Menu

just logo uj     nahrinlogo   aphrodite hotel

A+ A A-

A nyár szorgalma gazdag őszi szüretet eredményez

nyár, szorgalom, gazdag, őszi, szüret, életfaKedves Olvasóm!

2011: az új évtized eljött. Nemcsak, hogy elkezdődött, de mára felén túl is vagyunk. Ilyenkor illik egy kis számadást végezni önmagunk felé. Mit tettünk? Mi lett az eredménye, Miben fejlődtünk? Hogyan biztosítottuk a következő féléves életünk minőségét? …

Beleolvastam az előző félévben írt cikkeimbe. Nekem jó néha „ismételgetni”, remélem, Neked is!

Január/Gyermekkacagás: az örömök öröme, a boldogság gyönyöre! Te is élvezed? Ha igen, jó úton jársz. Ha nem, akkor sürgősen változtass irányt!

Február/Biztonság és etika: Biztonságban érzed itt Magad? Tudod, hogy e két fogalom kézenfogva jár együtt? Én hiszek Benned! Tudom, hogy meg se próbálod szétválasztani az öszszefonódott kezeket.

Március/A tiszta szívű asztalos mester: Őszintén remélem, hogy Neked is megvan a példád: a Te „tiszta szívű asztalos mestered”. Ha eddig nem találtál rá, keresd meg, mert Neked is kijár egy, ha akarod!

Április/Mindig elkezdődik valami: Soha sincs késő bármit elkezdeni! Ma azt teszed, amibe tegnap kezdtél, holnap azt fogod tenni, amibe ma kezdesz. Ha jót akarsz tenni holnap, akkor ma jóba kezdjél bele!

Május/Aranyszabály: Ez az ÉLET nagy szabályainak egyike. Ez egy olyan alap, ami mindig segít a helyes döntés meghozatalában. Te megtaláltad ezt az „aranyat”?

Június/Válassz sikeres környezetet Magadnak! Milyen emberek vesznek Téged körül? Felépítenek Téged vagy lehúznak? Olyanokat válassz, amilyenné Te szeretnél válni!

Kedves Olvasóm! Nekem van egy nagy csapatom, egy nagy családom.

Az én csapatom az én büszkeségem! Ez életem legnagyobb alkotása! Ha nem éreznéd, akkor tudd meg, hogy Te is benne vagy, és Rád is büszke vagyok, és Neked is köszönöm, hogy velem tartasz. Miért? Azért, mert Veled együtt könnyebb óriási dolgokat véghezvinni, mert Veled együtt jobban érzem magam, különb embernek a kétkedőknél, mert örülök, hogy Te is többre és szebbre vágysz!

Azt vallom, hogy az érzi magát szegénynek, aki többet akar költeni annál, mint amennyi a pénztárcájában van. Gyerekként egész nyáron át, egy szál glottgatyában, mezítláb, üdülések nélkül éreztem magam nagyon boldognak és nagyon gazdagnak! Ha szegénynek érzed Magad, kérlek szépen, foglalkozz egy kicsit Magaddal, a gondolataiddal! Hangold össze az igényeidet és a lehetőségeidet! A sikereid valószínűsége annál nagyobb, minél jobban összhangba hozod a mostani helyzeted (pozíciód) a céljaiddal. Pozícionáld jól Magad, és tanulj meg jó célokat kitűzni, megvalósítani! Meglátod, sikeres leszel!

Pénzügyi tanácsadónk, Hegyi Zsolt mondta a legutóbbi képzésen, hogy a jelenlegi gazdasági válságban keletkezik egy piaci rés, mivel a mikro- és kisvállalkozások 92%-a likviditási gondokkal küzd, és képtelen az ügyfelei minőségi kiszolgálására. Nekünk „hurrá”, mert mi a maradék 8%-ban vagyunk, és nekünk nyílik a „rés”! De kinek is nyílik ez a piac igazán? Gondolom, hogy nem annak, aki végigpiheni a nyarat. (Mert az pihenhet ősszel is tovább!) Annak, aki tervez és dolgozik! Most nem elég „örvendezgetni” vagy „problémázgatni”, most dolgozni kell! Hogy is írta ezt Váci Mihály a „Még nem elég!”

című versében?

Nem elég a jóra vágyni,

a jót akarni kell!

És nem elég akarni,

De tenni, tenni kell:

A jószándék kevés!

Több kell - az értelem!

Mit ér a hűvös ész?!

Több kell - az érzelem!

Ám nem csak holmi érzés,

de seb és szenvedély

keresni, hogy miért élj,

szeress, szenvedj, remélj!

 

Szeretettel:

Schmidt Ferenc

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok