Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

KONYHÁBÓL A HÁZIPATIKÁBA- KURKUMA KAPSZULA

kkuma

Kevés olyan gyógynövény van, amely olyan sok kutatás tárgyává vált volna az utóbbi években, mint a kurkuma. Ma már nemzetközileg elismerik, mint fontos gyógynövényt. Hazánkban eddig elsősorban egzotikus fűszerként ismert, a keleti konyha receptjeiben használva. Epeelválasztást serkentő szerként is alkalmazták, újabban azonban egyre több tudományos bizonyíték támasztja alá jótékony hatásait.

A kurkuma Indiában a legismertebb fűszernövények közé tartozik. Ott termelik szinte a világ egész kurkumaszükségletét, és ennek 80 százalékát ott is használják fel. A növény jó négyezer éve nemcsak a legfontosabb fűszer arrafelé, hanem szentnek is számít, és a mai napig számos hindu rituáléban használják. Emellett a legtöbb indiai fűszerkeverékben, így a curryben is megtalálható.

A Nahrin kurkuma kapszula ötvözi magában az évezredes tapasztalatokat a 21. századi technológiával.

  • Nagyon erős antioxidáns.
  • Ideális a sejtváltozások okozta betegségek (rák) megelőzéséhez.
  • Csökkenti az érelmeszesedés, valamint a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
  • Hatékony cukorbetegség, valamint a térdízület kopása esetén.
  • Elősegíti a jó emésztést.
  • Erősíti az immunrendszert. 

Alkalmazása végtelenül egyszerű, naponta 1 kapszulát egy pohár vízzel bevenni. A doboz egy havi adagot, 30db kapszulát tartalmaz.

Kurkuma2

Ha áttekinted termékkínálatunkat, jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon két hasonló tulajdonságokkal, hatásokkal bíró termékünk közül melyiket válaszd.

Ehhez szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hiszen tudjuk, nem könnyű eligazodni az egészség világában.

KURKUMA KAPSZULA

OXYDEFENSE RÁGÓTABLETTA

Emésztési problémák esetén.

Az immunrendszer erősítésére.

Az immunrendszer erősítésére.

Allergia esetén.

Gyulladásgátló.

Az immunrendszer erősítésére.

Daganatos betegség esetén a családban.

Védelem az érrendszeri betegségek kialakulása ellen.

Mindkét termék alkalmazható megelőzésre és a kialakult tünetek kezelésére egyaránt. Fogyaszthatók kúraszerűen is, akut probléma esetén a hosszabb idejű használatuk problémamentes.

 

TEAFA – IMMUNSEGÍTŐ ÉLETFA

teafa olaj ht

A teafa (Melaleuca) nemzetség mintegy 150 tagja – kevés kivételtől eltekintve – Délkelet-Ázsiában fordul elő, néhányuk Ausztráliában és a Csendes-óceán szigetein él. Az új-zélandi teafa (Leptospermum scoparium) a mirtuszfélék családjába tartozik. Mint a mirtuszfélékre általában, erre a növényre is jellemző, hogy a magtok évekig a bokron marad, és csak akkor nyílik fel, ha nagy meleg éri vagy bozóttűz üt ki. A növény olyan gyors növekedésű, hogy ha kivágják, a tönkből egy-másfél év alatt új, érett fa lesz. Nyáron bő-, télen viszont fukar vízigényű. Mínusz 5 fok alatti hőmérsékleten elpusztul. Erénye, hogy nincs kártevője, nem kell permetezni.

Bővebben: TEAFA – IMMUNSEGÍTŐ ÉLETFA

VIVI ALOE A NAHRINTÓL

vivi aloe ht

Az aloe vera a természet csodanövénye. Már a régi egyiptomiak, a görögök és Nagy Sándor, valamint a maják is hittek az aloe gyógyító erejében és szépségelixírként használták.
A Nahrin Vivi Aloe továbbfejlesztését ez a mottó kíséri: „Az egyhelyben járás lényegében visszalépést jelent.”
A továbbfejlesztett készítmény olyan kiegészítő hatóanyagokat tartalmaz, amelyek remek összhatást mutatnak (a termék fő összetevője továbbra is az aloe, ezúttal 93%-ban):

Aloe Vera  + Fehérszőlő lé + Gránátalma lé + C-vitamin

Továbbá tartalmaz gyümölcscukrot és káliumszorbátot.

Fontosabb pozitívumok:

  • méregtelenít és salaktalanít,
  • harmonizál és erősíti az immunrendszert,
  • gyökfogó, védi a sejteket az oxidatív stressztől,
  • vitalizál, pozitív hatású az anyagcsere- és az emésztési folyamatokra,
  • energia- és vitaminforrás,
  • erősíti más Nahrin termékek hatását.

Az új összetételű Vivi Aloe előnyei:

  • a C-vitamin, mint antioxidáns – most fontosabb, mint valaha,
  • mint étrend-kiegészítő értékes helyet foglal el a mindennapi táplálkozásban.
  • a Vivi Aloe készítmény fedezi a napi C-vitamin szükséglet 50%-át,
  • a gránátalma pozitív hatású a szív-és érrendszeri-, daganatos megbetegedések és ízületi fájdalmak esetén egyaránt,
  • a fehérszőlő lé erősíti az immunrendszert, jót tesz az izomzatnak, gyors energiával szolgál.

Felhasználás

5 evőkanálnyit (kb. 40ml) fogyasztani naponta, étkezések között, akár hígított formában is, esetleg kedvenc italba keverve. Felhasználás előtt rázzuk össze, felbontás után hűtőszekrényben tároljuk, 3 hónapon belül fogyasszuk el.

Nahrin Vivi Aloe – az egész család számára!

Az oldalt összeállította:
Nagyházi Mária
oktatási vezető

TUDJ MEG TÖBBET A D-VITAMINRÓL

maadv

A D-vitamin a szteroid hormonok családjába tartozó vitamin és egyben aktív hormon, amely zsírban oldódik és hővel szemben ellenálló.

Két formájáról beszélhetünk:

  • D2-vitamin (ergokalciferol), amit a táplálékkal veszünk fel és a
  • D3-vitamin (kolekalciferol), amely a bőrben napfény vagy mesterséges besugárzás hatására keletkezik az előanyagából, a 7-dehidrokoleszterinből, illetve a táplálékkal jut be a szervezetbe.

A bőrben UV-B sugárzás hatására kialakuló D-vitamin az emberi szervezet legfőbb D-vitamin forrása, és mivel zsírban oldódik, a szervezet 2-3 hónapig raktározza a zsírszövetekben.

A D-vitamin fő táplálkozási forrásai közé tartoznak a zsíros halak, a halak mája, a halmáj olaj, a tojássárgája, valamint a D-vitaminnal dúsított élelmiszerek, például a gabonakészítmények, tejkészítmények. Általánosságban elmondható, hogy az állati eredetű élelmiszerek D3- és D2-vitamint, a növényi eredetűek D2-vitamint tartalmaznak.

maadv 1

Tíz-tizenöt perces, az arcot, végtagokat, vagy a hátat érő nyári, nappali (10 és 15 óra közötti) napfény elegendő az optimális D-vitamin szérumszint kialakulásához, a késő őszi, téli és kora tavaszi napsugárzás D3-vitamin képző hatása viszont elenyésző. A D3-vitamin képzés az életkorral jelentősen csökken, a fiatalok bőrében a D-vitamin szintézis kb. kétszer olyan intenzív, mint az idősekében.
Érdemes tudni, hogy a szoláriumok által kibocsátott UV-A sugárzás nem alkalmas D3-vitamin képzésére.

Miért fontos a D-vitamin?

A D-vitamin hozzájárul:

  • a kalcium és a foszfor normál felszívódásához/hasznosulásához,
  • a vér normál kalciumszintjének fenntartásához,
  • az egészséges csontozat fenntartásához,
  • az egészséges izomfunkció fenntartásához,
  • a normál fogazat fenntartásához,
  • az immunrendszer normál működéséhez, valamint
  • szerepet játszik a sejtosztódásban.

A D-vitamin legfőbb szerepén kívül a legújabb kutatások szerint szabályozza a sejtek növekedését, befolyásolja az immunfunkciókat, valamint az inzulin és a vérnyomás szabályozásában is közreműködik.

Hiánya számos betegség kialakulásának a kockázatát erősíti fel: csontritkulás, bőrbetegségek, autoimmun betegségek, szív- és érrendszeri elváltozások, daganatos betegségek, cukorbetegség, nőgyógyászati problémák.

D-vitamin hiány?

Ma már van lehetőség a D-vitamin szintjének ellenőrzésére. A vizsgálathoz vérmintát vesznek, a D-vitamin a vérszérumból és a vérplazmából egyaránt mérhető.
Igaz, hogy reprezentatív nagyságrendben Magyarországon eddig nem végeztek D-vitamin szérumszint méréseket, ennek ellenére erősen valószínűsíthető, hogy a lakosság jelentős része, főleg télen-tavasszal D-vitamin hiányban szenved.

A 2014-ben lezajlott Országos Tápláltsági Állapotmérés (OTÁP 2014) közzétett adataiból egyértelműen látszik, hogy a magyar lakosság körében kritikusan alacsony a D-vitamin bevitel. A felmérésből az is kiderült, hogy ez az a vitamin, amire a lakosságnak leginkább szüksége van.

maadv 2

maadv 3A WHO a gyerekeknek (0 hónapostól 18 évig) és 50 év alatti felnőtteknek napi 5 µg (200 NE) bevitelét javasolja (beleértve a várandós és szoptató nőket), az 51-65 éveseknek 10 µg-ot (400 NE), és a 65 évesnél idősebbek számára 15 µg-ot (600 NE).

A D-vitamin jótékony hatásaira vonatkozó legújabb kutatások eredményei alapján, bizonyos betegségek fokozott kockázata esetén, a megelőzésben és a kezelésben ezen mennyiségek többszöröse, akár tízszerese is ajánlott lehet. Ilyen esetekben a kiegészítést egyénre szabottan kell alkalmazni. A D-vitamin pótlás esetén figyelembe kell venni az életkort, az egészségi állapotot, a gyógyszer kölcsönhatásokat, az évszakot, a szabadban töltött időt, a lakóhelyet, a táplálkozási tényezőket, stb.

Magzati korban a D-vitamin ellátottság az anya D-vitamin szintjével arányos. Az anyatej rendkívül kevéset tartalmaz, ezért a csecsemők D-vitamin pótlása elengedhetetlenül fontos. Ez kisgyermekkorban az őszi–téli hónapokban folytatandó.

D-vitamin kapszulák kalciummal, csalán kivonattal, inulinnal és folsavval

d vitamin kalciummal

A Nahrin által kifejlesztett étrend-kiegészítő, alapja a D3-vitamin, de ezen kívül még tartalmaz

  • kalciumot (kalciumkarbonát, kalciumlaktát, kalciumfoszfát),
  • csalán kivonatot, mely ideális kiegészítő, mivel tartalamaz kovasavat és szilíciumdioxidot,
  • inulint és
  • folsavat.

Felhasználás: naponta 1 kapszulát egy kis vízzel vegyen be, lehetőleg étkezéskor.

Optimálisan kombinálható ez a termék a Basico porral vagy a Basico tablettákkal, így nem csak a hatékonyabb felszívódásról, de a megfelelő ásványi anyag bevitelről is gondoskodhatunk.

Starkné Szabó Eszter
vezető dietetikus


Forrás:

https://www.ogyei.gov.hu/otap_2014/
http://mdosz.hu/
Orvosi hetilap, 2012. 153. évfolyam, Szupplementum