Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

LEHETNEK POTENCI-ÁLL-IS AKADÁLYOK A LEFOLYÓRENDSZERBEN?!

 lpa

/akadályok okai, kövek, túlnövések, és amiről ciki vagy tabu beszélni, beszéljünk végre nyíltan!/

A veséken áthaladó vért átszűrve szervezetünkből, a vízben oldott salakanyagok kiválasztódnak és az elvezető rendszeren át kiürülnek. A vizelet elvezető rendszer húgyvezetékből, húgyhólyagból és húgcsőből áll.
Amikor valami pang, akkor nagy valószínűséggel a mennyisége is visszaesik, illetve besűrűsödik. Ez magában hordozza két megbetegedés lehetőségét. Mégpedig a vizeletből kicsapódó kristályokat, tehát a kövességet. Valamint a besűrűsödött vizeletben a mikroorganizmusok felszaporodását és befertőződését. A köveket csoportosítják összetételük, nagyságuk és elhelyezkedésük alapján. A tünetek mértéke mindezektől függ. Minden esetre a fájdalom – annak jellege és helye; a vizelet jellegének, színének indok (gyógyszer vagy olyan étel) nélküli megváltozása a vizelet kiválasztó és elvezető rendszer kórosságára utal. 

A vizelet kiválasztó rendszerben nem, viszont az elvezető rendszer egyes részeiben a férfi és a női szervek eltérnek. A férfiak esetében a húgyhólyag alatt helyezkedik el egy gesztenye nagyságú mirigy, mely váladékot termel. Dülmirigynek, prosztatának nevezik. A húgyhólyagból kilépő húgycső a prosztatán halad át. Amikor megnagyobbodik a dülmirigy, akkor nyomja a húgycsövet és a vizelet kiürítése nehezebbé válik. Ilyenkor akadozva, nehezebben indul, vékony sugárban ürül a vizelet és gyakran kell erőlködni az ürítéshez. Éjszaka viszont többször és több alkalommal jelentkezik az inger. A férfi potenciát is negatívan befolyásolja.

A nők húgycsöve sokkal rövidebb, így az un. felszálló (húgyhólyag) fertőzések gyakoribbak. Kicsit a modernizációnak és az elfeledett intim higiéniának is betudható ez. Mondom ezt azért, mert egyes divatos és „igencérnaszál” női alsóneműk a kialakításuk révén megteremtik a végbélnyílás és környékén lévő kórokozóknak a lehetőséget, hogy „vonal mentén” haladva odakússzanak a húgycsőnyíláshoz és fertőzést okozzanak. Mindez kiegészül azzal, hogy különböző illatos, szappanokkal és tusoló gélekkel tönkretesszük a női genitális régió normál flóráját.

Ugyanis itt is különbözünk. Mert a férfiak enyhén lúgosak és a nők savasak. S amikor egy illatos kemikáliával a tisztálkodás során eltoljuk a női normál savas flóránkat, akkor a védelmet adó kórokozók megfelelő életkörülményeit is leromboljuk. A nőknek ezért ildomos intim mosakodót használni a genitális régióban. S lehetőség szerint nem tartósan hordani a „madzagfehérneműket”.
A férfi potenciális zavarok okai közzé sorolhatjuk az elhízást, bizonyos gyógyszerek mellékhatásait, kardiológiai megbetegedéseket vagy azok előjelzéseit, cukorbetegséget, prosztata megnagyobbodást, de lehetnek lelki okai is. Az okot kell megkeresnünk és megoldanunk.

A cinknek fontos szerepe van a test fehérjéinek felépítésében, a sejtosztódásban, inzulin-termelésen keresztül a vércukorszint szabályozásban, az ivarsejtek képződésére pozitívan hat, a férfi potenciált növeli. A testi növekedéshez és fejlődéshez fontos, a fehérvérsejtek képzésének alapeleme, ezáltal immunerősítő. Segít átalakítani az A-vitamint, élettanilag aktív formává. A haj, a bőr és a köröm építőanyaga. Szelénnel kombinálva fontos sejtvédő.

AJÁNLOTT NAHRIN TERMÉKEK

  • lpa 1Tökmagszirup: magas cinktartalmával a család minden tagjának kiválóan alkalmas megelőzésben és kiegészítő terápiának. Nőknek a felfázás megelőzésére és kezelésére. Férfiaknak prosztata megnagyobbodás megelőzésére és kezelésére. Gyermekeknek jótékony hatású éjszakai ágybavizelés esetén.
  • Narosan Tropic multivitamin: mely búzacsíra alapú és magas cink tartalma révén a fent leírtakra jótékony hatással bír.
  • Borókaszirup: mely nemcsak reumás elváltozásokra, és a légutak gyulladásos megbetegedéseinek kezelésére, hanem a keringésre, és vizelethajtó hatása révén a vérnyomásra, epeműködésre és bélbaktériumokra is jótékony hatással bír.
  • Zöldségleves por: mely hideg és meleg vízben egyaránt oldódik, alacsony energiatartalom mellett komplex ásványi anyag összetételével támogatja a szervezet só- és vízháztartását. Köszvény esetén is fogyasztható.
  • Sarki gyökér kapszula: adaptogén hatása révén megkeresi a nem komplexül működő életfolyamatokat és segít teljessé tenni. Immunerősítő hatása mellett a depresszív hajlamot csökkenti.
  • Echinacina: immunmodulátor hatása révén segít a megfelelő szintre hozni az immunrendszert.

AJÁNLOTT JUST TERMÉKEK

  • lpa 2Intim mosakodó gél: a nők genitális testrégiójában a megfelelő savas közeget megteremtve a normál /védelmet nyújtó/ mikrobákat óvja, így megakadályozva a felszálló és az így kialakuló intim fertőzések egy részét.
  • Teafa esszenciális aroma: a legerősebb természetes antimikrobiális szer, mely fürdővízbe is tehető.
  • Erősítő (echinacina) fürdő: erős fertőtlenítő és gyulladásgátló hatása, valamint a testi és lelki harmonizációs hatásával támogatja, erősíti a szervezetet.

„Minden intimitás mélyén,….bájos felszíne alatt titkon ott rejtőzik a totális katasztrófa lehetősége.”
Ne legyen „tabu” vagy kínos téma a gyógyulási lehetőségünk lakatja. Ezért még időben forduljunk szakemberhez és ne szégyelljük elmondani problémánkat, mert később nagyon sürgetővé válhat, s talán megoldhatatlanná.

Szeretettel:
Tóth Andrea
diplomás ápoló
infekciókontroll nővér
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36-70/315-48-18
Egészségügyi Team 

 

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok