Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

Találkozás önmagammal Szent Jakab útján....

toszju

Berecz Ildikó nagyon jól összefoglalta Szent Jakab életét és magát a zarándokutat is.

toszju 1Jómagam immár harmadik alkalommal élvezhettem a magyarországi szakaszának jótékony hatását. A szervezett zarándoklat, amelyen részt vettem július 17-én és 18-án Budapestről a "null kilométerkőtől" vagy a "Normafától" indul, és Győr után található Lébényben ér véget.

Lébényben egy román kori templom áll, amely Szent Jakabról kapta a nevét. Európa ezen részén átívelő zarándokút érintette Lébényt, így a falu fontos és szép Jakab-emlékhellyé vált.

toszju 4200 km amit gyalog teszünk meg, 8 csodálatos nap olyan emberekkel, akiknek fontos a szeretet, a béke és a harmónia. Három éve, amikor először léptem Szent Jakab útjára élményekkel, tapasztalatokkal és rengeteg új baráttal tértem haza.

Miért érdemes elindulni? Mit tegyek a hátizsákomba? Hogyan készülj fel fizikailag? Hogyan készülj fel lelkileg a zarándoklatra?

 

toszju 2Egyszerre indulsz el önmagad megismerése felé, és fizikailag a jelekkel jelzett ösvényen. Amikor elindulunk a gondjainkkal, bajainkkal, lelki terheinkkel a zarándoklat során lépésről lépésre szabadulunk meg a régóta rendezetlen dolgainktól.

Átalakulunk... testileg-lelkileg, észrevesszük a körülöttünk lévő szépségeket. Ez lehet egy szép lepke, egy hajnalban látott őz, ritka bogár, az erdőben a fák között beszűrődő napfény. Elkezdjük értékelni az apró dolgokat, amik a hétköznapokban nem fontosak a számunkra.

Ilyen például a víz, ami otthon a csapból folyik, a zarándoklaton viszont nem mindig elérhető, vagy egy szelet zsíros kenyér, ami energiát ad az előtted álló kilométerekre. Megtapasztalhatod az emberek önzetlen szeretetét, ahogy számunkra ismeretlen emberek várják az érkezésünket.

toszju 3Mielőtt útnak indulsz pihenj, hangolódj az útra. A fizikai felkészülésre is szükséged van, mert 8-9 kilóval a hátadon már kell egy alap, hogy ne legyen erős izomlázad.

Számomra fontos volt mind a két felkészülés, Basico, Magnézium, Tropic vitaminnal töltöttem fel a szervezetemet, az út során a Magnézium és a Narosan mini nem hiányozhatott a hátizsákomból. De nem csak belsőleg figyeltem magamra. Boróka krém az izomláz megelőzése érdekében reggel és este. Wallwurz és Árnika krém az esetleges gyulladások, fájdalmak ellen. 31-es olaj, amit ha a krémekkel összekeverve használunk növelhetjük a hatékonyságukat. Teafa krémet pedig megelőzésképpen vittem magammal az intim helyek fertőzésének elkerülése érdekében.

toszju 5Arra bíztatok mindenkit, hogy bátran induljon útnak, csodálatos helyek, emberek, sok-sok szeretet vár téged. Eltévedni pedig nem lehet ha követed a sárga kagylót és a kék alapon sárga nyilakat.

Tűzd ki a célt, végy egy nagy adag elszántságot, jó cipőt és egy hátizsákot... Indulj el, hogy megérkezhess...

"Tedd meg hitből az első lépést! Nem kell látnod az egész utat, csak tedd meg az első lépést!" /Martin Luther King/

Jó utat - Buen Camino!

Seeler Kata
Életvezetési és Egészségterv tanácsadó
Delfin csapat - Tata
+36 20 311 04 43

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok