Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

NŐNEK LENNI CSODÁS!

toth andi

Egy író szavaival élve: „Nőnek lenni (…) nem egyszerű, de annál izgalmasabb dolog. Mert összes szépségével és szörnyűségével együtt igenis jó érzés, hogy olyan gondolatvilággal rendelkezünk, amely csakis nekünk adhatott – persze győzzük elviselni olykor magunkat, és igyekezzen az agyunk lépést tartani lelkünkkel!”

Oly sok „szerepet”, illetve funkciót töltünk be az élet megannyi területén.

Ha Anyaként vizsgáljuk a helyzetet, akkor elmondhatjuk, hogy kilenc hónap másállapot után egy új életnek adhatunk lehetőséget. Lehetőséget, hogy ne csupán mi gyönyörködjünk a csodában amit addig belsőnkben dédelgettünk és szeretgettünk pocakunkban, mint „pocaklakó”, hanem gyönyörködjön benne a világ is. Az önfeledt mosolyában, kacajában, esetlen első lépéseiben és első szavaiban. Majd első plezúrjaiban (horzsolásos sérüléseiben) és könnycseppjeiben. Első dolgozati jegyeiben, sikereiben és kisebb kudarcaiban. S feladatunk nem az ezektől való feltétlen megóvás, kivédés; hanem megtanítani, hogy hogyan oldja meg az adott helyzetet - segítve őt a helyzetben. Egy Anya-Nő figyel arra, hogy ne késsen el gyermeke az óráról, nála legyen minden felszerelése, ami a napi tevékenységéhez szükséges. Gondoskodik a reggeliről, tízórairól, ebédről….

IS510 013 3366

Mint háztartásvezető, ügyelünk arra, hogy milyen családi esemény mikor van, a megfelelő ünnepi hangulat és kellék (torta, étek) meglegyen. Minden meghívott értesítve legyen időben. Minden családtag napi program beosztását észben tartja, hiszen ahhoz mérten szükséges ruhák, kellékek előkészítése (jelmez, ruha, torna és fellépőmez) előkészítése fontos, valamint az adott családtag „célba juttatása” szintúgy (útvonalterv a városi forgalmi dugóban).

Társként (házastársként, párkapcsolati partnerként) nézve, elmondható, hogy igyekszünk empatikusan érdeklődni és meghallgatni társunkat. Megadni számára azt a meghitt nyugodt hangulatot, amiben igazán családfőnek érezheti magát. Ahová a zord időszakban erőgyűjtésre, gondolkodásra visszahúzódik. Ahol a mosoly, a gondoskodás feltölti és ő is feltölti családját. Ha gondja van, akkor a megoldás lehetőségének útját megsejtetjük velük és nem megoldjuk helyette. A napi rutint félretéve, igyekszünk a házisárkány szerepén felülkerekedve csábos vadmacska, illetve házitündér lenni (egybegyúrva). Így a tenyerén tudja hordozni királynéjét.

Ha holisztikus szemlélettel tekintek a nőkre, akkor elmondható, hogy a napi rutin mellett nem érünk rá, mert sokfelé osztjuk magunkat. Viszont képesek vagyunk rá!

Omega 3 Fischoelkapseln e

Ha ápolóként tekintek magunkra nőkre, akkor elmondható, hogy hormonális védettséggel rendelkezünk a szív- és érrendszeri betegségektől a női hormonjainknak köszönhetően. Valahogy mintha érezné a természet, hogy a „rohanáshoz” kell egy szívbéli védelem. De ahogy idősödünk – bár teszem hozzá a NŐ kortalan és mindig 18 plusz áfa!!! - ez a hormonális védelem csökken és megnő a szív és érrendszeri megbetegedések kockázata. Gyakoribbak a kor előrehaladtával a magas vérnyomás és a cukorbetegség jelei.

Infekciókontroll nővérként tekintve a nőkre, megállapítható, hogy egyes testrégiónk normál flórájának kórokozó tartalma és kémhatása eltér a férfiakétól. Ilyen testrégiónk az altesti régió és annak nemi szervei. Ugyanis, amíg a férfiak lúgosak, addig mi nők enyhén savas kémhatásúak vagyunk. Ez ad életteret pár olyan mikroorganizmusnak, ami védelmet nyújt a hüvely normál kórokozóinak, ezáltal kiszorítva a megbetegítőképeseket és védi a méhet és a hozzá tartozó belső szervrendszert.

S még sorolhatnám, hogy agyi szerkezeti eltérés már a méhen belüli fejlődés során megmutatkozik, ennek következményeként a lelki és testi (külső nemi jegyek) fejlődése is más mint a férfiak tekintetében. Izom és zsír arányunk szintén eltér a férfiakétól, így testfelépítésünk és mozgásunk is más. Tehát ezer és ezer apró dologban eltérünk nők a férfiaktól. S mégis briliánsan kiegészítjük egymást. Ebben ez a legcsodálatosabb!

S hogy hogyan lehet ebben segítőnk az Életfa Program?! Nos:

sarki

Nahrin termékek tekintetében:
Vitaflor: mely a normál bélflóra támogatója. S nem mellesleg inulint tartalmaz.
Halolaj: A szív és érrendszer védelmezője.
Q10: belső energiabomba, mely a fáradság ellen tökéletes és a szellemi frissesség őrzője is. Rezveratrol tartalmának köszönhetően gyulladáscsökkentő, antioxidáns és a vércukor szint csökkentő.
Narosan Áfonya: vitaminokban gazdag búzacsírával és magas ásványi anyag tartalmával javítja a szellemi frissességet. A leghatékonyabb vashiányt pótló multivitamin. 
Citromfű tea: mely nyugat és harmonizációt elősegít.
Sarki gyökér kapszula: adaptogén hatásával segíti a szervezet testi-lelki egyensúlyállapotának visszaállítását és megtartását.
Basico: ásványi anyag és vitamintartalmával segíti az egyensúly megtartását. Inulin tartalma pedig a jótékony bélbaktériumok támogatásával az immunrendszerre is segítően hat.
Articsóka: a máj méregtelenítő munkáját segíti. A szervezet tehermentesítésében nagy segítség. A máj alakítja át a szénhidrátokat zsírokká, mint raktározható energiává és alakítja azt vissza.
Barack és Alma író: Komplex tápanyag és vitamin forrás egy diétázó vagy léböjtöt végző számára. Inulint is tartalmaz. Az ízületeket is támogatja.
Narofit kávé és vanília: Akár egy étkezést is helyettesítő étrendkiegészítő por. EPA (halolaj) tartalommal, mely az erek védelmében is nagy segítséget ad. Emésztése nem vesz igénybe többlet energiát. Gyorsan felszívódik. Cukorbetegek és sportolók is gyakran alkalmazzák komplexitása miatt.

Vegetabil Extrakt fettfrei eZöldségleves: mely hideg és meleg vízben egyaránt oldódik, alacsony energia tartalom mellett, komplex ásványi anyag összetételével támogatja a szervezet só- és vízháztartását.
Artifit: belső kollagénnek is szokás nevezni. Mely a vérerek és a kötőszövet tartószövete, így a Női szépségé is.

Just termékek tekintetében:

Levendula illóolaj és krém: nyugtatja a fáradt szervezetet és lábakat. Jótékony hatással van a vérnyomás egyensúlyban való tartásában.
Teafa termékcsalád (krém és illóolaj): a legerősebb természetes antimikrobiális szer. Gyulladásos helyi reakciók kezelésére kiválóan alkalmas.
Eucasol spray: levegőtisztító és légzésjavító spray.
San'Activ krém: állati zsiradékot nem tartalmaz. A Holt tenger ásványi anyagai vannak egy tubusba zárva, melyet kortalanul és a nap bármelyik szakában használhatunk.
A Mályva termékcsalád (deo-roll, tushab, testápoló) használata mindig egy igazi élményt jelent a testünknek, akár télen is elrepíthet minket a nyárba! Az eredmény pedig tiszta, sima, ápolt bőr.

Intim deo
Intim mosakodógél: mely a női nemi szervek és a gáttájék normál flóráját segít visszaállítani és megtartani.
Véna gél: vadgesztenye tartalma a vénák falára jótékony hatással bír. Mind kezelésre, mind megelőzésre egyaránt.

Csodás dolog NŐnek lenni! S hogy miért is?! Inkább egy versembe foglalt gondolatokkal és hálával zárva soraimat:

 

Mint Nő, útra kélek…..

Mint Nő, útra kélek.
S a Világnak mesélek.
Elmesélem erdőnek, s fának.
Hogy NŐNEK lenni csodálat.

Hogy a testem Bölcső, s párna.
Hogy gyermek, s áldás váltja.
Hol zokogó szem, vállon pihen.
S tettekre kész, sosem pihen.

Hol az idő csak a bőrön látszik.
De a Lelkünk? Mindig játszik!
Hol altatót egy kicsi dalban.
Dudoljuk csendben. Halkan.

Csodás dolog NŐnek lenni.
A világgal soha be nem telni.
Hol kárhozat van, ott egy Nő csak teremt.
S így lesz érték a Nő, mint értékes érzelem.

Szeretettel:
Tóth Andrea
Egészségügyi Team
diplomás ápoló
infekciókontroll nővér
 06-70/315-48-18
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Napsugár Csapat

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok