Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

Lelki öröm – testi egészség

loteMint ahogyan pirkadatkor a Nap is felbukkan a láthatáron és lebukik este; szinte ugyanígy keletkeznek új sejtek, illetve velük egyidőben rosszul lemásolt (keletkezett) – tumoros – sejtek is a szervezetünkben. S ott a hangsúly, hogy felismeri és hogyan ismeri fel a szervezetünk, valamint pusztítja el a naponta keletkező tumoros sejteket.

A HFA adatbázis legfrissebb közzétett adatai alapján, Európában a megbetegedésből származó halálozási (mortalitás) arányszámokat tekintve a vezető halálok cardiovasculáris eredetű. Második helyen a rosszindulatú daganatos megbetegedések okozta halálokok állnak. Ha ezt tovább részletezzük, akkor elsősorban a légzőszervrendszer, másodsorban az emlőtumorok, a vastag és végbéldaganatok és negyedik helyen a szájüregi rákos megbetegedések állnak a vezető halálokok között. S az a lesújtó hírem van, hogy Magyarország ebben is, a vezető országok között, az első helyen szerepel.  Kutatva a megbetegedési okokat, egyesek szerint a rosszindulatú daganatos megbetegedések nem sorolhatóak a pszichoszomatikus betegségek közzé, mivel a tudomány, - főleg a genetika, a sejtbiológia fejlődésével és eredményeiből kifolyólag egyre többet tudunk meg a betegségről. Mint minden más megbetegedésnek is a pszichoszociális tényezőknek, - így a daganatos betegedésekben is – annak lefolyásában és a betegség életminőségében jelentős szerepe van. Elfogadott álláspont, hogy nincs olyan pszichológiai személyiségtípus, alkat, amelyről állíthatnánk, hogy daganatos megbetegedésekre hajlamosít. Az viszont igen érdekes és fontos tény, hogy a stressznek jelentős szerepe van a betegségek kialakulásában. Olyan élethelyzetek, lelki traumák, mint egy munkahely elvesztése, baleset, természeti katasztrófák, lelki szinten sérülékennyé teszik az egészséget. Hiszen a WHO megfogalmazása szerint az „egészség: testi, lelki és szociális jólét állapota.” A stressz kibillenti az egyént a lelki egyensúlyából mindaddig, amíg a feldolgozás által vissza nem kerül az egyensúlyába. Egyes megfigyelések szerint bizonyos típusú tumoros megbetegedések hátterében bizonyos típusú - nem vagy csak részben feldolgozott - stressz(ek) állnak.
Laboratóriumi eszközökkel mért pontos adatok bizonyítják, hogy a stresszhatásokkal kapcsolatos idegrendszeri funkciózavarok mélyreható változásokat idéznek elő a szervezetünk hormonális és immunrendszerében. A mellékvesékben például fokozott mennyiségben termelődnek úgynevezett kortikoszteroidok, melyek csökkentik a szervezet immunfunkcióját. A májunk a legnagyobb „vegyigyárunk” és ilyenkor fokozott munkának van kitéve. S a máj így kevesebb figyelmet tud fordítani a „leterheltsége” miatt azokra az általa termelt fehérjékre, melyek a speciális immunsejtekben vannak. S ezek képesek felismerni és elpusztítani a daganatsejteket.
Összességében azért elmondható, hogy a lelki egyensúly állapota testi egyensúlyt, illetve oda-vissza hatnak jótékonyan egymásra, azaz egészséget eredményeznek. Így primer prevenció (elsődleges megelőző) módszerükkel egészségi állapotot érnek el.
Az egészség megőrzése és visszaállítása (secunder prevenció) érdekében az alkohol fogyasztás minimalizálása, a dohányzás elhagyása, a megfelelő étkezés és a rendszeres és mértékletes fizikai aktivitás / testmozgás nagyon fontos. Valamint az építő és probléma megoldást segítő, értékes társalgás és a lelki feltöltődést nyújtó szabadidős tevékenységek végzése.
S miben tud segítségek adni az Életfaprogram és termékei?!
Belső – Nahrin – segítőink:

  • Articsóka: a máj méregtelenítő munkáját segíti. A szervezet tehermentesítésében nagy segítség. A máj alakítja át a szénhidrátokat zsírokká, mint raktározható energiává és alakítja azt vissza.
  • Sarkigyökér kapszula: adaptogén hatása révén a megfelelő szintre állít be rengeteg életfolyamatot. Így az immunrendszert is.
  • Basico: az ásványi anyag és vitamin tartalmával segíti az egyensúly megtartását. Inulin tartalma pedig a jótékony bélbaktériumok támogatásával az immunrendszerre is segítően hat.
  • Barack- és Alma-író: Komplex tápanyag és vitaminforrás egy diétázó vagy léböjtöt végző számára. Inulint is tartalmaz. Az ízületeket is támogatja.
  • Affiline: A meggylé, bodzabogyó lé, inulin, növényi kivonatok (tarack, oroszlánfog, nyírfalevél, csalán, spirea, articsóka, hársfavirág) tartalmával a vízhajtás természetes művésze.
  • Vitaflor kapszula: a jótékony bélbaktérium tartalmával a normál bélflórát gazdagítja, valamint Inulin (nem Inzulin!) tartalmával segít a bélben meg is tapadni, így segítve az immunrendszert.
  • Echinacina: immodulátor. Amennyiben szükséges, akkor növeli az immunrendszer aktivitását. Allergia esetén pedig a megfelelő szintre visszacsillapítja.
  • D vitamin: immunrendszer erősítő
  • Fűszerek: A konyhakerti legtisztább eredetű növények szárítva és porítva igazi életerőt és ízélményt adnak, segítve egészséges táplálkozásunk által egészségünket.

Külső – Just – ápolóink:

  • Antistresz aroma: nyugtat, vérnyomást normalizál (diastole-s értéket csökkent), görcsöt old
  • Levendula aroma: antidepresszáns hatással bír
  • 31-es gyógynövény esszencia: sokmindenben elsődleges és kiegészítő gyógyír. Kb mint ahogyan Gombóc Artúrnak a csokoládé.
  • Napkrém: a kevésbé jótékony hatással bíró napsugarakat megszűrve a jótékony napsugarakat átengedi a bőrünk és egészségünk táplálása céljából.

S ne felejtsük el az Életfaprogram keretein belül működő klubjainkat, melyek lelki, szellemi, testi feltöltődésnek egyaránt színterei. Szakemberek népes csoportja és terméktapasztalatok, egészségügyi felvilágosításokon át egy valóban segítő lelkes csapat áll rendelkezésedre az országos számos területén és pontján. Látogasd meg őket, minket….

Meglehet, hogy furcsa és könnyűnek tűnik kijelenteni, tanácsolni azt, hogy légy örömteli. De ha belegondolsz, hogy csak akkor hiányzik valami, amikor elveszíted. S gondolj bele; mi mindent adnál a lábadért, a kezedért, a vesédért…az egészségedért, ha elvesztenéd?! Ezért ha felébredsz reggel, légy hálás és örömteli, hogy élsz! és létezhetsz! Hallhatod a fák leveleit, a madarak énekét, a járdán kopogó cipők hangját. Az utcán kilépve láthatod a fák és a virágok színpompáit és az emberek ruháinak kavalkádját. Érezheted a természet illatát, az eső apró és simogató cseppjeit a bőrödön… ÉLHETSZ és MEGÉLHETSZ dolgokat.

S ebben az örömteli érzésben kívánom, hogy teljen napod egy egész élten át…

Szeretettel: Tóth Andrea
diplomás ápoló
infekciókontroll nővér
Országos Egészségügyi TEAM Tag
Napsugár Csapat
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
06-70/315-48-18

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok