy annak a minősítését fogadjuk el, aki szakmailag a legjobban ért hozzá, aki igazán kompetens a vélemény-formálásban. Az álláspontunk: Szakmaiság nélkül nincs minőség!

Nálunk a szakmaiság nem reklámozás kérdése, ettől sokkal több! Ez a jövőnk, a fejlődésünk egyik legfontosabb megalapozója. Mi nem vásároljuk meg a szakmaiságot csak azért, hogy több termék fogyjon! Mi tisztességgel dolgozunk érte, a „szakmával" együtt! Ma azokat a „tanácsokat" tudjuk „értékesíteni", amik arra irányulnak, ami az embereknek most „nagyon fáj". Pl. Hogyan lehet több pénzt keresni (és találni)? Segítség a gyógyulási folyamatokban. Életminőség javítása súlyos egészségi problémák esetén. Ez van, csináljuk komolyan!

Azonban nem szabad lemondanunk a hosszú távú feladatainkról sem, hiszen a magyar embernek még nagyon sokat kell tanulni ahhoz, hogy „fájjon" neki a tudatlanság, hogy igazán a prevencióval élhessen együtt.

Ez egy hosszabb folyamat: tanítás és tanulás együtt! Mivel Te is a legjobbat akarod a családodnak, nem is lehet kérdés a Számodra: Szabad tanítani szakmai hozzáértés nélkül?

Az Életfa szirmok szakmaisága széppé és gazdaggá teszi az életed. Minden „szirmunk" programjában megjelenik a szakmai vezetés. Ettől lesz az életed értékes. Hallottál már „hiteles butaságról"? Mondanád azt valakire: Igaz, hogy buta, de legalább hiteles!?

Biztos vagyok benne, aki hosszú távon hiteles kíván maradni, annak szakmailag képzettnek kell lenni.

Igaz, egy ember nem lehet minden területen a szakma csúcsán. Pontosan ezért van szükség egy szakmailag biztonságosan felépített és működtetett programra: az Életfa Programra. Mi biztosítjuk Neked a szakmai hozzáértést. Te mit teszel, mit tehetsz a saját érdekedben?

A véleményem szerint, ne dőlj be az olcsó, mindenki számára könnyedén elérhető, „arctalan", szenzáció-hajhász Internetes és sok esetben felelőtlen média propagandának! Igaz, ezen az úton percek alatt okosabbnak tűnhetsz annál, aki az egész életét a szakmában töltötte, és a „nagy ledöbbentő" szerepében tetszeleghetsz barátaid-ismerőseid körében, azonban ne feledd: Ami könnyen jön, az könnyen megy! Figyelj a forrásra! Keresd a hiteles forrást! Bízz abban, akinek ez a munkája, akinek ez a feladata! Ne hidd, hogy egy szenzációval Te lehetsz a legokosabb!

Az információ-szerzés/továbbításban is törekedj a minőségre, a szakmai hitelességre!

Most gazdasági válság van. Volt is, lesz is! Minden válságnak megvannak a nyertesei és a vesztesei. Mit gondolsz, a válság után ki fogja ellátni a piacot? Az Életfa Program a nyerő oldalon áll, és ott is marad. A kérdés csupán az, hogy Te mit teszel azért, hogy a nyerő csapatban maradj, és ne a vesztesek oldalára kerülj. Most van itt az idő, hogy még ezt eldönthesd! Azt tudd, ha nem döntesz, akkor a vesztesek mellett voksolsz!

Most különösen fontos a csapatépítés szakmaisága: az üzleted biztonsága!

Manapság naponta vállalkozások tucatjai kerülnek csődhelyzetbe. A keletkezett piaci résre a nyertesek csapnak le. Ha Te kényelmeskedsz („Ej, ráérünk arra még!"), másé lesz a piac, Te pedig egyre lejjebb csúszol. Figyelheted remegve és csodára várva a forint árfolyamot, az árak alakulását, a hiteleid drágulását: figyelhetsz és várakozhatsz. Én mást javaslok Neked:

Értékeld fel a munkáddal és a szakmaiságoddal a forintot, a Te Forintodat, a Mi Forintunkat!

Most egy népi bölcsességgel búcsúzom: Aki megy, az halad, aki áll, az marad.

Szeretettel:

Schmidt Ferenc

 

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok