Menu

just logo uj     nahrinlogo   aphrodite hotel

A+ A A-

A hónap Just terméke novemberben: teafa krém, aromaterápia és sampon

Cook kapitány teafa frissítője

Az ausztráliai őslakók már évezredek óta ismerték a teafa gyógyító hatását. Teafa pakolásokat használtak elsősorban sebek és fekélyek tisztítására és gyógyítására. A legenda szerint, amikor Cook kapitány először lépett ausztrál földre, ezen fa leveleit használta egy frissítő ital elkészítéséhez. Így kapta a fa ezt a nevet.
A teafát tudományos kutatás alá azonban csak a XX. század húszas éveiben vetették. Az új-dél walesi szövetségi állam szolgálatában álló Arthur Penfold 1925-ben bemutatta három éves kutatásainak eredményeit: rájött, hogy a teafa egyik fajtája – Melaleuca alternifolia (a Just által használt teafa), tizenháromszor erősebb antiszeptikus hatóanyagokkal rendelkezik, mint az akkor leggyakrabban használt antibiotikum, a karbolsav.

Sok jó tulajdonsága miatt gyorsan terjedt a teafa – 1939-ben az ausztrál tengerészetet és a haderőt is ezzel látták el. A II. világháború után a természetes alapanyagú gyógyszerek teljesen kiszorultak a piacról. Csak amikor társadalombírálatok terjedtek el, akkor kezdtek el ismét foglalkozni környezetvédelemmel és az egészséggel, hiszen a szintetikus gyógyszerek gyártása, a kémiai balesetek okozta környezetszennyezések egész vidékeket tettek tönkre. Emellett miért használnánk szintetikus szereket, ha rendelkezésünkre áll egy csipetnyi ausztrál csoda a Just jóvoltából.

Teafa krém

A Teafa krém értékes bőrtápláló és regeneráló készítmény, amely erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Különböző bőrproblémák, fertőzések, pattanások, mitesszerek kezelésére eredményesen alkalmazható, de baktérium-, vírus- és gombaölő hatása révén megakadályozza a fertőzéseket is. Késlelteti a bőr kiszáradását, összehúzza a pórusokat és puhítja a bőr felületét.

Teafa aromaterápia

A teafa olaj egyik legnagyobb előnye valószínűleg a csíraölő hatása. Kutatások bizonyítják, hogy a teafa 1:40 (2,5%) hígításban a bétahemolitikus streptococcus aureust-t 30 másodperc alatt, 1:60 (1,76%) hígításban pedig a staphylococcus aureus-t 5 perc alatt eliminálja. Ezzel összefüggésben kijelenthető, hogy a teafa olaj hatásossága a vérrel, vagy más szerves anyagokkal való érintkezés folytán 10- 12,5%-kal megnőhet. Emellett nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy különböző aromaesszenciáknak milyen különleges orvosi hatásuk van az ember immunrendszerére.
Vezető helyzetben van ezek között a teafa olaj. Segíti az immunrendszert – a szervezet harcát a külső behatolók (gombák, vírusok, baktériumok) ellen – azzal, hogy a veszélyt jelentő mikroorganizmusokat direkt elpusztítja, ám nem minden kórokozót öl meg, hanem leredukálja mennyiségüket a normális mértékre, tehát harmonizáló, szabályozó hatása van. Emellett használható masszázsolajként, fürdőadalékként, szaunázáshoz, pakolásként és kiegészíthető vele akár a jól ismert sópakolás is.

Teafa sampon

Hatóanyagainak köszönhetően gyengéden, mégis alaposan tisztít, antibakteriális, enyhe fertőtlenítő, megnyugtatja az igénybe vett fejbőrt és megőrzi annak nedvességtartalmát, ugyanakkor puhává, finommá teszi azt. Csökkenti a haj töredezettségét, és gátolja ennek a kellemetlen tünetnek kialakulását, fényessé, dúsabbá teszi a károsodott hajat, és védelmet nyújt számára a kiszáradás ellen, antisztatikus hatása miatt nincs többé „égnek álló, elektromos haj"!
Használata könnyű, alaposan bedörzsölni vele a hajat és a fejbőrt, néhány percig hatni hagyni, majd újra felhabosítani, és alaposan leöblíteni. A „kezelés" szükség szerint ismételhető.

 

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok