Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

Táplálékallergia, táplálékintolerancia és a Nahrin termékek

táplálékallergia, táplálékintolerancia, Nahrin, termékA lakosság egyre nagyobb hányada szenved allergiás megbetegedésben, melyek közül sokat a különféle élelmi anyagok és élelmiszeripari termékek okoznak. A táplálékallergiában (intoleranciában) szenvedő ember számára alapvetően fontos, hogy azokat az élelmiszereket, élelmiszer összetevőket, amelyek a tüneteket kiváltják, ne fogyassza.

Magyarországon a leggyakoribb allergiát kiváltó kilenc összetevő a következő

 

 

 

 

{jb_iconic_info}tejfehérje,{/jb_iconic_info}

 

{jb_iconic_info}tejcukor (laktóz),{/jb_iconic_info}

 

{jb_iconic_info}tojás,{/jb_iconic_info}

 

{jb_iconic_info}szója,{/jb_iconic_info}

 

{jb_iconic_info}glutén,{/jb_iconic_info}

 

{jb_iconic_info}földimogyoró,{/jb_iconic_info}

 

{jb_iconic_info}benzoesav és származékai,{/jb_iconic_info}

 

{jb_iconic_info}azoszinezékek,{/jb_iconic_info}

 

{jb_iconic_info}kéndioxid és származékai{/jb_iconic_info}

 

A Magyar Táplálékallergia és Táplálékintolerancia Adatbank nyilvántartja azokat a termékeket, amelyek – a gyártók nyilatkozata alapján – mentesek az allergiás tüneteket kiváltó – előzőekben sorolt – összetevőktől.

{jb_info}A Nahrin készítmények közül 31 termék került 2012-ben regisztrálásra a Magyar Táplálékallergia és Táplálékintolerancia Adatbank kiadványaiban.{/jb_info}

Erre az évre, tehát 2012. január 1-től december 31-ig a Nahrin cég garantálta, hogy a regisztrált készítmények összetételét a feltüntetett időpontig nem változtatja meg oly módon, hogy az adott anyagtól való mentességet befolyásolná.

{jb_brownbox}Fontos, hogy ezek a kiadványok évente frissülnek, tehát csak a megadott határidőig érvényesek!{/jb_brownbox}

A regisztrálásra került Nahrin termékekről nemcsak az Adatbank 9 darabból álló hivatalos kiadványaiban lehet tájékozódni.

Készítettünk egy 4 oldalas kiadványt is, melyben a fent leírt 9 leggyakrabban allergiát kiváltó összetevőktől mentes Nahrin termékeket soroljuk fel. Ezen segédanyag használatával lényegesen hitelesebb, pontosabb és gyorsabb kiszolgálást tudunk megvalósítani.

{jb_iconic_star}A kiadvány az Életfa Program Egészségügyi Team tagja, Kanizsárné Vaskó Nikolett dietetikus koordinálásával készült.{/jb_iconic_star}

Használjátok sok sikerrel!

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok