Menu

just logo uj     nahrinlogo   aphrodite hotel

A+ A A-

Frissesség egy életen át

frissesség, élet, JUST, mozgás, sportAmióta az ember törődik a vonzerejével, igyekszik jó illatú lenni. A frissességet keresve elsősorban elsajátították a víz és szappan használatát, ami kellemesnek és frissítőnek, de sajnos nem bizonyult túl tartósnak. A kellemetlen szagok parfümökkel és különböző illatos szerekkel való elnyomása kudarcot vallott. De a tartós frissesség érdekében tovább is keresték a megoldást, míg fel nem fedezték a dezodorokat, amit bátran lehet nevezni a XX.sz. egyik legnagyobb találmányának. Jelenleg a statisztikák szerint a 18 és 40 kor közötti nők 80 %-a és a férfiak 54 %-a használ minden nap dezodorokat. A nagy választék közül nehéz megtalálni az ideálist.

 

Számomra az ideális dezodor:

  • tartósan frissít és dezodorál
  • fertőtlenít és gátolja a gyulladást, de nem irritálja, és nem szárítja a bőrt
  • tökéletes bőrbarát: ápolja, hidratálja és tonizálja a bőrt
  • nem károsítja a bőr normális mikroflóráját
  • különlegesen finom illattal rendelkezik
  • könnyen használható
  • és fogyhatatlan!

Létezik-e egyáltalán ilyen dezodor? Ez talán a jövő kérdése. De addig is megtalálhatjuk az „igazit". Én két ilyen igazit is találtam a Just termékei között. Ezek a Mályva és a Havasi gyopár golyós dezodorok, melyek viszonylag az összes, előbb felsorolt kritériumnak megfelelnek. Mindkét dezodort nemcsak nyáron, de egész évben érdemes használni. A fűtési szezonban a bőrünk ugyanúgy kívánja a frissességet, mint a hőségben. Mindkét dezodornak hasonlóak az összetételei, kivéve a főkomponenseiket: az egyiknek a mályva, a másiknak a havasi gyopár kivonat.

A havasi gyopár puhítja és hidratálja a bőrt, véd az irritációtól, a bakteriális és gombafertőzéstől, napsugaraktól (magas tannin tartalma miatt). Antioxidánsainak köszönhetően erős fiatalító hatással rendelkezik. Ideális szer az érzékeny, gyulladásra hajlamos bőrre.

A mályva extraktum A-, B-, C-vitaminokban gazdag. Ezek segítségével nyugtatja, puhítja és táplálja a bőrt, valamint csökkenti az ödémát. A magas koncentrációban lévő értékes anyagok segítségével védőréteget képez a bőrfelületen. Ez szabályozza a bőr faggyú termelését. A mályva extraktum erős hidratáló hatással bír. De egyik legjelentősebb hatása, hogy aktivizálja az immunrendszert.

A többi komponensek többnyire azonosak:

A bennük lévő aluminum chlorohydrate némileg csökkenti a verejtékezést anélkül, hogy azt drasztikusan megakadályozza (fontos, hogy a salakanyagok egy része a verejtékmirigyeken keresztül távozzon!). Ez megerősíti a dezodoráló effektust.

Glycerin és származékaik: puhítanak és hidratálnak, erősítik a bőr rugalmasságát, védenek a negatív külső hatásoktól. Gátolják a pathogén baktériumok szaporodását, csökkentik az irritációt.

Menthyl Lactate: azonnali frissítő hatású, emellett intenzíven és hosszasan hat. Fokozza a dezodor tonizáló és fertőtlenítő hatását.

Mindkét termék frissítő hatása nagyon tartós (15-20 óráig tart)!

Ez azt jelenti, hogy elég, ha csak reggel használjuk, nem szükséges, hogy vigyük magunkkal egész napra. Pedig kimondottan ügyes és kényelmes a kiszerelésük. Nem foglalnak nagy helyet sem.

Különleges, diszkrét, csodálatos illattal rendelkeznek: a Havasi gyopár hűvös gleccser, a Mályva pedig virág illatú. Itt kimondottan az egyéni ízlés dönt, szó sincs arról, hogy a Havasi gyopárt csak férfiak használhatják. Inkább a férfiak is használhatják, hiszen ez az illat, mindkét nem számára kiváló! Egész nap frissességet biztosít és akár más illat kompozíciót is lehet mellette használni (parfüm, arcszesz, stb.). A Mályva kimondottan a nők kedvence, de ők is nyugodtan használhatják mellette kedvenc parfümjüket.

Mindkét dezodor enyhén savas pH-val rendelkezik (4,0-5,0), ezzel védik a bőrt a kórokozók szaporodásától.

Minden típusú bőrnek megfelelnek! És valóban majdnem fogyhatatlanok, hiszen több hónapig lehet használni, és amikor már teljesen üresnek tűnik, „fejre állítva" meg lehet hosszabbítani a használati idejüket. Azt azonban ne felejtsük el, hogy mindig tiszta bőrre használjuk. Ugyanakkor különösen előnyös, ha szőrtelenítjük a használt bőrfelületet.

Mindegy melyik évszakban használjuk, nyáriasan frissnek és illatosnak fogjuk érezni magunkat!

Tisztelettel és szeretettel:

Dr. Dacko Natalja

 

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok