Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

Átölel a fény - napozási tanácsok és gondolatok

KEDVES MUNKATÁRSAIM!

fény, napozási, tanács, gondolat, Just, Sun Care, UVA, UVB, faktorMegérkezett a napozás szezonja. Nyár végéig, illetve a készlet erejéig kapható lesz a Sun Care napozó család. És megint szükségünk lesz a cégünk által elkészült kiadványra, mely kellőképpen kiegészíti ezeket a termékeket.

Hiszen az embereknek egyre több kérdésük merül fel a termékek kapcsán. Sokan, akik le akarnak barnulni, nem is értik, miért kell használni a napvédő termékeket. Tartanak a termék bonyolult használatától, drágának vélik vagy egyébként sem tudják kiválasztani a termékek bőségei közül.

Ezekre a kérdésekre elsősorban nektek kell tudnotok a választ, de a kiadvány is segít ebben. Megerősíti a tőletek kapott információt. Sőt már a puszta jelenléte is hitelesebbé teszi ezt a napozó családot.

Meggyőződésem, hogy a vevő értékelni fogja ezt az exkluzív és ízléses kiadványt!

ÁTÖLEL A FÉNY

Beköszönt a fényuralma!

Időnként túl sok van belőle, időnként meg hiányoljuk. Nem vita, hogy a fény éltet, de sajnos túl sok fény sokszor romboló hatással van. Erről a modern emberek kellőképpen tájékoztatva vannak.

Közép-Európa divatja szerint és természetesen Magyarországon is az emberek többsége fontosnak tartja a barnulást. Még, ha az később bőrkárosodással vagy öregedéssel jár.

Talán ebben a régióban a barna bőr még mindig státusz szimbólumnak számít, tehát megvolt a nyaralásnak a tanúsítványa. Erről a divatról lehet vitatkozni, de nem érdemes.

Lényeg az, hogy az emberek zöme továbbra is süttetik magukat a napon és nem is akarnak fényvédő termékeket használni, mert attól tartanak, hogy fehérek maradnak. Pedig ez nem így van. A fényvédő krémek segítenek elkerülni a „múmia effektust”, és ennek köszönhetően a bőr „egészségesen napbarnított” és ragyogó marad. Ezt a kívánt árnyalatot különböző bőrtípusú emberek elérhetik.

A korszerű napvédő eszközök védenek az UVA- és UVB-sugarak ellen. Valamint magas SPF értéket kell elérniük. (Napvédőfaktor vagy fényvédőfaktor, angol elnevezése: SPF {Sun Protection Factor} - a napvédő termékek hatásosságának mértéke. Az SPF 30 azt jelenti, hogy egy személy a saját védelmi idejének a 30 szorosáig a napon tartózkodhat anélkül, hogy leégés következne be.) A bőr „saját védelmi idővel” rendelkezik, ez az időtartam, amelyet a napon tölthetünk bőrpirosodás létrejötte nélkül. Ez a védelem minden embernél kifejezetten más és csak rövid ideig tart. Például a nagyon világos, érzékeny bőrűeknek a „saját védelmi ideje” kb. 10 perc (nekik 30-50-es fényvédő faktor szükséges), közepesen világos, normál érzékenységű bőrűeknek kb. 30 perc, sötétebb és kevésbé érzékeny bőrűeknek 60 perc (nekik elég a 15-ös)..

  • Vannak, akik azért nem szeretnek ilyen termékeket vásárolni, mert azt hiszik, hogy nagyon bonyolult a használata.

Pedig hihetetlen egyszerű, és naponta csak néhány percet igényel.

fény, napozási, tanács, gondolat, Just, Sun Care, UVA, UVB, faktor

Minden egyes Sun Care terméket bőrtípustól, bőrszíntől, kortól függően használjuk, napozás előtt vagy után. Kb. 20 perccel a napozás előtt vigyünk fel a bőr felületre valamelyik napozást segítő terméket. Ezek: SPF25 napozó spray, SPF30 naptej vagy krém (érzékeny bőrűek, arcbőrre, gyermekek esetén). Többször megismételhetjük, különösen erős izzadás után, vízben való tartózkodás után, vagy, ha megszáradtunk. Az arcra, nyakra, dekoltázsra, főleg száj körül nagyon vékonyan FS30 napozókrémet kenjünk. A testre napozóspray-t vagy napozótejet használjunk!

Napozás után viszont használjunk Napozás utáni balzsamot (Sun Care After Sun), fürdés vagy tusolás után egyenletesen vigyük fel a bőrre. Napon való leégés esetén többször is az érintett helyet kezelni kell. Sok esetben segít megúszni a leégés utáni bőrhámlást. Testápolóként a napi használatra is alkalmas. A kis tubusban lévő SPF30 krémet kiválóan lehet használni bőrkorrektornak (így a barna bőrpigmentfoltokat halványabbá lehet tenni).

Ugyanez a krém segít megelőzni vagy csökkenteni a száj fölötti, napfény okozta barna foltok kialakulását. Csak nagyon vékonyan kell bekenni.

  • Nyáron a különböző fényvédő termékek lepik el az üzleteket.

Komoly kifogásnak számít, hogy az emberek drágának tartják a termékeket.

Természetesen az üzletekben lehet látni aránylag olcsó termékeket is. Sajnos ezek kevésbé felelnek meg a kritériumoknak, hiszen az igazán magas színvonalú termékeknek az előállítása, illetve gyártása nagyon drága.

{jb_star}Vannak százfaktoros krémek is, melyek valóban „segítenek” megőrizni bőrünk fehér színét, de ekkor kénytelenek leszünk a D-vitamint is nélkülözni. Ilyen bőségben miért pont a {/jb_star}Just Sun Care termékcsoportot válasszuk?

 

{jb_pin}Nézzük meg, mik az előnyei!{/jb_pin}

 

A legfontosabb, hogy a Just termékekben teljesen hiányoznak az úgynevezett korszerűtlen anyagok, melyek az egészségünkre negatív hatással lehetnek. Sajnos ez nem minden piacon lévő termékre vonatkozik.

Másrészről Sun Care vonalnál UVA-, UVB- és szélessávú szűrőt alkalmaznak, amelyek mind az UVA-, mind pedig az UVB-tartományban hatásosak. Ez pedig minőségi elvárás. Ugyanis az UV-szűrők elnyelik vagy visszaverik az UV-sugarakat. Aszerint, hogy mely sugarakat szűrik ki, megkülönböztetünk UVA-szűrőt, UVB-szűrőt és szélessávú szűrőt (mind az UVB- mind pedig az UVA-sugarakat kiszűrik).

{jb_iconic_info}Az {/jb_iconic_info}Európai Bizottság napvédő eszközök hatásosságáról szóló ajánlásainak megfelelően a termékek legalább 1/3 részben kell az UVA-védelmet biztosító anyagokat tartalmaznia. Ezeket a termékeket UVA feliratú címkével látják el.

Minden Sun Care napvédő termékünk különböző szűrő anyagok keverékét tartalmazza. A szűrők kölcsönösen stabilizálhatják egymást és együttműködő (szinergikus) hatásuk van. Ezek a szűrők túlnyomórészt szerves eredetű szűrőanyagok. Elnyelik az UV-sugarakat és azokat átalakítják hőenergiává.

{jb_info}A Sun Care termékek gazdag növényi összetétellel rendelkeznek:{/jb_info}

Egyik legfontosabb komponens az úgynevezett lycopen-komplex, ami a teljes termékcsaládban megtalálható.

A lycopen a létező leghatásosabb antioxidánsok közé tartozik, és megbízható szabadgyök-fogó, azaz agresszív oxigén molekulákat tud megsemmisíteni. A lycopen a karotinoidok családjába tartozik, és a csipkebogyóban magas koncentrációban van jelen.

A karotinoidok segítségével a növény védi az érzékeny fénygyűjtő komplexet a túl sok UV-sugárzástól.

A JUST specifikus lycopen-komplex svájci csipkebogyóból, valamint csipkebogyóolajból származó lycopent tartalmaz. Ezeken kívül még természetes E-vitamint, C-vitamint és lecitint. A hatóanyagok egy hordozó rendszerbe ágyazottak, így optimálisan hozzáférhetőek a bőr számára. Ez a szabadalmaztatott rendszer hosszantartó hatást biztosít a hatóanyagok időben késleltetett kibocsátásával.

A napfény hatására a bőrben nagy mennyiségű szabadgyök keletkezik.

  • Ezeket az agresszív anyagokat segítség nélkül nem tudja legyőzni a bőrünk. Itt van a lycopen-komplex hatásának jelentősége

  • Antioxidáns hatásának köszönhetően komplex szabadgyököket tud megfogni, és így a sejtkárosodások és az idő előtti bőröregedés kitűnő megelőzője

  • A klinikailag bizonyított, hosszan tartó hidratáló hatása miatt hozzájárul a bőr feszességének megőrzéséhez.

 

{jb_greenbox}Valamennyi Sun Care termék most is tartalmaz havasi gyopár-kivonatot.{/jb_greenbox}

A havasi gyopár természetvédelem alatt ál. Amelyeket kozmetikai célokra használnak, Wallisban termesztik.

A havasi gyopár antioxidáns hatású, megköti a szabadgyököket, amelyek a napsugárzás hatására keletkeznek. Ezzel véd az idő előtti bőröregedés ellen.

Emellett az érzékeny és meggyötört bőrt ápolja is.

{jb_greenbox}A napozás utáni balzsam (Sun Care After Sun) aloé kivonatot is tartalmaz.{/jb_greenbox}

A leveleiben víztároló réteg található értékes anyagokkal, amelyek a bőrre ápoló, gyógyító és védő hatással vannak.

Főként bőrnyugtató, hidratáló és sebgyógyulást serkentő gélek formájában sebek, égési sérülések, pattanások, végbéltáji repedés és aranyér kezelésre.

{jb_greenbox}A napozás utáni balzsamnak egy másik növényi komponense a Simmondsia Chinensis (Jojoba).{/jb_greenbox}

Folyékony, olajszerű viasz. A jojoba olivához hasonló gyümölcsének hidegsajtolásával nyerik. Az olaj nagyon bőrbarát, jó beszívódó képessége van, anélkül, hogy egy zsíros réteget hagyna maga után.

Ilyen gazdag gyógynövény összeállítás ritkán található a napvédő krémekben!

 

  • Az utolsó kérdés, amit nagy valószínűséggel feltesz Neked a kíváncsi vevő: Te ugye ezeket használod? A válasz természetesen igen. Szóval ezért nézel ki ennyire jól? Hát persze!

És ebben valóban van valami. Ugye, milyen meggyőző?

 

Tisztelettel és szeretettel:

Dr. Dacko Natalja

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok