Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

ÉLETED HARMADIK LEGFONTOSABB NAPJA - Nyílik a virág, nyílik a lélek

marg

Kedves Olvasóm!

Imádom, amikor ébred a világ! Te is? Gyere, örüljünk együtt, mert a legszebb öröm a közös öröm!

A reggeli ébredés is gyönyörű; új nap, új élet, de az évenkénti ébredés a legcsodálatosabb! A természet megmutatja Neked azt, hogy érdemes élni, érdemes érezni minden érzékszerveddel. Biztosított a fény- és hangjáték, az illatok varázsa. A Nap káprázatos tavaszi sugarai, a madarak koránkelő-vidám éneke, a virágok újra és újra elbűvölő illata ünnepet varázsolnak minden hétköznapból.

Gyerekkorunkban március elején olvadt a hó, csörgedezett az árokban a kristálytiszta víz, és dióhéjból készítettünk kishajót. Lekerült rólunk a „nagykabát”, és alig vártuk a tavaszi szünet eljövetelét az iskolában. Ezután együtt játszottunk a méhekkel, a lepkékkel, a világ megannyi ébredező teremtményével. Még nem volt Internet, nem volt „művilág”. Jó volt nekünk az igazi is! Az, ami él, az, ami mozog és örvendezik, ami lélekben is képes kinyílni!

Tavasszal a természet megmutatja az erejét. Napról-napra képes változni, fejlődni. Megújul, és mosolyog, nevet, kacag!

Te is a természet része vagy, vele együtt nyílhatsz, vele együtt örülhetsz és fejlődhetsz. Megvalósíthatod az álmaidat, újakat álmodhatsz helyükbe. Örülhetsz annak, ami a Tiéd, újabb értékeket fedezhetsz fel, teremthetsz Magadnak és másoknak.

Ez a tavasz, ez az erő, ez az élet!

Teremts Te is új világot Magadnak, gazdagodj és gyarapodj a lelkedben és a javaidban! Segíts Magadon, hogy másokon is segíthess! Ha eddig nem élted meg életed harmadik legfontosabb napját, akkor itt az idő, ne tétovázz! Tudod, tavasz van, indul az új élet!

Mi is ez a bűvös „harmadik legfontosabb nap”?

Életed első legfontosabb napja az, amikor megszülettél.

A második az, amikor rájössz, hogy miért születtél meg.

A harmadik legfontosabb nap az életedben pedig akkor jön el, amikor már azt teszed, amiért megszülettél!

Az első napon már túl vagy, ez biztos.

A másodikkal hogy állsz? Tudod, hogy miért érdemes élned? Mi a dolgod ebben a világban?

A harmadik napot csak a második után élheted meg. Ha már megélted, akkor érted az élet lényegét, élj tovább értékteremtő módon, és segíts másokat is ahhoz, hogy megvalósíthassák a vágyaikat, megvalósíthassák önmagukat!

Ez az erősek felelőssége, az erősségük megőrzése és a gyengék segítése!

Az Életfa Program jubileumi évében szép tavasz köszöntött minket. Vegyünk példát a természetről! Újuljunk meg, és legyünk olyan lelkesek, aktívak, mint a természet! Nyissuk fel az emberek szemét! „Hahó! Örülj! Itt a tavasz, itt a megújulás!”

Nézd meg, mid van, és mid hiányzik! Örülj annak, amid van, és szerezd meg azt, amiben hiányt szenvedsz, tisztességesen, lelkesen, a segítségünkkel! Mert mi erősek vagyunk, és érezzük ennek a felelősségét!

Őrizd azt, amid van, mert nem tudhatod, hogy meddig a Tiéd! Szeresd, találd meg benne az örömöd! Ha azért élsz, hogy adj belőle másoknak is, akkor adj belőle! Te is kapsz érte valamit cserébe! Semmi se lehet örökre kizárólag a Tiéd! Ezt fogadd el! Közben teremts Magadnak újabb értékeket, ami a boldogságodat táplálja, és amiből újra adhatsz másoknak!

A tél után tavasz jön.

Mindegy, hogy milyen volt a tél, a tavaszt ez nem érdekli. A kemény tél után se megy el a kedve, ő akkor is jókedvű lesz, gyönyörű és élettel teli! Az eredmény pedig nem marad el, mindig bekövetkezik a „szorgos” varázslat. A napról-napra történő kis lépések a nyár kezdetére hatalmas eredményt hoznak!

Legyen ez a néhány hónap az életed tavasza! Mindegy, hol tartasz, hogyan élsz (milyen volt a teled!), a lényeg csak most következik, most jön a kiteljesedés! Olyan lesz a nyarad, amilyenné teszed a tavaszod minden egyes napját!

2015: Aranyév az Életfa Programban! Aranyozd be a napjaidat, a tavaszod, az éved, az életed!

Szeretettel:

Schmidt Ferenc

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok