Menu

just logo uj     nahrinlogo   aphrodite hotel

A+ A A-

Az Életfa Program értékrendje, a gondolkodás

Kedves Olvasóm!

A GONDOLKODÁS mint értékrend? Hát ezt meg hogyan értsem?! Nem természetes az, hogy gondolkodunk? Van, aki meg túl sokat is gondolkodik, ahelyett, hogy tenne valamit! Azért vagyunk emberek, mert képesek vagyunk gondolkodni! Nem? …

Tudod, kedves Olvasó, azért érdemes egy kicsit elgondolkodni a fenti állításokon-kérdéseken!

Olyan sokszor tapasztalom azt, hogy valaki minden gondolkodás nélkül belefog valamibe. Teszi-veszi-kenegeti (másra a felelősséget), aztán eredmény meg semmi! Viszont megvan a Hibás! (Nem ő!) Megint hall valamit, és megint nekimegy a tutinak! Az eredmény ismétli önmagát.

Életfa Program, értékrend, gondolkodás, gondolat, tudat, életmód

Aztán itt vannak az önjelölt bölcsek, a nagy szakértők! Ők olyan mesterien szajkózzák mások gondolatait, hogy már maguk is elhiszik, hogy közben gondolkoznak. Igaz, az ilyen esetek többségében nagy gond is lenne, ha a saját gondolkodásuk alapján kellene véleményt formálniuk.

Ugye, a fenti példák alapján érthető, hogy az Életfa Programban értékelnünk kell azt, ha az emberek pozitívan, mindann-yiunk számára hasznosan gondolkoznak?

„Életünk olyan, amilyenné gondolataink teszik.” (Marcus Aurelius)

A programunkban azt tanítjuk, hogy merjünk nagyot gondolni, merjünk nagyot álmodni! Az ókori tanító, Tatios azt írja, hogy „az álmodozás a gondolkodás vasárnapja”. Igen, kellenek a vasárnapok, hogy értékessé tegyük a hétköznapokat is! Kell nekünk a harmónia, a békesség, a feltöltődés.

Szükségünk van az előre gondolkodásra, lehetőségeink észrevételére, ezáltal céljaink megfogalmazására. Tudjuk, hogy milyen életet akarunk magunknak és biztosak lehetünk abban, hogy ezt ebben a csapatban meg is tervezhetjük, és meg is valósíthatjuk. Miért?

Mert együttgondolkodunk, úgy, ahogy élni akarunk! Már szinte közhelynek tűnik, mégis igaz, hogy a fejben dőlnek el a dolgok, a gondolkodásunk szerint! Ezt Te is tudod, már ezerszer hallottad, sőt bizonyára mondtad is másoknak. Akkor?

Gyerekkoromban azt hittem, képes leszek úgy élni az életemet, hogy mindent értek, ami körülöttem történik. Ez elég sokáig tartott. Nem voltam hajlandó elmenni a dolgok mellett úgy, hogy ne érteném őket. Ha kellett, kérdeztem (Miért? Miért?), ha kellett, megtanultam, elolvastam. A gyerek alapvetően gondolkodik, mindent tudni akar.

Egyszer aztán nem volt időm utánajárni valaminek, azután másnak sem, és végül hozzászoktam, hogy nem kell nekem mindent érteni. Egyébként is, ne gondolkozzam fölöslegesen! És itt a nagy csapda: Mi az, ami fölösleges? Fölösleges, vagy csak fárasztó? Céltudatosan gondolkodom, vagy lusta vagyok gondolkozni?

„A boldogság nem a dolgok természetében, hanem az
emberek gondolkodásában lakik. A boldogság nem
történés, hanem szemléletmód.”
(Aranyszájú Szent János)

Látod, kihagyhatatlan az Életfa Program értékrendjéből a gondolkodás, mert abban lakik a boldogság?! A mi gondolkodásunkat az egymás iránt érzett szeretet irányítja. Országos hálózatunk ereje a kapcsolatainkat átható bizalomnak és tiszteletnek köszönhető. Gondolkodj el ezeken a fogalmakon, és ápold ezek szerint a kapcsolataidat az embertársaiddal!

Meglátod, boldog leszel!

Ha boldog akarsz lenni, akkor ne a pénz után sóvárogj! Tanulj meg másképpen gondolkozni! Úgy, ahogy élni akarsz! Ha ezt elsajátítod, akkor meglátod, pont annyi pénzed lesz, amennyire szükséged lesz; se több, se kevesebb! Ennek örülni fogsz, és boldog leszel! Ilyen egyszerű a képlet!

Ne feledd! A tanulásban vezet Téged az Életfa Program! Figyelj rá és értékeld! Tiszteld és becsüld meg! A gondolkodásoddal Te is alkotójává és részesévé válsz!

„Csak ha értjük a saját gondolatainkat, akkor érthetjük meg mások gondolatait.” (Tatios)

Tehát itt is Veled kezdődik a dolog. Azt tanácsoljuk új társainknak, hogy legyenek először minőségi fogyasztói a termékeinknek, majd legyenek a saját üzletük legjobb fogyasztói, és személyes példamutatásukon keresztül segítsék társaikat. Közben folyamatosan gondoskodjanak vezetői képességük emeléséről.

Mi a helyzet a gondolatainkkal? Először ismerd meg, fogadd el Magad! Légy jóban a gondolataiddal, legyen meg a kellő önbizalmad, a pozitív szemléleted! Higgy abban, hogy itt leszel sikeres, hogy ez az a hely, ahol ki tudsz teljesedni! Megkapod a jutalmad: rengeteg értékes gondolatot kapsz, és ha megérted őket, beépítheted a saját életedbe.

Folyamatosan fejlődsz, gazdagodsz.

Végül, egy humánus gondolat: Ha megtaláltad nálunk a boldogságod, kérlek, ne tartsd Magadban!

„Mondd el mindenkinek, hogy van egy hely, ahol otthon és szeretet vár rá!”
(Kapitány Péter - Hozák Attila: Életfa Záródal)

Szeretettel:
Schmidt Ferenc

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok