Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

SIMOGAT A TAVASZ

tavasz

Hódít a tavasz! Élvezzük a bőrünkön a természet simogatását!

Ahhoz, hogy tavasszal jó színt szerezzünk, nem szükséges sokat napozni. Hiszen ilyenkor nagyon erősek a napsugarak, de ez üröm az örömben. Ez a szín nem mindig egyenletesen jelenik meg a bőrön. Némely jelenség inkább elriaszt, mintsem hogy elégedettséget okozzon.

fuben

Az úgynevezett öregedési foltok (pigment foltok) felfedezése nagyon kellemetlen látvány számunkra. Szerencsés esetben csak 1-1 folt vonzza a tekintetünket és rontja a kedvünket. Rosszabb esetben a különböző méretű, a világos barnától a fekete színig jelentkező foltok a karon, kézfejen, dekoltázson, arcon, háton, vállon és a lábon sűrűn jelentkezhetnek. Később, mikor ősszel elmúlik a nyári szín, a foltok továbbra is maradnak…

Az évek során ezek egyre sötétebbek lesznek. Az öregedési foltokat a lipofuscin és a melanin fokozott termelődése okozza. A lipofuscin egy sárgásbarna pigment, mely elhalt bőrsejtekből, illetve öregedő bőr esetén élő sejtekből csapódik ki. Az UV-fény által létrehozott melaninnal együtt a lipofuscin kellemetlen foltként ismerhető fel. Öregedési foltok esetén a melanint termelő melanociták megnövekedett száma tapasztalható. A sejtek tisztítórendszere (proteaszóma) képes a lipofuscin keletkezését megelőzni. De sajnos az életkor előrehaladtával a proteaszóma aktivitása csökken, illetve az UV-sugárzás képes befolyásolni a működését. Így a bőr nem tud kellőképpen védekezni a barna foltok képződése ellen.

kerti zsazsa kremAz időskori foltok képződését sok tényező elősegítheti, egyesek a fogamzásgátló hormonjait teszik felelőssé. Egyértelmű, hogy több folt jelentkezik, ha a bőr ki van téve a napfény UV-sugárzásának. De a pigment foltok fiatal korban is jelentkezhetnek (melazma, kloazma). Többnyire terhesség alatt vagy bizonyos antibébi tabletták szedésével, UV-besugárzás hatására (napozás, szolárium), esetleg gyógyszerek szedése miatt alakulnak ki. De gyakran nem jövünk rá, mi váltja ki azokat. 

A Kerti Zsázsa Gyógynövény-krém segítségével jelentősen enyhíteni tudunk ezeken a jelenségeken.

     A krém fontos összetevői:

  1. Svájci kerti zsázsából és szójából készült kapszulázott, liposzómás vegyület. Ennek lényege, hogy a benne lévő kettősrétegű liposzómák (lecitin gömb) az aktív anyagokat a bőr mélyebb rétegeibe szállítják. Ezek az aktív anyagok svájci kerti zsázsából készűlt bio-kivonatot és szójából kivont Genisteint (izoflavont) tartalmaz. A kerti zsázsa semlegesíti a szabad gyököket, melyek a bőrsejtek lipideit és proteinjeit károsítják, a sejtek tisztítórendszere (proteaszómák) aktivitását fokozza. Ezzel javítva a protein képződését és a bőr regenerációját. Csökkenti a melanociták aktivitását és gátolja a melanin termelését és a lipofuscin képződést. Tehát megakadályozza a barnás elszíneződést. Az antioxidáns és gyulladásgátló hatással bíró szójából kinyert genistein serkenti a kollagén képződést. Emellett szintén csökkenti a melanin képződést, mivel gátolja a tirozin kináz keletkezését. Enélkül nem jön létre a melanin. Ez a két aktív anyag erősíti egymást, és emiatt ez a páros rendkívül hatékony az öregedési foltok ellen!  A liposzóma segítségével az aktív hatóanyagok jobban elérhetővé válnak a bőr számára, gyorsabban beszívódnak a bőrbe, sőt a bőr el is raktározza. Ezáltal a hatóanyagok több órán keresztül szabadulnak föl és folyamatosan aktívak maradnak.
  2. Glycerin: intenzíven hidratál és védőgátat képez.
  3. Panthenol: gyulladásgátló, regeneráló és sebgyógyulást elősegítő hatással bír.
  4. Szűrőanyagok az UVA- és UVB-sugarak kiszűrésére (SPF 15)

 Alkalmazás

  • Reggelenként és esténként vigyük fel az érintett bőrfelületre. Kézmosás után újra érdemes bekenni a kezünket a hatás elérése érdekében!
  • A kerti zsázsa gyógynövény krémet különösen nagy foltok esetében használhatjuk az egész arc, a kezek és a test bekenésére, de használhatjuk csak a foltra is, ha 1-2 nagy, zavaró foltról van szó.
  • A krém napi ápolószerként is és kúraszerűen is alkalmazhatjuk.
  • A bőrünk szükségleteinek megfelelően folytathatjuk a szokásos arc, test és kézápolást

A szembetűnő eredmény eléréséhez a krém több hétig tartó használata szükséges. Természetesen ez azon is múlik, mennyire sötétek a foltok. 

tengerbenA tenger szerelmesei már tavasszal elkezdhetik - vagy folytathatják - a „tengeri szezont” a kozmetikában. Tehát elővehetjük az egyik régi kedvencünket, a San’Activ krémet!

Ez a több funkcióval rendelkező termék szinte minden szükséges törődést megad a bőrünknek. Hiszen hidratál, táplál, regenerál, fiatalít, sőt mi több kezeli a különböző bőrtüneteket. Különösen hatásos a stressz, fáradtság és vízhiány esetén. A gyenge és vékony bőrnek védelmet ad, puhává teszi. Erősíti a bőr rugalmasságát, felgyorsítja a bőrsejtek képződését, segíti az új bőrréteg kialakulását, illetve stimulálja a varasodás (hegesedés) nélküli seb gyógyulását. Sőt, alkalmazása esetén a régi hegek is elhalványodhatnak. Csökkenti a bőrgyulladást, irritációt, stimulálja az immunrendszert. Enyhíti a zúzódások okozta vagy reumás eredetű fájdalmakat, a viszketési ingert és az allergiás tüneteket.

Hatékony a pszoriázis (pikkelysömör), ekcéma esetén, továbbá megakadályozza a bőrgomba (köröm) kialakulását.

Képes felbontani a szövetekben elrakódott húgysav kristályt és a vérkeringéssel elszállítani. Emellett egy igazi bőrfiatalító, mivel bőrstimuláló és ránctalanító hatással rendelkezik.
Ehhez a csodatermékért nem kell nekünk a tengerhez utazni. Hiszen a benne lévő Holt-tenger ásványok a gyógynövényekkel kombinálva igazi tavaszi fílinget kölcsönöznek nekünk!

sanactiv kremFő összetételei:

  1. Holt-tengeri só - tulajdonképpen rendkívül koncentrált és bonyolult ásványi komplex. Teljesen kielégíti a bőr igényeit.
  2. Jojobaolaj – folyékony viasz, amit a növény préselésével nyernek ki. Igazi puhaságot és hidratáltságot kölcsönöz a bőrnek.
  3. Körömvirág – hatékony és kiváló sebgyógyító, regeneráló.
  4. Szemvidítófű – tisztító, összehúzó, allergiacsökkentő hatású.
  5. Buzacsíraolaj – fiatalító, tápláló, regeneráló hatású.
  6. Szalicil sav – fájdalomcsillapító és viszketési inger csökkentő.
  7. Bio-hyaluronsavhidratáló és védő hatású. A felső bőrréteg újraépítésében segít.
  8. Allantoin gyulladáscsökkentő, nyugtató és fertőtlenítő.

A termék összetételeinek köszönhetően nemcsak gyógyhatású, de szépészeti bőrápolásban is fontos szerepet játszik. 

Alkalmazás 

  • Vékony réteget vigyünk fel az érintett felületre, és gyengéden dörzsöljük be, naponta többször.
  • Amennyiben arc, dekoltázs, nyak (éjjeli-nappali krémként), kéz ápolására használjuk, érdemes kis vízzel hígítani és könnyedén végigsimítani a bőrön. Testápolóként is használható. A szem környékén viszont ne használjuk!
  • Minden bőrtípushoz megfelel.
  • 3 éves kor alatt és túlérzékenység esetén (pl. szalicilsav) használatát nem javasoljuk.

Kedves Életfások!
Sok sikert és örömöt kívánok mindenkinek a tavaszi bőrápoláshoz! Élvezzük a tavasz simogatását!

Tisztelettel és szeretettel
Dr Dacko Natalia

 

 

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok