Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

NAHROFIT KÁVÉ, NAHROFIT VANÍLIA ÉS FIBROSAN

vitalfit es fibrosan nahrin

A svájci Nahrin cég vanília- és kávéízesítésű NahroFit italai kukoricacsíra-olajból és halolajból származó, értékes esszenciális zsírsavakat tartalmaznak, továbbá nagy a fehérjetartalmuk, s fruktózzal, tizenkétféle vitaminnal, káliummal, kalciummal és magnéziummal készültek.

A kukoricacsíra-olaj nemcsak többszörösen telítetlen, esszenciális ómega-6-zsírsavat tartalmaz, s nagy az E-vitamin-tartalma, hanem tartalmazza a legtöbb növényi szterint is, amelyek gátolják a bélrendszerben a koleszterin felszívódását, ezzel is segítve a vérzsírok csökkentését.

A halolajból az értékes EPA-hoz és DHA-hoz juthatunk hozzá az említett előnyökkel együtt.

kave es vaniliaKis energiatartalmuknak köszönhetően (2 dl NahroFit ital körülbelül 170 kilokalóriát képvisel) segítségünkre lehetnek a fogyókúrában, de optimális reggeli-, illetve vacsoraital is készíthető belőlük, továbbá fogyaszthatjuk kisétkezésekre, valamint az egyre többször választott gyorsételek helyett is.

Laktóz- és fruktóztartalmuknak köszönhetően cukorbetegek is fogyaszthatják. 10 gramm száraz por 5,6 gramm szénhidrátot tartalmaz. Mindkét termék gluténmentes, a vaníliaízesítésű ital azonban szója eredetű anyagot tartalmaz, ezért szójaallergiásoknak a fogyasztása nem javasolt.

A svájci Nahrin cég Nahrofit italai újabb lehetőséget nyújtanak számunkra, hogy egészségünket megőrizzük (visszanyerjük). Hogy élünk-e ezzel a lehetőséggel, az csak rajtunk múlik.

Kanizsárné Vaskó Nikolett, vezető dietetikus

FIBROSAN DROPS RÁGÓTABLETTA

Jelentősége a betegségek megelőzésében igen fontos, magas rosttartalma miatt.

Nézzük, mit köszönhetünk a rostoknak!

  1. Az érelmeszesedés és szövődményeinek megelőzésében lényeges szerepe van
  2. Cukorbetegség diétájában nagyon fontos
  3. Székrekedés népbetegség a modern élet óta
  4. Hasmenés esetén ezt választom először, csak víz nélkül!
  5. A fogyókúrázók, ha fél órával étkezés előtt viszik be, csökken a gyomor űrtartalma
  6. Refluxban, vagy ha sok a gyomorsav, akkor is ezt adom, azonnal felszívja a savat. Persze víz nélkül.
  7. Az étkezésükben kevés rostot fogyasztóknak segít a kiegészítésben.

fibrosanEgy évszázaddal ezelőtt ez nem volt ilyen probléma, mint manapság: akkor jóval kevesebb húst és sokkal több rostot fogyasztottunk. Még nem volt ilyen „korszerű” élelmiszeripar, félkész, mélyhűtött, előfőzött, cukros ételek, mint a mai időkben. A fizikai munka is más volt. Ez a civilizáció hátránya az előnyei mellett.

A rostok élettani szerepe

Minden növény tartalmaz rostokat. Ezek a növényi sejtfalak építőanyagai. Két nagy csoportjuk ismert. Oldható és oldhatatlan rostok.

Oldható rostok: pektin, guargumi. A vastagbélben élő hasznos bélbaktériumok ezeket az oldható rostokat egyszerűbb vegyületekké bontják. A legtöbbet az alma, aszalt gyümölcsök, sárgabarack, leveles zöldségek és a zab tartalmaznak. Az oldható rostok a bélben megkötik a koleszterin egy részét, így az nem tud felszívódni, csökken a vér koleszterinszintje. Számos epidemiológiai tanulmány bizonyítja, hogy a napi 5-16gr oldható rost bevitele 5-10%-kal csökkenti a vér koleszterinszintjét, így a szív- és érrendszeri koszorúér megbetegedések okozta halálozás 2-3%-kal csökken. Ezek a rostok lassítják az összetett cukrok gyors felszívódását, ezáltal megakadályozzák a vércukorszint gyors emelkedését. Orvosi megfigyelések bizonyítják, ha a cukorbetegek táplálékához guargumi élelmi rostot kevernek, akkor a vércukorszint csökkenése mellett a vizeletcukor-ürítés is 50%-kal csökken!!

Oldhatatlan rostok: az emberi szervezet számára emészthetetlen rostok. Változatlan formában jutnak át a bélcsatornán, de a hasznos bélbaktériumok ezeket is részlegesen tudják bontani a vastagbélben, így létfontosságú, rövid szénláncú zsírsavak képződnek, melyek védő hatásúak.

További szerepük a következő:

  1. A vízmegkötő képességük magas, így növekszik a széklet tömege, könnyebben és gyorsabban halad tovább a tápcsatornában, így a szervezet számára toxikus anyagok rövidebb idő alatt távoznak.
  2. Ezzel a daganatos bélbetegségek kialakulásának lehetősége csökken.
  3. Az élelmi rostok növelik a káros anyagokat semlegesítő enzimek működését a májban és vékonybélben.
  4. Az élelmi rostok alapvető „táplálékai” a hasznos bélbaktériumoknak. Ha nem viszünk be elegendő rostot a szervezetünkbe ezek a hasznos bélbaktériumok szó szerint „éhen” halnak.
  5. Élelmi rostokból ezek a hasznos baktériumok rövid szénláncú zsírsavakat állítanak elő a vastagbélben, melyek védő hatásúak
  6. Pozitív irányba alakítják a vastagbél mikroflórájának anyagcseréjét.

A napi rost szükséglet 25-30 gramm. Az átlagember ennek a felét sem viszi be napi szinten! Egy 10dkg-os alma rosttartalma 3,7 gramm. 10 alma naponta???

poharvizMagas rosttartalmú táplálékok: búzakorpa, teljes kiőrlésű gabonák, graham liszt zabpehely, zabkorpa, búzacsíra, kukorica, barnarizs, guar-liszt, hajdina, fekete retek, cékla, karfiol, káposzta, fokhagyma, hagyma, árpa, paraj, petrezselyemgyökér, torma, zöldborsó, zeller, sárgarépa.

A Fibrosan rosttabletta összetétele: alma, búzakorpa rost, gyümölcscukor. Teljes ballaszttartalma több mint 50%! Ebből 58% oldhatatlan és 42% oldható rost. Tablettánként 0,9g fructose-t (gyümölcscukrot) tartalmaz.

Inzulinos és diétás cukorbetegek is egyaránt fogyaszthatják. Étkezések előtt, bő folyadékkal napi 2 tabletta elszopogatása javasolt. Kérlek, előtte idd meg a 2 dl vizet tablettánként! Utána elfelejtődik!

Szeretettel:

dr. Harsányi Edit, orvos-marketing igazgató

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok