Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

Művészetek Völgye 2016 07 21

mv 20160721

Itt a nyár, a szünidő és mindenki találhat magának országszerte színvonalas kulturális programot. Olyan program lehetőségre hívom fel a figyelmeteket, ahol a legmagasabb és legszélsőségesebb igényeket is kielégítik, és a család apraja-nagyja megtalálja a számára legmegfelelőbbet.

mv 20160721 1A Művészetek Völgye Fesztivál egyedülálló kulturális rendezvénysorozat, melyet idén 26. alkalommal rendeznek meg. A fesztivál ötlete Márta István zeneszerzőtől származik, aki a rendezvény fesztiváligazgatója lett.

A Művészetek Völgye fesztivál minden évben július végén, augusztus elején több mint egy héten át tart. A rendezvények között színházi előadások, komoly-, nép- és világzenei koncertek, irodalmi estek és délutánok, kiállítások és mesterségek bemutatása szerepelnek

A tavalyi program több mint kétszázezer látogatót vonzott, teltházas koncertek, hangversenyek, színházi előadások, beszélgetések kísérték végig a fesztivál tíz napját.

Az elkövetkező években a szervezők szeretnék tovább erősíteni a fesztivál trendformáló szerepét, különleges műfaji és alkotói találkozásokkal, újabb és újabb kísérletekkel hozzáférhetővé tenni a klasszikus és kortárs művészeti ágazatokat.

A szervezők idén kiemelt figyelmet fordítanak a fiatalokat vonzó programokra. A családoknak rengeteg gyerekprogrammal készülnek, és a könnyűzenei nagykoncertek mellett a fókuszt a színházi-, népzenei-, komolyzenei-, irodalmi események bővítik a kínálatot.

Az idén három Balaton-felvidéki település, Kapolcs, Taliándörögd, és Vigántpetend utcáin több mint ezer kulturális programot tartanak, a szervezők azt ígérik: ügyesen oszlatják el a programokat és a tömeget.

A Művészetek Völgye mindig közvetlen, felszabadult légkörű, a magyar kulturális, zenei, színházi, irodalmi élet színe-javát felsorakoztató programsorozat volt, és ez idén sem lesz másként. A "Völgy" főszereplője a színház, amit jól illusztrál a Nemzeti Szín-Tér nevű új helyszín, amely a Nemzeti Színházzal készül helyi színészekkel és rendezőkkel együttműködésben. Kitelepül a Színművészeti Egyetem is, a másik újdonság pedig az, hogy a Concerto Budapest is csatlakozik a Művészetek Völgyéhez, visszahozva a szimfonikus nagyzenekari koncertet a programba. A legnagyobb érdeklődésre számító könnyűzenei helyszín a Panoráma Színpad lesz, ahol végigvonul könnyűzenei élet teljes zenekari felhozatala, többek között Kiscsillag, a Hiperkarma, a Budapest Bár és Lajkó Félix.

A filmes helyszínen a Színház-és Filmművészeti Egyetem filmjei tekinthető meg.

Mellette a Budapest Documentary Festival nemzetközi sikereket elért dokumentumfilmjei is láthatók lesznek. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem most egy falumalomkerék installációval kedveskedik a látogatóknak, kortárs installációról van szó, a hallgatók újra "feltalálták" a malmot . A Magyar Kézműves Szövetség nagyszabású kiállítást rendez, work shop- és bemutatótér is lesz a kávéházi helyszínen.

Remélem sikerült kedvet csinálnom!
szeretettel,
Berecz Ildikó

Pilisszentiván, 2016. Szent Jakab hava 21.


 

mv 20160721 2

Rendezvény : 2016. július 22., péntektől - 2016. július 31., vasárnapig tart
WEB: www.muveszetekvolgye.hu, Tel: (87) 437-458, (20) 497-2512
programok: https://www.muveszetekvolgye.hu/hu/program_kereso

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok