Nahrin sópótló fűszerkeverékek
- Kategória: Egészség
- Találatok: 10781
„ENNI SZÜKSÉGLET, DE INTELLIGENSEN ENNI MŰVÉSZET”
La Rochefoucauld
Nagyobb lehetőség van a kezünkben a Nahrin sópótló fűszereivel, mint azt valaha el tudtuk volna képzelni. Ám ez egy nagy felelősség is, hiszen ezt minél több emberrel tudatnunk kell Magyarországon!
Az Életfa Program keretében forgalmazott Nahrin termékek só- és nátrium tartalmára vonatkozó információk, tudományos bevizsgálási eredmények:
Az Életfa Program mindig is fontosnak tartotta azt, hogy a „Szakmaiság” munkánkat folyamatosan kísérje és támogassa. Ezért több éve nagy erőfeszítéseket tettünk azért, hogy a Programunk és termékeink a magyarországi tudományos szervezetek előtt is ismert és hiteles formában jelenjenek meg, ezáltal segítséget nyújtva a forgalmazói munkához, hogy bármilyen szakember előtt felkészülten és hitelesen tudjunk válaszokat adni.
Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy még nem találkoztam olyan vásárlóval (szakemberrel sem!), aki azért vásárolt volna Nahrin Q10 vörösboros kapszulát, mert a TEAC szintje 2045. Viszont vitathatatlan tény, hogy tőlünk, életviteli tanácsadóktól, Nahrin forgalmazóktól egyre nagyobb felkészültséget és pontosabb ismereteket követel meg a piac.
A vásárlók felkészültebbek és tájékozottabbak a táplálkozás és az étrend-kiegészítők, valamint a konkurencia kínálatát és eredményeit illetően is. Ennek véleményem szerint örülnünk kell, hiszen csak az kerül ki győztesként a versenyből, aki minőségi (bevizsgált) terméket minőségi szolgáltatásokon keresztül értékesít.
Én megingathatatlanul hiszem, hogy az Életfa Program által forgalmazott Just és Nahrin termékek minden tekintetben megfelelnek, sőt a legtöbb esetben minőségben felülemelkednek a tudományos és hatósági elvárásokkal szemben. Ez az erős hit egészségügyi szakemberként azért alakult ki bennem, mert ismerem a tudományos bevizsgálási tényeket, valamint saját magam, közvetlen családi és ismeretségi köröm életébe is beépítettem a termékeink használatát.
A táplálkozási területen mostanában kiemelkedő fontossággal bíró „só”, ezen belül is a nátrium, mint az emberi egészségre nagy hatással bíró ásványi anyag túlfogyasztása sok komoly problémát vetít elő. Ezért az alábbi hivatalos információkat kérem, olvassátok figyelmesen, használjátok munkátok során, és fogadjátok szeretettel.
NAHRIN = KEVÉS, VAGY SEMMI SÓ!
Fehér halál a só! Ezt a mondást régóta ismerjük, de lehet, hogy sosem gondoltuk volna, mennyire fontos, intő figyelmeztetés. Nézzünk meg néhány tényt ezzel kapcsolatban! Az INTERSALT (1988) tanulmányban 32 ország vett részt, összesen több mint 10 000 fővel (20-59 évesek). A sóbevitel szoros kapcsolatban volt a szisztolés és diasztolés vérnyomással, mindkét nem esetében. Az angliai NDNS (National Diet and Nutrition Survey, 1997) vizsgálatban 4-18 éves gyerekek körében szintén megerősítették a sóbevitel és a szisztolés vérnyomás közötti összefüggést.
A magas vérnyomás Magyarországon népbetegség. A magas vérnyomás több mint 2,5 millió embert érint ma hazánkban. A magyar lakosság megbetegedési és halálozási statisztikáiban kiemelt jelentőséggel bírnak a szív-érrendszeri (kardiovaszkuláris) betegségek, melyek az összhalálozás közel feléért felelősek.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) megállapítása szerint az agyvérzések 62%-ának, illetve a szívkoszorúér-betegségek 49%-ának hátterében a magas vérnyomás áll. A magas sóbevitel egyéb betegségeket is okozhat. A legfrissebb kutatások szerint a magas sófogyasztás további betegségek kockázati tényezője lehet, mint például a gyomorrák, csontritkulás (osteoporosis), vesebetegség, bal kamrai szívizom megvastagodás (hypertrophia) és a cukorbetegség (diabetes).
A magyar lakosság sóbevitele az ajánlott érték 3-3,5-szerese! Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint naponta 5g konyhasó (kb. egy teáskanál) bevitele javasolt a felnőtt lakosság számára. Ha lakossági szinten 1 grammot csökkenne a sóbevitel, azzal 11-23 ezer agyvérzés, 18-35 ezer szívinfarktus és 15-32 ezer haláleset lenne megelőzhető évente. Nőknél még nagyobb haszonnal járna a sócsökkentés - derül ki az egyik legnevesebb orvosi folyóirat (New England Journal of Medicine*) közleményéből.
Mit tudnak a Nahrin sópótló fűszerei?
A KÉKI Tudományos vizsgálatai alapján!
Vizsgálat: ezüst-nitrátos titrálás.
Az összehasonlítást az OÉTI honlapján található nyilvános adatok alapján történt. Az „egészséges” sókat gyártó cégek név szerint a piaci etika tiszteletben tartása miatt, nem kerültek megnevezésre.
De a tények magukért beszélnek: Úgy gondolom, vannak olyan dolgok melyeket nem kell magyarázni és értelmezni, mert tényszerűségük magukért beszélnek. Ha igaz az a tudományos becslés mely szerint 1g sóval ha csökkentenénk a Magyar emberek sóbevitelét, akkor 23 ezerrel kevesebb agyvérzés és 35 ezerrel kevesebb szívinfarktus lenne, akkor gondoljunk csak bele az alábbi számítást figyelembe véve: Ha 18 g/100g-ot 100%-nak veszünk akkor 1g = 5.5 %. A Nahrin Tengeri algás só 29%-kal kevesebb NaCl tartalmazott. (29 %/5.5 %= 5.2)
Alkalmazásával kb. 5g-mal csökkenthető a sóbevitel! (Feltételezve azt az ideális esetet, hogy a sóbevitelünket csak só készítményekből nyerjük.
Ez szinte lehetetlen, hiszen az élelmiszereink mindegyikének van valamennyi sótartalma. De az arány még ebben az esetben is elgondolkodtató!)
Mindenkit kérek, a környezetében élőkkel tudassa, hogy mit tudnak a Nahrin sópótló fűszerek. A saját egészségünkért Magunk vagyunk felelősök, és Mi Életfások a mások
egészségért is!
Üdvözlettel:
Varga Gyula hálózati vezető