Menu

just logo uj     nahrinlogo   aphrodite hotel

A+ A A-

Az Életfa Program alapjai

Életfa Program, kezdet, pozitív, céltudatosMINDIG ELKEZDŐDIK VALAMI

Kedves Olvasóm!

Ugye milyen gyorsan eltűnt az új év negyede? Azaz, lehet, hogy nem is tűnt el, csak úgy gondoljuk?

Hogyan kezdődött az éved? Megkaptuk az esélyt arra, hogy jobbá tegyük az életünket, hogy „bearanyozhassuk" mások életét. Mindenki ugyanannyi időt kapott, nem volt kivétel. A természet tudta a dolgát, változott, változtatott és változtatták. Vajon mi mennyire tudtuk a dolgunkat? Az biztos, hogy változtunk. Az is biztos, hogy változtattak minket. Mit gondolsz, mi változtattunk is?

Képzeld, a majdnem ötéves kislányom megkért arra, hogy eljöhessen velem a fogorvoshoz. Miért? Mert még nem tudja, hogy az emberek nem szeretnek fogorvoshoz járni. Amitől a többiek félnek, azt ő szeretné. Elmentünk. Betömték az egyik fogát, és most számolja azt, hogy mennyit kell még aludni ahhoz, hogy újra mehessünk. Hát nem csodálatos? Ennek a pöttömnek van célja, méghozzá „REMEK-be" szabott! Tudja, mikor valósítja meg! Ugyanígy számolja az éjszakákat addig, amikor délben, az ebéd után jöhet haza az óvodából, amikor gyerek angolra visszük, és tervezi, hogy jövőre táncolni szeretne járni, meg zeneóvodába.

A minap hallottam egy riportot egy vállalkozó felnőttel, aki azon sopánkodott, hogy még azt se tudja, hogy holnap mi lesz vele, nemhogy jövőre. Érted ezt? Ezért nőtt fel, ezért tanult, ezért tapasztalt, hogy leszokjon a céltudatos, pozitív gondolkodásról? Hogy is van ez manapság? Ki tanít kit?! Az időt ő is megkapja, az idő által nyújtott lehetőséget is. Ugyanúgy nem fizet érte semmit, mint a gyermekem. Akkor miért nem képes meglátni azt, hogy minden pillanatban elkezdődik valami, hogy mindig hozhatunk egy jó döntést, amitől hirtelen kitisztul a látásunk, és megszületik a pozitív jövő? Olyan nehéz dolog ez? Akkor miért tudja ezt megélni a kisgyerek?

Fontos, hogy megértsd, s ha érted, akkor megértesd másokkal is, hogy mindig van esélyed elkezdeni valamit! Ha Te lemondasz erről az esélyről, akkor más kezd el Veled valamit. Valamit, ami már nem a Tiéd, hanem az övé. Mit gondolsz, hogy jársz jobban? ... Azt hiszem, ez nem is kérdés! Tehát, ha jót akarsz Magadnak, akkor légy szíves, becsüld meg a felhatalmazást, és értékeld a megkapott időt! Élvezd, használd jóra, gyarapíts a segítségével! Ne légy hálátlan: ha valami rossz történik Veled, az a múltadban gyökerezik, az jelzi Neked, hogy döntened kell, és el kell kezdened valami újat.

Az Életfa Programban mindig elkezdődik valami. Ez eredményezi a biztonságot, az életben maradást, a folyamatos fejlődést. A kérdés ezért nem az, hogy az Életfa Program fejlődni fog-e, hanem az, hogy Te részese leszel-e a fejlődésnek, a haladásnak!

Búcsúzóul, hogy miért is szép az élet, Arany János Epilógusából idézek Neked szeretettel:

"Ha egy úri lócsiszárral
Találkoztam s bevert sárral:
Nem pöröltem, -
Félreálltam, letöröltem.
Hiszen az útfélen itt-ott,
Egy kis virág nekem nyitott:
Azt leszedve,
Megvolt szívem minden kedve."

Szeretettel:
Schmidt Ferenc

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok