Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

A REFORMÁCIÓ 500 ÉVES JUBILEUMÁRA KÉSZÜLVE

aroejk

A Reformáció 500 éves jubileumára készülődve szeptember 4. és november 26. között egy 14 alkalmas koncertsorozat szervez a Református Zenei Fesztivál. A program célja a protestáns zenei kultúra és hitvallás révén a reformáció ünnepét eljuttatni a református, evangélikus valamint baptista gyülekezetekhez.
Részletes program itt:
http://reformacio2017.hu/index.php/2016/07/27/zenei-hitvallasaink-iii/

ORGONA ÉS GORDONKA A REFORMÁCIÓ FÉNYÉBEN
,,Párbeszéd gordonkára és orgonára”

Párbeszéd sokféle létezik: emberek-,  hangszerek-, és az ember és Isten közötti. A hangverseny gerincét a két hangszer szóló-, és kamaraművei alkotják, különös tekintettel az a zsoltárok, dicséretek, gregorián dallamok ihlette kompozíciók bemutatására. Emellett helyet kap a rögtönzés is, mely a templomi szolgálat során elengedhetetlen, így számos örök értékű zenemű alapjául szolgált.

Műsoron: Bach, Vivaldi, Mendelssohn, Popper, Gárdonyi Zsolt, Virágh András Gábor darabjai

aroejk 1

Virágh András Gábor – orgona

aroejk 2

Karasszon Eszter – gordonka

2016. 09. 04. vasárnap, 18:00 – Szentgál (református templom)

Dunántúlon, Veszprém megyében a Bakony erdei ölelésében található Szentgál. Itt található Közép-Európa legnagyobb védett tiszafása. Egy Sant Gallenből érkező hittérítő pap járta ezt a környéket Géza fejedelem meghívására. Innen származik a település neve: Szentgál.

Bővebbet itt:  http://www.szentgal.hu

2016. 09. 10. szombat, 18:00 - Cegléd (evangélikus templom)

Az „Alföld kapuja Cegléd a harmadik legnépesebb város Pest megyében, és a legnépesebb a Ceglédi járásban, amelynek a székhelye. A város neve is egyes források szerint a török eredetű „cegle/cigle” szóból származik, melynek jelentése: fűzfa.

Bővebbet itt:  http://www.cegled.hu

2016. 09. 18. vasárnap, 18:00 - Hódmezővásárhely (református Ótemplom)

A 14. században ki alakult két Árpád-kori falu, Hód és Vásárhely összeolvadásával. Évszázadok óta egyike az Alföld legfontosabb gazdasági és kulturális központjainak, a legsikeresebb egykori mezővárosok közé tartozik. A Vásárhely név vásártartási joggal bíró települést jelent. A mezővárosi jelleget hangsúlyozó "mező" névelem később toldódott be a Hódvásárhely névbe.

Bővebbet itt: www.hodmezovasarhely.hu/

2016. 11. 26. szombat, 18:00 - Komárom (református templom)

A Komárom név eredetére nincs bizonyítható álláspont. A legismertebb változat szerint a szlovák "komár" (magyarul szúnyog) szóból ered, és szúnyogvárat jelent, mely köszönhető a környéken lévő sok  holtág, és ingoványos területnek, amely ideális a szúnyogok számára. Mások szerint a latin "Camarum" név a latin aurum (arany) szóból származik, de van egy  Anonymusnak tulajdonított változat miszerint a "Cumanus"-ból a kunok latin nevéből alakult ki.

Bővebbet itt: www.komarom.hu/

Szeretettel:

Berecz Ildikó
az Életfa Program Honismereti és
Kultúra szirmának vezetője

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok