Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

FIBROSAN DROPS, AVAGY A CIVILIZÁCIÓS MENTŐÖV

Nahrosan Fibrosan tabletta

Mikor elkezdtem dolgozni a cégnél, 2002-ben, akkor hallottam Dr. Mészáros Zsuzsától erről a termékről egy olyan átfogó előadást, hogy azóta csak Varga Gyula tudta fokozni a tudományos kísérletekkel!

Szóval a Fibrosan rost-tabletta: a legelsők között érkezett hazánkba. Jelentősége a betegségek megelőzésében igen fontos magas rosttartalma miatt.

Nézzük mit köszönhetünk a rostoknak!

  1. Az érelmeszesedés és szövődményeinek megelőzésében lényeges szerepe van.
  2. Cukorbetegség diétájában nagyon fontos.
  3. A székrekedés népbetegség a modern élet óta.
  4. Hasmenés esetén ezt választom először, csak víz nélkül!
  5. A fogyókúrázók ha fél órával étkezés előtt viszik be, csökken a gyomor űrtartalma.
  6. Refluxban, vagy ha sok a gyomorsav, akkor is ezt adom, azonnal felszívja a savat. Persze víz nélkül.
  7. Az étkezésükben kevés rostot fogyasztóknak segít a kiegészítésben.

Egy évszázaddal ezelőtt ez nem volt ilyen probléma, mint manapság: akkor jóval kevesebb húst és sokkal több rostot fogyasztottunk. Még nem volt ilyen „korszerű” élelmiszeripar, félkész, mélyhűtött, előfőzött, cukros ételek mint a mai időkben. A fizikai munka is más volt. Ez a civilizáció hátránya az előnyei mellett.

A rostok élettani szerepe

Minden növény tartalmaz rostokat. Ezek a növényi sejtfalak építőanyagai. Két nagy csoportjuk ismert: oldható és oldhatatlan rostok. Mindkettőnek egyformán fontos szerepe van az emberi táplálkozásban. Ezek a következők: lignin, cellulóz, hemicellulóz, pektin.

Oldható rostok: pektin, guargumi. A vastagbélben élő hasznos bélbaktériumok ezeket az oldható rostokat egyszerűbb vegyületekké bontják. A legtöbbet az alma, aszalt gyümölcsök, sárgabarack, leveles zöldségek és a zab tartalmaznak. Az oldható rostok a bélben megkötik a koleszterin egy részét, így az nem tud felszívódni, csökken a vér koleszterinszintje. Számos epidemiológiai tanulmány bizonyítja, hogy a napi 5-16gr oldható rost bevitele 5-10%-kal csökkenti a vér koleszterinszintjét, így a szív és érrendszeri koszorúér megbetegedések okozta halálozás 2-3%-kal csökkent. Ezek a rostok lassítják az összetett cukrok gyors felszívódását, ezáltal megakadályozzák a vércukorszint gyors emelkedését. Orvosi megfigyelések bizonyítják, ha a cukorbetegek táplálékához guargumi élelmi rostot kevernek, akkor a vércukorszint csökkenése mellett a vizeletcukor-ürítés is 50%-kal csökken!!

Oldhatatlan rostok: az emberi szervezet számára emészthetetlen rostok. Változatlan formában jutnak át a bélcsatornán, de a hasznos bélbaktériumok ezeket is részlegesen le tudják bontani a vastagbélben, így létfontosságú, rövid szénláncú zsírsavak képződnek, melyek védő hatásúak.

További szerepük a következő

  1. A vízmegkötő képességük magas, így növekszik a széklet tömege, könnyebben és gyorsabban halad tovább a tápcsatornában, így a szervezet számára toxikus anyagok rövidebb idő alatt távoznak.
  2. Ezzel a daganatos bélbetegségek kialakulásának lehetősége csökken.
  3. Az élelmi rostok növelik a káros anyagokat semlegesítő enzimek  működését a májban és vékonybélben.
  4. Az élelmi rostok alapvető „táplálékai” a hasznos bélbaktériumoknak. Ha nem viszünk be elegendő rostot a szervezetünkbe ezek a hasznos bélbaktériumok szó szerint „éhen” halnak.
  5. Élelmi rostokból ezek a hasznos baktériumok rövid szénláncú zsírsavakat állítanak elő a vastagbélben, melyek védő hatásúak. Ezekről beszélt Varga Gyula a kísérletekben és interleukin névre hallgatnak.
  6. Pozitív irányba alakítják a vastagbél mikroflórájának anyagcseréjét.

A napi rost szükséglet 25-30gramm. Az átlagember ennek a felét sem viszi be napi szinten! Egy 10dkg-os alma rosttartalma 3,7gramm. 10 alma naponta???

Magas rosttartalmú táplálékok: búzakorpa, teljes kiőrlésű gabonák, graham liszt, zabpehely, zabkorpa, búzacsíra, kukorica, barnarizs, guar-liszt, hajdina, fekete retek, cékla, karfiol, káposzta, fokhagyma, hagyma, árpa, paraj, petrezselyemgyökér, torma, zöldborsó, zeller, sárgarépa.

Gondold el! Ezek milyen mennyiségben vannak jelen a Te mindennapi étkezésedben?!?

A Fibrosan rosttabletta összetétele: alma, búzakorpa rost, gyümölcscukor. Teljes ballaszttartalma több, mint 50%! Ebből 58% oldhatatlan és 42% oldható rost. Tablettánként 0,9g fructose-t (gyümölcscukrot) tartalmaz.

Inzulinos és diétás cukorbetegek is egyaránt fogyaszthatják. Étkezések előtt, bő folyadékkal napi 2 tabletta elszopogatása javasolt. Kérlek előtte idd meg a 2 dl vizet tablettánként! Utána elfelejtődik!

Tudod, már Hippokratész is megmondta: „A halál a belekben lakozik”. Hát edd a Fibrosant a hosszú életért!

Palackba zárom az időt Neked, a minőségi életidőt!

Szeretettel:

Dr. Harsányi Edit Marianna

Életfa Program orvos-marketing igazgatója

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok