Menu

just logo uj     nahrinlogo   aphrodite hotel

A+ A A-

Az Életfa Program értékrendje: a minőség

Kedves Olvasóm!

„Én egész népemet fogom

nem középiskolás fokon

tanítani!"

Érdekes, ha a minőségről gondolkodom, mindig eszembe jut József Attila „Születésnapomra" című verse, és abból is ez az utolsó versszak. Ebben a kis mondatban benne van a minőségre, a tisztaságra való törekvés. (Még akkor is, ha szerintem ez a gondolat egy sérelemtől, emberi gyarlóságtól indíttatva, dacból is született!) Benne van a tanításnak, mint a tudás, a minőségi gondolkodás bölcsőjének a szerepe. Legalábbis nekem! Érdekes a párhuzam. Mi az Életfa Programban nem iskolát játszunk, mégis tanítunk.

Tanulunk az Élettől, és tanítjuk az életet!

Az Életfa Program értékrendje: a minőség

Az iskolát már sokan elvégeztük. Az életet azonban nem. Az Élet pedig mindig tanít, ha akarod, ha nem. Nem kérheted, nem menekülhetsz előle! Azt a tanítást kapod, amit megérdemelsz. Jót is, rosszat is. A legtöbben sajnos, végigbukdácsolják az egész életüket. Ha minőségi tanítást szeretnél, akkor minőségi életet kell élned! Vigyázat! Nem veheted meg a Minőséget, azt kizárólag élheted és tanulhatod!

Ugye furcsán hangzik? Nem vehetek minőségi terméket, ha sok pénzem van? Nem vehetek minőségi szolgáltatást, ha pénzem van rá? ...

A véleményem szerint csupán a lehetőséget vásárolhatod meg. Hogy az valójában milyen értéket képvisel a Számodra, az attól is függ, hogy milyen körülmények között használod? Magas minőségben vagy bóvli szinten?! A körülményeidet pedig Te alakítod ki Saját magad számára, és abban éled az életed! Érted?

Minőségi termék + minőségi szolgáltatás + minőségi életvitel + minőségi felhasználás = A TE MINŐSÉGI ÉLETED!

Az Ötödik

Egy, mit a Termék biztosít,

Egy, mit az Életfa tanít,

Egy, amit az Élet diktál,

Egy, amit a Tested kíván!

Ezzel a Néggyel sokra mégy?

Az Ötödik Te Magad légy!

Már megint József Attila jutott az eszembe! („A hetedik" című verse nyomán) Bocsánatot kell kérnem így, utólag, hogy ötletet loptam tőle! Biztosan örül, hiszen engem is akart tanítani,

és ezek szerint meg is tette.

Mit jelent nekünk, Életfásoknak a minőség?

Mindenekelőtt a pontosságra, alaposságra, tökéletességre való törekvést. Mindez önmagunkkal kezdődik. Javaslom, tanulj meg te is eszerint élni, dolgozni! Tükröződjék ez az időbeosztásodban, a munkád eredményességében, a magánéletedben, a megjelenésedben, a mások iránti tiszteletedben, figyelmességedben! Meglátod, sokkal tisztább, egyszerűbb, örömtelibb lesz az életed! Ha már a döntéseidet ezek a tulajdonságok motiválják, akkor mások felé is közvetítened kell az életérzésedet, hiszen erre mindenkinek szüksége van.

Elérkezett 2012! Milyen éved lesz? Minőségi vagy selejt? Amilyet akarsz, amilyenben hiszel!

Drága vagy olcsó? Amilyet akarsz, amilyenben hiszel!

Az én életem nekem és a szeretteimnek drága. Bízom magamban, bíznak bennem. Mit adhatok én magamnak, mit adhatok magamból nekik? Minőségi életet. Ezt pedig értékelem annyira, hogy nem a saját életem minőségén fogok spórolni!

Kívánom Neked, hogy Te is meg tudd valósítani Magadban a minőségi gondolkodást, és 2012-ben élj egy aranyló, csillogó minőségi életet szeretteid körében!

Szeretettel: Schmidt Ferenc

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok