Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

Húsvéti előkészületek a Gyerek Klubban

Életfa Gyerek Klub Húsvéti készülődés

Ismét szenzációs, és egyben mozgalmas napot tudhat maga mögött a gyermekek apraja-nagyja, akik a Gyerek Klubbal tartottak szombaton.
Annyi minden kavargott abban a nagy teremben, hogy a játékok sokaságának talán a végére sem érek.

Nos, hol is kezdjem. Talán azzal, hogy szervezőként nagyon örültünk annak, hogy új arcocskákkal találkozhattunk, de természetesen nagy örömmel köszöntöttük régi pajtásainkat, barinőinket. A reggelt az 5 éves évfordulónkra való emlékeztetőül profi táncosaink nyitották meg – természetesen a többiek a háttérben mutatták meg magukat.
Majd ezt követően már felpörögve indultunk neki a műhelymunkánknak.
Dr. Fekete Évának köszönhetően egy új játékkal ismerkedhettünk meg. A nevét sem tudtuk, de jó nagy dobozban hozták. Mérnöktanonc fiaink rögtön neki is láttak a doboz nyitásának, majd a benne rejlő darabkák pakolásának. És ha hiszitek, ha nem, a nap folyamán különböző építményeket alkottak, ahová bemászhattak, felmászhattak, ráülhettek, majd ismét szétszedték és összerakták. Lett belőle vadles, palota, és ki tudja még mi.
Míg a fiúk építkeztek, a lányok sem maradtak tétlen. Egy kis finomságot készítettek a dolgos kezek, remélve, hogy ízleni fog az „építőmunkásainknak”. Almát, répát pucoltunk, reszeltünk, majd mézzel, fahéjjal, darált keksszel varázsoltuk ízletes golyókká ezt a csodafinomságot. Hogy miért is volt finom? Mert minden leányzó együtt csinálta!
Mire elkészültünk a nasival, meg is érkezett az ebéd. Na ilyen még nem volt a Gyerek Klub háza táján, képzeljétek el: annyira elfáradt már mindenki, hogy együtt CSENDESEN ültünk le ebédelni. Persze igyekeztünk vele, és a nasi eltüntetésével is, mert mindenki szaladt vissza a félbehagyott munkájához.
Ebéd után belevetettük magunkat a kézművesiparba. Szebbnél szebb festett tojások, húsvéti díszek kerültek ki a kis dolgos kezek alól – természetesen most is Kecskésné Ildikó segítségével. Ezúton is köszönjük neki ezeket a kreatív órákat.
És még mindig volt tennivaló a tarsolyunkba. Egy kicsit pihenés képen – igazából, csak mi felnőttek akartunk egy kicsit megpihenni – beszélgettünk a húsvétról, szokásokról, locsoló versekért ajándék járt. Majd ehhez kapcsolódóan furfangos módon elrejtettünk egy hatalmas piros csoki tojást a teremben. Gyerkőceinknek nem volt más teendőjük, meg kell találniuk azt. Na de hogyan?! Egyetlen szabály létezett, a tojást csak hangtalanul lehetet keresni, aki megszólalt, kiesett. Egy néma Chaplin filmhez hasonlított a jelenet. (Eközben ismét relaxálhattunk néhány percet. J) A lényeg, hogy a tojás meglett. Gyerek Team-es Andi néni pólójának hátuljából előkerült szemfüles Rékának köszönhetően.
Aztán megjöttünk Amerikából különböző mesterségekkel, és sugdolózva, sorba ülve is játszottunk még picit.
Hamar eltelt ez a nap, mozgalmasan, kreatívan, érdekesen, sok emlékkel gazdagodtunk ismételten.

Találkozunk legközelebb?
Reméljük!

Életfa Gyerek Team

További képek:

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok