Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

MAGNÉZIUMRA SZÜKSÉGED VAN!

mg nyit

Magnéziumra mindenkinek szüksége van, legyen akárhány éves. Alapvető ásványi anyag, amelynek pozitív hatása van az egészségre, több mint 300 testi funkcióban vesz részt. Többek között szerepe van a vérnyomás szabályozásában, a vércukorszint megfelelő szinten tartásában, de a szívveréshez elengedhetetlen elektromos impulzusok kialakításában is.

A magnéziumnak kiemelkedő szerepe van a fehérjék szintetizálásában, a csontsűrűség fenntartásában, de még az izom összehúzódások sem tudnának létrejönni magnézium hiányában. Ahhoz, hogy az idegrendszerünk megfelelően működjön, szintén magnéziumra van szüksége.

Az emberek nagy része magnéziumhiányban szenved. Ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a magnéziumban gazdag étrend kialakítására. Magnéziumban gazdag táplálékok: zöld leveles zöldségek, banán, mák, bab, spenót, kelkáposzta, hüvelyesek, olajos magvak, avokádó.

A magnézium kiemelt szerepet játszik a sejtek és szervek megfelelő működésében. A magnézium az energiatermelésben is aktívan részt vesz. A sejtmembránt is stabilizálja és elősegíti a kalcium és a kálium megfelelő felszívódását és hasznosulását is. Ha alaposan megizzadunk, akkor a szervezetünkben felborulhat az egyensúly, így nem tud elegendő kalcium felszívódni a véráramba, ami izomgörcsöket eredményez.

Amennyiben nem viszünk be elegendő magnéziumot a szervezetünkbe, úgy ingerlékenyek lehetünk, szorongás is úrrá lehet rajtunk, de még migrénes fejfájás miatt is szenvedhetünk.

A magnézium jelentős része a csontokban raktározódik, de egy része az izmokban és egyéb szövetekben tárolódik. Magnézium nélkül a D-vitamin és a kalcium sem tud megfelelően hasznosulni, ez pedig a csont sűrűségének csökkenéséhez, később pedig csontritkuláshoz vezethet. A csontritkulás megelőzésének a szempontjából tehát a magnéziumnak is kitüntetett szerepe van. Menopauza után a nőknél kisebb lesz az esély a csontritkulás kialakulására, amennyiben odafigyelnek a megfelelő magnézium bevitelre.

A magnéziumnak fontos szerepe van a szív- és érrendszer egészségének fenntartása szempontjából is. A magnézium jelentősen képes csökkenteni a magas vérnyomás kockázatát, ez pedig a szív- és érrendszer számára jelent védelmet.

A magnézium az egészséges idegrendszer miatt is nagyon fontos. Kutatások igazolják, hogy az alacsonyabb magnéziumszint is elősegíti a demencia és az Alzheimer-kór kialakulását.

Magnézium kapszula

NAHRIN MAGNÉZIUM KAPSZULA
43g nettó/kb 80 kapszula

Étrend-kiegészítő kapszula magnéziummal és E-vitaminnal. A magnézium fontos szerepet játszik az anyagcserében és a megfelelő izomműködésben.

  • A magnézium hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez.
  • A magnézium hozzájárul a normál izomműködéshez.
  • A magnézium hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
  • A magnézium részt vesz a normál csontozat fenntartásában.

Összetevők
Magnéziumcitrát, magnéziumoxid, hydrosypropylmethylcellulose (kapszula anyaga), kukoricakeményítő, E-vitamin.

Ajánlott adagolás
Naponta háromszor egy kapszulát kevés vízzel bevenni.

Figyelmeztetés
Az ajánlott napi adagot ne lépje túl!

Tartalmaz

3 kapszula

Energia kJ (kcal)

12 (3)

Fehérje

0,00g

Szénhidrát

0,73g

Zsír

0,01g

E-vitamin

6mg NRV 50%

Magnézium

375mg NRV 100%

received 232663608181424

 

  

  

Szeretettel:
Hegyi Gyöngyi
Minősített Egészségterv Tanácsadó
Egészségügyi Team
Természetgyógyász - Reflexológus
06-70-4572712

Forrás:
www.nahrin.hu
www. gyogyszernelkul.hu

 

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok