Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

CSÚCSGASZTRONÓMIA OTTHON

Csúcsgasztronómia

GYORS, FINOM ÉS EGÉSZSÉGES!

Lehet minőségi, gyors, egészséges fogásokat készíteni otthon? A válasz, igen! Ahhoz, hogy ez elérhető legyen, nem kell más, mint kiváló minőségű hozzávalók és kiváló minőségű fűszerek.
Ideje kilépni a húsleves, rántott hús és sült krumpli ördögi köréből! Nem jár plusz költséggel, abból főzünk, amink van!
Ismerkedjünk meg a Nahrin konyhai vonal néhány termékével, melynek segítségével gyors, finom és egészséges ételeket készíthetünk az otthonunkban.
Utazzunk együtt a Nahrin világába!

Fűszerek

A Nahrin-fűszerek nem csupán élvezetessé teszik ételeinket, hanem természetes vitaminokat és ásványi sókat is tartalmaznak, sokféle fűszer hozzáadásával készülnek, étvágyfokozók, görcsoldók, emésztésjavítók, valamint kis nátriumtartalmuknál fogva hozzájárulnak a sófogyasztás csökkentéséhez.
Annak érdekében, hogy a bennük lévő értékes vitaminok és ásványi anyagok ne sérüljenek, fontos, hogy a Nahrin-fűszereket utólagos ízesítésre használjuk. Valamint köztudomású, hogy egy langyos (vagy már kihűlt) étel kevesebb sót vesz fel, mint az, ami még forr. Ezért, ha ekkor ízesítünk velük, ezzel is csökkenteni tudjuk a nátrium felvételét.

Tengeri algás fűszerkeverék

Az igazi konyhaművészet alapja az a felfogás, hogy ne félj az új ízektől, hatásoktól.A jót könnyű megszokni, és ez a fűszerkeverék, mivel magas fehérje és ásványi anyag tartalmú, szárított algák és tengeri só keveréke alkotja, maximálisan megfelel az egészséges táplálkozás és a gasztronómia minden kihívásának. Kitűnő ízesítője halételeknek, köreteknek (sült burgonya, rizs), salátáknak. Különleges, eddig nem ismert, új íz összeállítás, amit garantáltan mindenki gyorsan megkedvel.

Nahrom fűszerkeverék

Mindannyian ismerjük a magyar háztartások többségében megtalálható ételízesítőket. A Nahrom a Nahrin válasza ezekre a termékekre. Több mint 20 féle fűszert és gyógynövényt tartalmaz. Jól harmonizál ételeinkkel, és más fűszerekkel. Alkalmazható levesek, köretek, halak, húsok, saláták, főzelékek, zöldségfélék és mártások ízesítésére egyaránt.

Fokhagyma fűszerkeverék

A magyar és a nemzetközi konyhák kedvelt alapfűszere. A jellegzetes aromáját adó, ám nyersen kellemetlen illatot árasztó csírát eltávolították belőle, de a növény összes hasznos tulajdonságát sikerült megtartani, így a fűszer használata után nincs kellemetlen lehelet. Használata az ételeknek remek aromát biztosít, nagyszerűen harmonizál más fűszerekkel. Alkalmazható mártások, húsok, saláták, főzelékek, zöldségfélék, tészták, mediterrán fogások és rizs ízesítésére egyaránt.

Hús fűszerkeverék

Elsősorban húsok-, húsételek készítéséhez ajánlható fűszerkeverék. Sütéshez, pácoláshoz, előkészítéshez tökéletes választás, nagyon komplex fűszerkeverék. Minden húshoz felhasználható, ám íze a vörös húsoknál a legtökéletesebb, fokozza, kiemeli az ízeket. Érdemes tudni, hogy használata során a húst elkészítés előtt kell fűszerezni. Természetesen felhasználása nem ilyen egyoldalú, hiszen ízesíthető vele bármilyen köret, pl. rizs, burgonya, tészta, továbbá levesek, mártások, de akár szendvicsek is.

Bors fűszerkeverék

Jellemző ízű, csípős fűszer, a sütés-főzés alfája és omegája. Ez a fűszerkeverék a fehér- és a cayenne bors nagyszerű elegye. Nem marja a gyomrot, nem hagy keserű utóízt még magas hőfokú sütésnél sem. Hideg-, meleg saláták, köretek, levesek, zöldségfélék, húsok ízesítéséhez tökéletes, kombinálható szinte minden ízesítővel. Nyáron előtérbe kerül a grillezett ételek készítése, a szabadtűzi sütéshez is bátran használható.

További javaslatok egészségünk érdekében…

Ami egészséges, lehet finom is! Igyekezzünk minél változatosabban, minél többféle alapanyagból, lehetőleg különböző elkészítési módok alkalmazásával főzni, így biztosítva szervezetünk számára a szükséges tápanyagokat. Ne ragaszkodjunk a megszokott ízekhez, bátran próbáljunk ki újdonságokat.
Kerüljük a zsíros ételeket. Főzéshez, sütéshez lehetőleg napraforgó-, olíva-, vagy repceolajat használjunk. Saláta-, tésztaételekhez pedig válasszuk a szűz, hidegen sajtolt olajakat. Általános szabály, hogy egészségünk megóvása érdekében a zsiradékokat ne hevítsük túl és lehetőleg egyszer használjuk.
Érdemes a hagyományos főzési eljárás mellett kipróbálni a gőzölést, a párolást, a hagyományos bő zsiradékban történő sütés helyett a fóliában, teflonedényben vagy fedett cserépedényben történő sütési módokat.
A sófogyasztás csökkentésének érdekében kerüljük a nagy sótartalmú készítményeket, ételkészítéskor ne vagy csökkentett mennyiségben használjunk konyhasót, fűszersót, s ha mégis használunk, az lehetőség szerint csökkentett nátriumtartalmú legyen!
Utólag ne sózzuk ételeinket, a mérsékelten sós íz gyorsan megszokható a család bármely tagja számára.
A változatos ízesítéshez számtalan fűszer áll rendelkezésre!
A nassolás nemcsak a magas sófelvételhez, hanem a súlyfölösleg kialakulásához is jelentős mértékben hozzájárul. Lehetőleg csak étkezések befejező fogásaként, hetente néhány alkalommal fogyasszunk édességeket. Ezt soha ne étkezések között, és ami a legfontosabb, soha ne helyette tegyük! A só használatának csökkentése mellett próbáljuk a cukor mennyiségét is csökkenteni! Kerüljük a cukrozott, szénsavas üdítőitalokat, a kávét, teát, ha lehet, inkább mesterséges édesítőszerrel fogyasszuk.
A tej egészséges, ha tehetjük, naponta fogyasszunk belőle fél litert vagy annak megfelelő tejterméket (pl. sajtot, túrót, aludttejet, kefirt, joghurtot).
Lehetőség szerint barna kenyeret fogyasszunk.
Rendszeresen, naponta többször is fogyasszunk nyersen gyümölcsöt és zöldséget. 
A szomjúság legjobban vízzel oltható, legyen az ásványvíz vagy egyszerű csapvíz. A cukrozott üdítők, az alkohol nem töltik fel a vízraktárakat.
Naponta négyszer-ötször étkezzünk, mértékletességet tartva. Ez a kiegyensúlyozott étrend (és élet) egyik alapja.
Helyes táplálkozásunkat egészítsük ki rendszeres testmozgással!
Az egészséges táplálkozás nem jelenti egyetlen étel, élelmiszer tilalmát sem! Nincs tiltott táplálék, csak kerülendő mennyiség! Az egészséges táplálkozás nem diéta. Segítségével ugyan csökkenthető a testsúly, de lényege elsősorban a prevenció!

És még egy fontos dolog!

A gyermekek egészsége a szülők felelőssége! Igyekezzünk jó példát mutatni. Érdemes tudni, hogy a gyermekkorban kialakult ízlés az egész életre kihat.

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok