Megfejtették az étcsokoládé és a probiotikumok titkát!
- Írta: Varga Gyula
- Kategória: Egészség
- Találatok: 6794
Régóta ismert, hogy a magas kakaótartalmú csokoládé fogyasztása jótékonyan hat a szív egészségére, eddig azonban csak találgatták, hogy milyen hatásmechanizmus állhat ennek hátterében. A titok azonban nem titok többé: amerikai szakemberek egy most zajló tudományos konferencián jelentették be, hogy megfejtették az étcsokoládét övező rejtélyt. A Louisianai Egyetem szakemberei az Amerikai Kémiai Társaság most zajló ülésén ismertették, hogy mi áll a magas kakaótartalmú étcsokoládé szívvédő hatásának hátterében: eredményeik szerint az emésztőrendszer bizonyos baktériumai először „felfalják” a csokoládé összetevőit, majd olyan gyulladás gátló vegyületekké alakítják (erjesztik) azokat, amelyek jótékonyan hatnak a szívre. A kakaóból a jó bélbaktériumok gyulladás gátló vegyületet termelnek.
Bővebben: Megfejtették az étcsokoládé és a probiotikumok titkát!