Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

MEZEI VIRÁG KRÉM - AMI MINDENRE IS JÓ!

 

mv nyit

Tudod, azt szoktuk mondani, hogy ami mindenre is jó, az semmire se jó valójában…

De a ha svájci Just cég csinálja, akkor én azért adok neki egy esélyt! Kipróbáltam. Megérte.

Ilya Malikov előadásából sok mindent megtudtam. Például, hogy annyira nehéz ilyen „mindenre is jó” krémet csinálni, hogy a legtöbb gyár meg sem próbálja. Meg hogy ez egy Appenzeller land, vagyis egy icipici kanton terméke. Ahhoz, hogy ezt rá lehessen írni 58%-ban abból a kantonból kell származzon minden összetevő. Nem elég, hogy a gyár ott van, a gyógynövényeknek is ott kell teremniük.

Appenzeller kanton híres az érintetlen mezőkről, ahol 100 féle növény él együtt, a tehenek legelik a zöld füvet, a virágokkal… Szóval ott nincs monokultúra, csak a természet sokszínűsége. Ezáltal ellenálló, túlélő növények, vegyszermentes környezetben élnek.

image

És akkor eszembe jutott, hogy 2018-ban a svájci úton a Just gyárat néztük meg, és utána elmentünk egy kis ültetvényre, amit Maurus Dörig, a „kis appenzelli kertész” vezet. Leszázalékolták, de akart még valamit kezdeni az életével, a tudásával. Elindított egy kis gyógynövénykertészetet. A Just cégnek szállított már be akkor, és csodás kis édenkertet varázsolt egy nagy szárító pajtával a hegyoldalba. Olyan meredek volt, hogy mi is gyalog mentünk fel, mert a busz nem bírta volna, meg szűk is volt az út.

csomagolo

Mi csak mentünk utána ágyásról ágyásra és hallgattuk a történeteit. Milyen módon locsolja, mivel permetezi, hogy takarítja be, dolgozza fel, stb.

Hazafele a buszon, többen fogadkoztunk, hogy ilyen kertet csinálunk, és mi is csak kis kertészek leszünk ezentúl! Bevallom, ha nem is olyan szuper kertet, de valami hasonlót én is megcsináltam itthon, és még abban az évben a szüretet is lefotóztam… A szárítást a gázcsövön, mert hogy nekem pajtám még nincs…

Várható volt, hogy előjönnek valami újdonsággal hamarosan, mert Maurus nagyon aktív és lelkes kertész, tele ötlettel, teakeverékekkel, tinktúrákkal. A feldolgozás is fantasztikus, kézi erővel, ahogy régen a javas asszonyok csinálták. Csak használat előtt törték meg a növényt, mert úgy a hatóanyag, az illóolaj nem párolgott el belőle.

És hogy mi is az a mezei virág? Én még emlékszem, mikor nagyapám kaszált, hagyta napokig száradni a mezőn, forgatta, hogy minden oldalról jó száraz legyen. Majd vasvillával felemelte, és ott alatta sok kis száraz virág szirma, virágzata hevert. Azt nem szedtük össze, azzal én játszottam.

Nos, most sokkal hasznosabb szerepe van annak a közel 100 féle virágnak, mert ez adja a krém alapanyagát. Csak nem Debrecen legelőiről származik, hanem Appenzeller land hegyoldalairól.

A kivonatolás is a lehető legtermészetesebben és legfinomabban történik: növényi glicerin és víz keverékét eresztik át a virágokon, és átszivárgás után a hatóanyagokkal teli folyadékot használják a krémkészítéshez. Ezt hívják perklorációnak.

Nézzük az összetételét!

hgy

 

Mezei virág: elősegíti a mikrokeringést, mikrocirkulációt fokoz 
Árnika: csökkenti a viszketést
Havasi gyopár: nyugtató, antioxidáns hatású

 

Az ápoló olajokon mindig csak átszaladunk, így most bővebben kifejtem őket.

Shea vaj: nedvesség megtartás, puha bőr jellemző a használójára. Fényszűrő, fájdalomcsillapító és gyulladásgátló, emellett hidratálja és puhítja a bőrünket, lassítja az öregedést.

Egy kis érdekességet találtam a shea vajról. Ezzel az anyaggal az Alpesi balzsamban találkoztam először. Új keletű a kozmetikumok készítésében. Azért került előtérbe a használatuk, mert tartósítószer mentes bőrápoló alapanyagok után kutattak a természetben, ez a XXI. század igénye.

Előállításakor óvatosan melegítik a karité fa vízzel elkevert, összetört termését. E tradicionális elkészítés rendkívüli előnye, hogy a shea vaj igen magas A-, E- és F-vitamin tartalmát képes megőrizni, továbbá nem tartalmazza a kémiai kivonáshoz alkalmazott vegyszerek maradékait.

shutterstock 345718931

Kakaóvaj: bársonyos bőrérzet, száraz repedezett bőr kezelésére, antioxidáns hatású, lassítja a bőröregedést, és fokozza a sejtregenerációt. A bőr feszes, selymes és egészséges kinézetű lesz. Gyulladás csökkentő, ezáltal bőrirritációra való hajlama is csökken (pl. kicsípett popsi). Ajak- és arcápolásra is alkalmazzák, ún. mélyhidratáló. Fényvédő hatással is rendelkezik, hisz volt idő, mikor ez volt az egyetlen napkrém, amihez hozzájutottam fiatal lánykoromban. A strandolás és a kakaóvaj illata összetartozott.
Jojoba olaj: a kozmetikai ipar nagyon sokat használja, bőrfiatalításra, ajakápolásra, ráncok kitelítésére, repedezett bőrre, lábkarbantartásra. Hajápoló készítményekben a sprőd haj ápolására, könnyen kifésülhető, ragyogó fényes hajat kapunk használatával. Körömágy és ujjvég ápolásra, térd-, könyökszárazság, kirepedés megelőzésére, úszás előtti bőrápolásra, borotválkozás előtt és után, hogy a bőr a legkevésbé sérüljön.
Mandula olaj: gyengéden ápolja a bőrt és a hajat. Nagy mennyiségben tartalmaz E-vitamint, aminek köztudott a sejtvédő hatása. Megakadályozza a sejtek folyadékvesztését, így a striák kialakulását is a hason.

mv krem

Ha csak egy krémet tudsz megvenni, kezd ezzel! Használhatod arcra, ajakra, könyökre, kézápolóként, és lábra, sarokra. A kiszáradt és repedezett bőr orvosa. Azonnal beszívódik a bőrbe, nem hagy zsíros foltot. Könnyen elfér a táskádban, nem folyik ki akkor sem, ha fejjel lefele van. Az illata pedig felejthetetlen.

Van már neked? Hisz 2020. Február 14 óta kapható!

Álljon itt két tapasztalat!

Guba Ildi
„Elárulok most magamról egy nagy titkot. Van egy „négyévszakos” kerékpárom! Ez azt jelenti, hogy januártól decemberig a kerékpárommal járok dolgozni nap, mint nap. Tehát az én arcom és kezem ki van téve az időjárás viszontagságainak. Amióta megvettem ezt a krémet, minden reggel indulás előtt bekenem az arcomat, kezemet csak vékonyan, „svájci módra”. Gyorsan felszívódik.

Az illatába viszont azonnal beleszerettem! A konferencián, mikor mindenki egy keveset a kezére kent, olyan illat volt a teremben, mintha egy virágos réten lettünk volna!
Engem Bükkszentkeresztre repített az illata! Remélem sokunk kedvence lesz ez a krém!”

Csonkáné Erzsike
„Néhány napja csak, hogy kezünkbe vehettük ezt a csodálatos krémet, melyet azonnal elkezdtem használni. Tapasztaltam, hogy erősen kipirosodott kézfejre kenve szinte azonnal csökkent az égő érzés és kezdett halványodni a pirosság - mosószer okozta a kellemetlenséget.
Idős néniknél, akik nagyon ráncos, száraz bőrűek már egy használat után is érezhető és látható hatást észleltek. simább, selymesebb lett a bőrük. Az illat elbűvölte őket.
Sebkezelésnél, mikor már hegesedett és viszket, körbekentem a sebet és csodálatos módon elmúlt a viszketés, és nem is jelentkezett sokáig.
Vannak esetek, mikor a végbél tájék viszket. Ez előfordulhat pl. WC papír irritáció, vagy izzadás hatására is. Erre ajánlottam és igaz csak 2 napja, de azóta nincs viszketés.
Természetesen kézre, arcra próbáltam és valóban nagyon finom, kellemes, selymes hatást tapasztaltam.”

Van már neked?

edit

 

 

 

 

 

Szeretettel:
Dr. Harsányi Edit Marianna
orvos-marketing igazgató

 

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok