Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

VÁRLAK ÉS ÓVLAK SZERETETTEL

veoszEgy Nő életében, amikor eljő és elérkezik az Anyaság, akkor „fáradtan kivirul” a szervezete. Szinte minden figyelmét az újszülöttje felé fordít. Óvja és védelmezi. Még álmában is és csodálja szépségét.

Életkori szakaszhatárok szempontjából az első 4 hetet  újszülött kornak nevezzük, majd az egy éves koráig következő korszakot csecsemőkornak. Az anyánál a szülést követő 6 hetet gyermekágyas időszaknak nevezzük.

Az Anya jelenti a Gyermeke számára az Életet. S miért is?! Elsősorban mert anyatejjel táplálja. Ami az első - és valamilyen szinten az egyetlen - olyan komplex étel, mely a számára a legkönnyebben emészthető speciális fehérjéket tartalmaz, valamint olyan esszenciális (élethez nélkülözhetetlen) immunológiai anyagokkal (immunglobulinokkal), ásványi anyagokkal, vitaminokkal van tele, melyek pótolhatatlan és elengedhetetlen az élete és szervezetének építőköveihez.

Az Édesanya által elfogyasztott bármilyen étel az emésztés és felszívódást követően, illetve speciális átalakítás után az anyatejjel átadódik. Az anyatej segít kialakítani az újszülött első bélbaktérium flóráját. Ami később az immunrendszerének nagyon nagy befolyásoló és támogató rendszere lesz. Sajnos van olyan édesanya, aki valamely okból nem képes, vagy nem tudja gyermekét szoptatni. Ilyenkor lefejt anyatejjel, úgynevezett női tejjel „orvosolható” ez a helyzet, illetve szoptatós dajkával. A tejet adományozó anyukáknak egy egészségügyi szűrővizsgálaton kell hogy részt venniük.
A fent leírtakat is figyelembe véve, fontos az Édesanyának, illetve a női tejet adományozó Nőknek, esetleg a szoptatós dajkának a komplex táplálkozás, folyadékfogyasztás, valamint a test ápolása mellett a lelki egyensúly ápolása.

veosz 1Nagyon fontos a kézmosás és mell toilette, a mellápolás. Az újszülött egy minimális ellenálló képességgel rendelkezik, melyet méhen belüli korszakából hozott. Az első védelmi vonalat az Anya teremti meg számára. Szinte automatikusan tudja, hogy a koszos tevékenység után és a tiszta tevékenység előtt - főleg ha gyermekével kapcsolatosak ezek – kezet fog mosni, és ennek megtételére a környezetét is megszólítja. A mellápolás pedig a mellek bőrének – főleg a bimbók – szárazon és tisztán tartását foglalják magába. A felázott és kisebesedett mell árt az anyának és gyermekének is. A mell toiletthez hozzátartozik a mell szoptatás előtti lemosása és a lemosáshoz használt maradékanyagoktól való leöblítése. Hisz nem célunk kemikáliával a gyermek íz élményét negatívan befolyásolni és ártani a gyomor-, emésztőrendszernek.

veosz 2Korábban említettem az Édesanya lelki egyensúlyát. Hogy miért is fontos?! Nos, az Édesanya ismerteti meg gyermekével a világot, először ölelése, szeretete, szoptatás, hangja, gesztusa, tekintete, majd pedig tanítása által. Megteremti a számára még furcsának, zajosnak és érhetetlennek tűnő világ és az újszülött/csecsemővilág közötti harmonikus kapcsolatot.
S hogy mi minden lehet segítőnk az Életfa Program termékei közül eme csodás létben?! Nos nézzük!

Nahrin termékek

  • Vitaflor: mely az Anya normál bélflórájának támogatója. S nem mellesleg inulint tartalmaz.
  • Halolaj: A szív és érrendszer védelmezője.
  • Q10: belső energiabomba, mely a fáradság ellen tökéletes és a szellemi frissesség őrzője is. Rezveratrol tartalmának köszönhetően gyulladáscsökkentő, antioxidáns és a vércukor szint csökkentő.
  • Narosan Áfonya: vitaminokban gazdag búzacsírával és magas ásványi anyag tartalmával javítja a szellemi frissességet. A leghatékonyabb vashiányt pótló multivitamin.
  • Citromfű tea: mely nyugat és harmonizációt elősegít
  • Basico: az ásványi anyag és vitamin tartalmával segíti az egyensúly megtartását. Inulin tartalma pedig a jótékony bélbaktériumok támogatásával az immunrendszerre is segítően hat.
  • Articsóka: a máj méregtelenítő munkáját segíti. A szervezet tehermentesítésében nagy segítség. A máj alakítja át a szénhidrátokat zsírokká, mint raktározható energiává és alakítja azt vissza.
  • veosz 3Barack- és Almaíró: Komplex tápanyag és vitamin forrás egy diétázó vagy léböjtöt végző számára. Inulint is tartalmaz. Az ízületeket is támogatja.
  • Nahrofit kávé és vanília: Akár egy étkezést is helyettesítő étrend-kiegészítő EPA (halolaj) tartalommal, mely az erek védelmében is nagy segítséget ad. Emésztése nem vesz igénybe többlet energiát. Gyorsan felszívódik. Cukorbetegek és sportolók is gyakran alkalmazzák komplexitása miatt.
  • Zöldségleves por: mely hideg és meleg vízben egyaránt oldódik, alacsony energiatartalom mellett komplex ásványi anyag összetételével támogatja a szervezet só-, és vízháztartást.
  • Artifit: belső kollagénnek is szokás nevezni. Mely a vérerek és a kötőszövet tartószövete, így a Női szépségé is.

Just termékek

  • Levendula aroma és krém: nyugtatja a fáradt anyai szervezetet és lábakat. Mellápolónak sem utolsó!
  • Teafa termékcsalád (krém és aroma): a legerősebb természetes antimikrobiális szer. Gyulladásos helyi reakciók kezelésére kiválóan alkalmas.
  • Eucasol spray: levegőtisztító és légzésjavító spray. Amit a szoba levegőjébe és az Anyuka ruhájára fújva érhetünk el.
    San’Activ krém: állati zsiradékot nem tartalmaz. A Holt-tenger ásványi anyagai vannak egy tubusba zárva, melyet kortalanul és a nap bármelyik szakában használhatunk.
  • veosz 4A Mályva termékcsalád (deo-roll, tushab, testápoló) használata mindig egy igazi élményt jelent a testünknek, akár télen is elrepíthet minket a nyárba! Az eredmény pedig tiszta, sima, ápolt bőr.
  • Intim mosakodó gél: mely a női nemi szervek és a gáttájék normál flóráját segít visszaállítani és megtartani.

Csodás dolog Anyának lenni! Akár gyermeki, akár anyai oldalról tekintem….
S eszembe jutnak Maurice Maeterlinck szavai:

„Minden anya gazdag, ha szereti a gyerekeit. Nincs szegény édesanya, sem csúnya édesanya, sem öreg. Az ő szeretetük mindig a legszebb az Örömök között. És amikor, úgy látszik, szomorúak, akkor is elég egy csók, amit kapnak vagy adnak, és már minden könnyük csillaggá lesz a szemük mélyén.”

Eme gondolattal és hálával zárva soraimat:

Anya, Anya, Édesanya;
nem ölel úgy senki más…
Anyák nélkül mit sem érne….
Hisz általunk kerek a világ….

Szeretettel:

Tóth Andrea
diplomás ápoló
infekciókontroll nővér
06-70/315-48-18
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Országos Egészségügyi TEAM Tag
Napsugár Csapat

 

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok