Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

MINDIG KÉZNÉL

kez nyito

Kedves Életfa Társaim!

Van egy jó szokásunk, amit fontos lenne megőrizni. Egy kiváló páros használatáról van szó: a mindenki által megkedvelt Just kéztisztító gélről és a Kamillás kéz- és körömápoló krémről. Ezek a megbízható társaink nélkülözhetetlenek a rendszeres, mindennapi kézápoláshoz.

kezA szakszerű kézápolás mindig hatékony tisztítással kezdődik. A gyakori és alapos (legalább 30 másodpercig tartó) kézmosás legyen a legfontosabb feladatunk, rögzüljön bennünk, mint a „régi bevett szokás”. Idáig is mostuk a kezünket, de a járványok idején nagyon hangsúlyossá vált. Nem feltétlenül nagyon meleg, akár langyos vízzel is moshatunk kezet. Akármelyik szappant használhatjuk, tegyük kényelmessé és élvezetessé ezt a procedúrát. A végén jól öblítsük le. Így könnyen megszabadulunk a szennyeződésektől és hatástalanítjuk a kórokozókat. Itt szeretném felhívni a figyelmet, hogy a nyilvános mosdókban (bevásárlóközpontok, benzinkutak, repterek) lévő kézszárítókat lehetőleg kerüljük a bennük lévő már leülepedett baktériumok, gombák miatt. Inkább kéztörlőket használjunk. Amennyiben nincs víz, szappan a közelben (elmentük vásárolni, megfogtuk a kilincset, kapaszkodókat a tömegközlekedésnél, a bevásárló kosarat vagy akármilyen nem otthoni felülettel érintkezünk), úgy használjuk a kézfertőtlenítőt, amennyiszer csak szükségünk van rá. A kézfertőtlenítő általában gél formában szokott megjelenni speciális flakonban. 60 % vagy afeletti alkoholt tartalmaz, ami elpusztítja a kórokozókat, baktériumokat, vírusokat. Ugyanúgy, mint amikor kezet mosunk, a géllel is dolgozzuk meg alaposan a kézfelületünket és hagyjuk, hogy a kezünk megszáradjon, ami egy pillanat alatt bekövetkezik, mert a benne lévő alkohol elpárolog. Ilyenkor ne használjunk vizet, illetve ne öblítsük le! A legkorszerűbb kézfertőtlenítő gél ápoláshoz szükséges glicerint és akár illatos gyógynövényeket is tartalmaz.

narancsEzeknek a kritériumoknak kiválóan megfelel a Just Kéztisztító gél, ami alaposan tisztít és fertőtlenít. Ez a termék megfelelő mennyiségű alkoholt, glicerint, ápoló, fertőtlenítő narancsot, és nyugtató hársfavirágot tartalmaz. Praktikus, ügyes flakonjának köszönhetően mindenhová magunkkal vihetjük. Akár kisebb flakonokba is eloszthatjuk, ha például a táskánkba szeretnék tenni. Szükség esetén szemüveget (szemüveglencse, keret), telefon képernyőjét is lehet vele tisztítani. Ilyenkor ne hagyjuk rajta száradni, hogy ne homályosodjon, hanem rögtön töröljük le.

 

kez 2Otthon is használhatjuk a kézfertőtlenítő gélt. Van egy olyan jó „mellékhatása”, ha önkéntelenül az arcunkhoz nyúlunk, azonnal megérezzük a finom illatát, ami „megálljt” parancsol nekünk. Ez meggátolja, hogy esetleges makacs kórokozókat is felvigyük az arcunkra. Illata nagyon tartós, és meglehetősen kellemes.

Ne felejtsük, hogy bőrünk éjjel, alvás közben regenerálódik. Ezért éjszaka mindenképp adjuk meg kézbőrünknek a megérdemelt pihenést és ápolást. Erre a legalkalmasabb a Kamillás kéz- és körömápoló krém, amely a kézbőrünk szépségéről és egészségéről gondoskodik. Sajnos a kézbőrünk szenved a legjobban a külső negatív hatásoktól. Gyorsan öregszik, veszít a rugalmasságából és a legjobban árulkodik a nő koráról. A kézbőrnél nagyon vékony a hidrolipid réteg. A kézfejnél például a többi testrésszel összehasonlítva nagyon kevés a verejtékmirigy és a faggyúmirigy. A tenyéren egyáltalán nincs is faggyúmirigy. Összességben a kézbőr ötször kevesebb vizet tartalmaz, mint az arcbőr. A kézfejnél több az elasztin, mint a kollagén, emiatt a bőr kevésbé rugalmas, viszont annál nyúlékonyabb. Nagyon nehéz feladat megőrizni a bőrünk funkcionális és esztétikai értékét. 

A Kamillás kézkrém aktív összetétele

kamilla- Orvosi székfű (Matricaria chamomilla), amelyet általában kamillának nevezünk.
A világon mindenütt gyakran használják gyógynövényként. Gyulladásgátló, fertőtlenítő, fájdalomcsillapító és nyugtató hatású. Még az óegyiptomiak is használtak kamillát (bedörzsölték a bőrükbe) fájdalom- és lázcsillapítóként. A középkorban az európaiak betakarták a padlót az otthonukban kamillavirágokkal, hogy járáskor megjelenjen a kellemes, aromás illat a levegőben. A virágzata több bioaktív vegyületet tartalmaz: kék színű illóolajat (amely gazdag azulénben és biszabolban), továbbá flavonoidokat és nyálkaanyagokat is.
Az orvosi székfűvel végzett vizsgálatok kimutatták a növény gyulladásgátló hatását, amely az azulénnek és a biszabolnak köszönhető. Külsőleg bőr- és nyálkahártya gyulladások esetén nyugtató és viszketéscsillapító hatással rendelkezik. A növénynek semmilyen koncentrációban nincs mérgező hatása. Ugyanakkor bizonyos allergiás reakciót fedeztek fel, amely a bőrrel való érintkezéskor a benne lévő szeszkviterpén laktonoknak tulajdonítható.
A krémben az orvosi székfű kivonatát használják.

orbáncfű- Közönséges orbáncfű
(Hypericum perforatum), amely Európa-szerte elterjedt növény. Az orbáncfűkivonattal állatokon végzett kísérletek kimutatták, hogy a hipericinnek és származékainak köszönhetően a növénynek fertőzés- és vírusellenes hatása van. Bőrproblémákra és kisebb égett felületekre bőrnyugtató és viszkető bőrelváltozás elleni szerként használják.

Mind a két növény javítja a szövetek regenerációját, gyorsítja a sebek gyógyulását. Nagyon hatásos a bőr gennyes folyamatainál.
A krémben a viráglevelek és a gyökerek kivonatát használják.
- Keratin
A keratin egy fibrilláris fehérje, amit erős és szilárd struktúra jellemez. Az emberi haj és a köröm az egyik összetétele, védő funkcióval bír.
- Allantoin
Puhítja és hidratálja a bőrt. Azon kívül felgyorsítja a sebek gyógyulását és a bőrsejtek megújulását. Nagyon hatékony a szélsőséges időjárásnál (erős szél, napsütés, fagy, hőmérséklet és nedvességtartalom ingadozásnál).
- Szorbitol
Hidratáló komponens, hatékonyan javítja a bőr rugalmasságát és segít a bőrnek visszatartani a nedvességet.

kezgel kezkremKrém használata javasolt a következő esetekben:
- kézbőr irritáció, repedések, fokozott nedvesség okozta bőrelváltozás,
- kézbőr gyulladásos folyamatok,
- különböző bőrbetegségek, dermatitiszek, ekcémák,
- égések (főleg nap okozta),
- karcolások, horzsolások,
- szélsőséges bőr szárazság,
- köröm törékenység.

Feltétlenül használjuk ezeket a termékeket, igyekezzük gondosan és tudatosan tisztítani, ápolni a kezünket, hiszen az egészségünk is ezen múlik. A Kézfertőtlenítő adjon védelmet az egészségünknek, a Kamillás kézkrém pedig megfelelő wellnesst az elfáradt kézbőrnek. Használjuk rendszeresen, mindig legyenek kéznél!

Dr. Dacko Natalia
Életfa Egészségügyi Team

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok