Miskolci Központi Életfa Főzőklub – Az átadható tudás.
- Írta: Varga Gyula
- Kategória: Miskolci Központi Klub
- Találatok: 6224
Séf: Ágoston Tamás
„Az élet olyan, mint a főzés. Minden attól függ, hogy mit, mikor és hogyan keverünk az ételhez. Néha a receptet követjük, néha viszont rögtönözünk.”
Roger Von Oech
Minden klub tartogat új érdekes dolgokat számunkra
A Just és Nahrin termékek bemutatása az innováció tükrében. Ezt az előadás címet viselte Szilágyi Ildikó előadás. Kiemelve a termékek egyediségét. Mik a jelentős különbözőségei az Életfa Program termékeinek a piacon elérhető készítményekhez képest? Mitől specifikusak, milyen fejlesztéseket alkalmaz a svájci gyártó, ami gyakran megelőzi a piaci igényeket is. Az előadó jó mondatokat és érvrendszert osztott meg az értékesítés segítésére.
A Főzőklub keretében Zöldséglevest árpagyönggyel, és Sajtos kínai kel paradicsommártással készült. A receptet és az elkészítést lentebb lehet elolvasni.
A Nyitott Szponzori előadás keretében, melyet számomra nyílt lehetőség tolmácsolni, a következőkre szerettem volna felhívni a figyelmet. Az előadás címe: „Hogyan kezeld, a megújulást elősegítő változásokat? Hogyan szerezz a megújuláshoz szükséges tudást? Légy a tudás elkötelezettje. Legyél jó példa a munkatársaid előtt a tanulásban. Sokat kell tanulnod, ahhoz, hogy taníthass. Az üzlet kötőanyaga a tudás, ha nincs meg összeomlik. A tudás a megújulás és a magabiztosság záloga.
Starkné Szabó Eszter dietetikus szakmai javaslata alapján, Ágoston Tamás Nahrin séfünk készítette el ezt a különleges ételt. A fűszerek mind a Nahrin só pótló fűszercsaládjából kerültek ki. Íme, a recept:
Nahrin zöldségleves árpagyönggyel
Hozzávalók 4 személyre:
- 1,5 l víz
- 40 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, zöldborsó)
- 1/2 csomag tavaszi újhagyma
- 4 dkg árpagyöngy
Elkészítés:
Az árpagyöngyöt beáztatjuk (akár előző este), a zöldségeket megpucoljuk és felkockázzuk, az újhagymát vékony karikákra szeleteljük. Hideg vízben feltesszük főzni a zöldségeket és mikor megpuhult ízesítjük Nahrin zöldséglevessel. Az árpagyöngyöt külön vízben főzzük ki, míg puha nem lesz (elkészítési ideje kb. kétszerese a rizsének) és leöblítés után tegyük a levesbe.
Ízlés szerint Nahrin fűszerek: Bors, Nahrom
Sajtos kínai kel paradicsommártással
Hozzávalók 4 személyre:
- 6 db nagyobb kínai kel (vagy kelkáposzta) levél
- 12 dkg sovány sajt (fele lehet füstölt)
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 db tojás
- 2 ek olaj
- A puliszkához:
- 30 dkg kukoricadara
- kb. 1 liter víz
- kevés só
- Nahrin fűszerek: Nahrom, fokhagyma, bors, tengeri algás só pótló, húsfűszer
Elkészítés:
A kel levelek vastag, fehér részét levágjuk és forró sós vízben leforrázzuk, majd egy tálcára tesszük kihűlni. Közben megfőzzük a puliszkát: 1 liter vízbe teszünk tengeri algás sópótlót és amikor a víz forrni kezd, állandó keverés mellett belecsurgatjuk a kukoricadarát. Folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon össze. Amikor már keményedik, hozzá keverjük a reszelt főtt tojást, a pirított hagymát és fűszerezzük borssal, fokhagymával, Nahrommal, húsfűszerrel. Intenzíven érdemes fűszerezni, hogy betekerve a káposztába is finom, ízletes legyen. Olajjal megkent alufóliára teszünk egy levelet – ha pici, akkor kettőt egymás mellé úgy, hogy kicsit fedjék egymást. Rákenjük a tölteléket, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Óvatosan feltekerjük és becsomagoljuk az alufóliával. Így teszünk a maradék alapanyaggal is. Tepsibe tesszük és 170 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Paradicsommártással kínáljuk. TIPP: a paradicsommártásba a paradicsomléhez tehetünk Nahrin szárított zöldségkeveréket + hámozott paradicsomot és átforralva, leturmixolva már elég sűrű lesz, így nem kell bele liszt.
Kedves Eszter köszönjük a szép leírást és a menü ajánlatot! :)
Szeretettel: Varga Gyula hálózati vezető