Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

A „NAGY DOLGOK” NEM FEJBEN DŐLNEK EL!

napi nyit

NAPI SZIRUP A MINDENNAPI GONDOKRA

Akadnak témák, amelyekről nem, vagy csak alig beszélünk, pedig életünk szerves részei, sőt a napi rutinunk, egészségünk alapjai! Egészen addig hallgathatunk is, amíg minden megy magától. Ám ha nem, akkor keresni kezdjük a villámgyors megoldást, hiszen magától ritkán szűnik meg az egyik leggyakoribb emésztőrendszeri panasz: a székrekedés.

Sokan, sőt túl sokan szenvednek a székrekedés, a lelassult bélműködés (bélrenyheség) okozta kellemetlen tünetektől, és próbálják házi praktikákkal, netán rosszabb esetben hashajtókkal, gyógyszerekkel enyhíteni a „szorongató” gondjaikat. Tény, hogy egy-egy tabletta, kapszula sok időt és kellemetlenséget spórolhat meg, ám tartós szedésük tetézi a bajt, hiszen kialakulhat egy olyan ördögi kör, amelynek köszönhetően fokozzuk a meglévő terheket.

De mi is az székrekedés? A széklet gyakoriságának vagy mennyiségének tartós csökkenése, erőltetett, nehéz, gyakran fájdalmas székletürítés. A végeredmény állaga sokszor kemény, göbös, száraz, Az alap tünetekhez sokszor hasi fájdalom, puffadás társul.

Mennyire gyakori probléma a világban?

Pngtreeworld map info graphic 3550464

A lakosság 10-25%-a érintett világszerte.
Gyermekkorban a fiúknál, felnőtt korban azonban a hölgyeknél gyakoribb.
Terhesség alatt minden ötödik, a terhességet követően minden negyedik nő érintett!
Idős korban a leggyakoribb panaszok egyike!

A kialakulás okai sokrétűek, ráadásul az esetek nagy többségében szervi ok nem kimutatható. Leggyakrabban csupán a modern életmódunknak köszönhetően felvett szokásaink, a túl kevés mozgás, az egészségtelen, ballasztanyagokban szegény táplálkozás, valamint a stressz a felelős a problémákért. De jelentkezhet különböző gyógyszerek pl. a népszerű fájdalomcsillapítók mellékhatásaként vagy épp az állandó rohanás közepette folyton elnyomott ürítési inger elnyomása miatt is. Emellett gyakori következménye műtéti beavatkozásoknak, gyógyszeres kezeléseknek, neurológiai-, gasztroenterológiai elváltozásoknak, endokrin betegségeknek.

doc

Nem árt, ha tudjuk!

Napi 3 és heti 3 alkalom között beszélhetünk normális székletürítésről. Amennyiben ettől kevesebb, már székrekedésről beszélünk!
Akkor is érintettek vagyunk, ha kis mennyiségű, vagy túl száraz és kemény állagú a széklet, illetve, ha állandó ürítési érzet alakul ki.

Sajnos ahogy a bevezetőben is említettük, ami a mosdók mélyén történik, sokaknak a mai napig tabu téma. És pont ennek köszönhető, hogy a legtöbb esetben már csak a kényszerítésnek engedve, megkésve keressük fel orvosunkat, nem csak őt, hanem önmagunkat is sokkal nehezebb helyzetbe hozva. Holott a jelentkező tünetek alaposan megkeseríthetik az életünket.

Emésztési gondokA székrekedés ugyanis rossz közérzetet, fejfájást, étvágytalanságot, puffadást, fokozott gázképződést, hasfájást, de kellemetlen leheletet is okozhat. Ráadásként az érintetteknél fokozódik a különböző betegségek, pl. aranyér, vastagbél kitüremkedés, fissura (végbélrepedés), rectalis prolapsus (végbél előesés) kialakulása. Ugye nem éri meg hallgatni?

Mi lehet a megoldás? Elsősorban Mi magunk! Változtassunk szokásainkon! Szakítsunk időt a rendszeres mozgásra, idősebb korban különösen fontos a rendszeres fizikai aktivitás! Fogyasszunk ballasztanyagokban (azaz rostban gazdag!) dús ételeket! Csökkentsük a stresszfaktort! Figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

ÉS MINDIG LEGYEN OTTHON NAHRIN NAPI SZIRUP!

Minden napra ajánlott új termékünk nem mindennapi, ha kipróbálod, nálad is a házipatika első helyére kerül! Két közkedvelt gyümölcs, a füge és szilva mellett értékes papaya kivonatot is tartalmaz, így az íze egyszerűen varázslatos, ám a titka nem ebben rejlik!

● Elősegíti az emésztést.
● Beindítja a bélműködést.
● Enyhe hashajtó hatású.

füge

Minek köszönheti hatékonyságát? A gondosan, „Nahrin módra” kiválasztott összetevőinek!

Füge: rendkívül finom íze miatt mindenhol közkedvelt gyümölcs, ám amit talán kevesebben tudnak, igazi gyomorbarát csemege! Általános hashajtó hatása a leginkább ismert, de emellett csökkenti a puffadást, segíti a bélrendszer működését. Nagy mennyiségben tartalmaz rostokat, a B-vitamin (B1, B2), valamint káliumot, kalciumot, foszfort, vasat és egyéb ásványi anyagokat.

Szilva: a maghéjas gyümölcsök közé tartozik, és eredetileg Ázsiából származik, onnan indult világhódító útjára. Hazánkban is több fajtája ismert, jótékony hatásairól azonban mintha elfeledkeztük volna. Hagyományosan székrekedés esetén alkalmazzák, ugyanis természetes hashajtó. Többek között kalciumot, vasat, magnéziumot, káliumot, C-vitamint, rostokat és gyümölcscukrot tartalmaz.

Papaya

Papaya: a dinnyefafélék családjába tartozik, trópusokról származó gyümölcs. Gazdag A-, C-, B, és E-vitaminban, kalciumban, vasban, nátriumban, és káliumban. Pluszként olyan fehérjebontó enzimeket is tartalmaz, mint a papain. Emésztés-serkentőként és hashajtóként egyaránt hatásos. A növény minden részét használják a természetgyógyászatban, nem véletlenül.

Szorbitol: a cukoralkoholok közé tartozó anyag, számtalan gyümölcsben megtalálható, mint pl. körte, alma, sárgabarack, őszibarack, legnagyobb mennyiségben a szilvában fordul elő Elsősorban édesítőszerként használják, egészségre gyakorolt hatása azonban nem merül ki ebben, ugyanis fokozza a bélmozgást, az emésztési folyamatokat, hashajtó hatású.

Sárga tárnics: Európa hegyvidékein, főleg az Alpokban élő növény, amelyet már az ókori görögök is ismertek. Gyökere, illetve annak kivonata jellegzetes, erősen keserű ízű és különösen értékes! Hosszú ideje likőrök, aperitif italok kedvelt alapanyaga. Régóta alkalmazzák gyomorbántalmak, emésztési problémák (bélrenyheség), étvágytalanság esetén.

napi szir

Tudjuk, mindig akadnak kétkedők, őket arra kérjük ne higgyenek nekünk, de próbálják ki a Nahrin új (minden)Napi szirupját, beszéljenek helyettünk a felszabadult mosolyok, beszéljünk az egészség nyelvén!

Alkalmazása végtelenül egyszerű, fogyasszunk el belőle 1-2 evőkanállal naponta akár magában, akár vízzel hígítva. Bátran ajánlható a család bármely tagjának, gyerekektől a felnőttekig!

Amennyiben cikkünk olvastán kérdésed merül fel vagy további információt szeretnél kapni, esetleg személyre szabott tanácsadásra lenne szükséged keress minket bátran! Kollegáink és az Egészségügy Team szakember gárdája rendelkezésedre áll!

Hajdu Viktor
Marketing munkatárs

 

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok