Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

ÉLETED MÁSODIK LEGFONTOSABB NAPJA

kartyaborito

Egy éve részt vettem egy előadáson, amit J.C.Maxwell tartott Budapesten.

Az előadó világhírű, szinte fogalom a „szakmában”, több ezer érdeklődő, hatalmas tér és várakozás, Syma csarnok, rengeteg kiállított és ajánlott könyv, felfokozott hangulat. Mi kellhet még ahhoz, hogy sikerként éld meg ezt a napot? Egy aprócska dolog: az, hogy Te is ott legyél!

Nos, ahogy írtam, én ott voltam, mintegy két tucat életfás társammal együtt.

Mindenkinek azt szoktam javasolni, hogy mindenhonnan, ahol meghallgat egy előadást, vigyen haza legalább egy jó mondatot, amit azután beépít az életébe. Itt sok jó mondattal lettem gazdagabb, a No.1 a következő:

Életed első legfontosabb napja az, amikor megszülettél, a második pedig az, amikor rájössz arra, hogy miért.

Elgondolkoztam.

Vajon hány évig kell élni ahhoz, hogy eljöjjön az életünk második legfontosabb napja?

Biztos, hogy mindenki megéli „élete második legfontosabb napját”, vagy elég belőle egy is?

Milyen jó lenne, ha minden ember tudná, hogy miért született erre a Földre!

Én tudom. Azért születtem meg, hogy folyamatosan értéket teremtsek! Úgy is fogalmazhatok, hogy a személyes küldetésem az, hogy értékeket tárjak fel, ápoljam őket, és teremtsek újakat.

Kedves Életfás Társam!
Ha Neked is fontosak az értékeink, akkor megvan a „közös nevezőnk” (ahogy Tonk Emil, a nagy tanítónk mondaná). Keressük és találjuk meg az értékeket az év utolsó két hónapjában! Biztos rengeteg van belőlük, és aki keres, az talál!

Még csodálhatjuk az ősz színes csodáit, viszont a gondolatainkat egyre gyakrabban hatja át a „Karácsony szellemisége”. Vonz minket, készülünk rá, tervezzük az örömünket, a szeretteink örömét, a meghitt, békés hangulatot.

Mivel okozhatunk örömet magunknak, másoknak? Mi itt az Életfa Programban szerencsés helyzetben vagyunk, mert olyan értékeket képviselünk, amik a legdrágábbak a magyar családok számára: egészség, életminőség és magyarság. Úgy ajándékozhatsz egészséget a szeretteidnek, hogy díszítésként mellé tudsz tenni néhány „jó mondatot”. Miért? Mert tapasztalatból tudod, hogy az, amit adsz, az a lehető legjobb, a legértékesebb! Ugye ez nagyszerű örömforrás? Élj bátran a kivételes lehetőségeddel!

Nagyszerű dolog az örömérzés, azonban hol találod meg az igazi békét? Nézz Magadba, és örülj neki, ha meglátod a lelkedben! Mi a lelki béke? A teljes felelősségvállalás a saját sorsodért, a tetteidért, a gondolataidért. („A felelősségteljes ember a megoldások forrása.” Piroska Gyula) A lelked csak a Tiéd, és a lelked békéje a legfontosabb kincs a Számodra. Te vagy a felelős azért is, ha háborog, azért is, ha nyugodt, a gondolataidat bearanyozó.

Remélem, hogy megtalálod, mert Benned van! Vele együtt születtél. Ha valamikor elvesztetted, akkor keresd meg az életednek azt a pontját, ahol elvesztetted! Egy jó tanács: Másban hiába keresed, mert a Te békéd csak Benned található!

Teljes szívemből kívánom minden kedves igaz Embernek és Családnak a Karácsony örömét és békéjét! Én a „Szeretet útját” járom, ami olyan széles, olyan nagy, hogy mindenki elfér rajta, aki velem együtt élvezni akarja az utazást, az utat is!

Szeretettel:
Schmidt Ferenc

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok