Táplálékallergia, táplálékintolerancia és a Nahrin termékek
- Kategória: Egészség
- Találatok: 6346
A lakosság egyre nagyobb hányada szenved allergiás megbetegedésben, melyek közül sokat a különféle élelmi anyagok és élelmiszeripari termékek okoznak. A táplálékallergiában (intoleranciában) szenvedő ember számára alapvetően fontos, hogy azokat az élelmiszereket, élelmiszer összetevőket, amelyek a tüneteket kiváltják, ne fogyassza.
Magyarországon a leggyakoribb allergiát kiváltó kilenc összetevő a következő
{jb_iconic_info}tejfehérje,{/jb_iconic_info}
{jb_iconic_info}tejcukor (laktóz),{/jb_iconic_info}
{jb_iconic_info}tojás,{/jb_iconic_info}
{jb_iconic_info}szója,{/jb_iconic_info}
{jb_iconic_info}glutén,{/jb_iconic_info}
{jb_iconic_info}földimogyoró,{/jb_iconic_info}
{jb_iconic_info}benzoesav és származékai,{/jb_iconic_info}
{jb_iconic_info}azoszinezékek,{/jb_iconic_info}
{jb_iconic_info}kéndioxid és származékai{/jb_iconic_info}
A Magyar Táplálékallergia és Táplálékintolerancia Adatbank nyilvántartja azokat a termékeket, amelyek – a gyártók nyilatkozata alapján – mentesek az allergiás tüneteket kiváltó – előzőekben sorolt – összetevőktől.
{jb_info}A Nahrin készítmények közül 31 termék került 2012-ben regisztrálásra a Magyar Táplálékallergia és Táplálékintolerancia Adatbank kiadványaiban.{/jb_info}
Erre az évre, tehát 2012. január 1-től december 31-ig a Nahrin cég garantálta, hogy a regisztrált készítmények összetételét a feltüntetett időpontig nem változtatja meg oly módon, hogy az adott anyagtól való mentességet befolyásolná.
{jb_brownbox}Fontos, hogy ezek a kiadványok évente frissülnek, tehát csak a megadott határidőig érvényesek!{/jb_brownbox}A regisztrálásra került Nahrin termékekről nemcsak az Adatbank 9 darabból álló hivatalos kiadványaiban lehet tájékozódni.
Készítettünk egy 4 oldalas kiadványt is, melyben a fent leírt 9 leggyakrabban allergiát kiváltó összetevőktől mentes Nahrin termékeket soroljuk fel. Ezen segédanyag használatával lényegesen hitelesebb, pontosabb és gyorsabb kiszolgálást tudunk megvalósítani.
{jb_iconic_star}A kiadvány az Életfa Program Egészségügyi Team tagja, Kanizsárné Vaskó Nikolett dietetikus koordinálásával készült.{/jb_iconic_star}
Használjátok sok sikerrel!