Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

TAVASZI MEGÚJULÁS - Előtérben az oly sokszor elhanyagolt lábunk

Pedivonal

Megérkezett a Kikelet, csicseregnek a madarak, hétágra süt a Napnak sugára, rügyeznek a fák, bokrok, nyílnak a tavaszi virágok (hóvirág, krókusz, kökörcsin, kankalin, kék ibolya). Szívünk, lelkünk felmelegszik a téli sötétséget, szomorkás hangulatot követően. Öröm kiülni a parkba, indulnak a kirándulások és egyre lengébben öltöznek az emberek, lekerülnek a nagykabátok, a csizmák. A legtöbben ilyenkor vesszük észre, hogy bizony-bizony elhanyagoltuk a lábainkat a téli időszakban.

Pedig a lábaink megérnek egy misét, mint anno IV. Henrik francia királynak Párizsért is megérte. Pici korunktól a kíváncsiság hajt minket az újdonságok felé és ehhez a lábaink nélkülözhetetlen tartozékok. Akinek megadatott az a csoda, hogy gyermeke született féltő gonddal ápolja a pici testét, talpacskáit puszilgatja. Amikor 10-12 hónapos kora körül megpróbál lábra állni és szétnézni a világban gyermekünk, izgatottan figyeljük a próbálkozásait. Amikor már stabilan áll a lábán a mi kis kincsünk, igyekszünk neki megmutatni a világot egyre szélesebb körben, először a szobáját, a lakásunkat, az utcát, a parkokat, a rétet, az erdőt. Az előrelátó és gondos szülő már az első kis cipő kiválasztásánál igyekszik tudatos döntést hozni gyermeke érdekében és a lába védelmében. A gyermekeink felnőnek, és a saját életüket kezdik élni és mi szülők reménykedni tudunk, hogy mindenre felkészítettük őket, önálló és tudatos Embert neveltünk belőlük.

Ennek ellenére sokan esnek abba a hibába, hogy valahol eközben elfelejtik, hogy ezek a lábak egy életen keresztül fogják szolgálni és óvni, vigyázni kell rájuk! Sokan elfelejtjük, hogy magunkra is szánjunk időt gyermekeink mellett, mert ha mi megőrizzük az egészségünket, sokkal hatékonyabb szülők is lehetünk. Minden gyermek örül, ha a szülő vele együtt focizik, fogócskázik, fára mászik, túrázik, kerékpározik, és még sorolhatnám. Ezt beteg, fáradt lábakkal nem tudjuk megtenni.

De örömmel mondhatom, hogy van megoldás! Ha figyelmesen olvastok tovább, elárulom a titkot: a Just lábápolási kollekciója a legjobb megoldás erre a gondra.
A Just lábápolási kollekció 4 tagból áll: 

  1. Pedi lábfürdősó (holt-tengeri só, vadgesztenye, mályva, tengeri alga, borókabogyó, kamilla, rozmaring, menta)
  2. Pedi lábbalzsam (kasvirág, vadgesztenye, csodabogyó)
  3. Pedi lábkrém (zsálya, kamilla, mályva, eukaliptusz, hegyi boróka, törpefenyő, hegyi árnika, cickafark)
  4. Pedibon lábspray (tápiógyökér, fazuzmó, hamamelisz, rozmaring, kámfor)

Ha a készítmények összetevőit megnézzük, csodás gyógynövények sorát láthatjuk. Csak rövid áttekintést szeretnék róluk adni Neked olvasóm, hogy Te is tudd igazán értékelni, milyen csodás készítményeket kapsz a kezedbe a lábaid szolgálatára.

Holt-tengeri só: ez a só hatással van bőrünkre, szervezetünkre: felszívódva stimulálja az immunrendszert, ennek következtében méregtelenítő és gyulladáscsökkentő hatása van. Csak természetes formában létezik, minden mesterséges előállítási kísérlet kudarcba fulladt.

Vadgesztenye: Elő-Ázsiából a Balkánon keresztül került el hozzánk ez a fafajta. Magja, mely fényesen barna és egy tüskés tokban növekszik közvetlen emberi fogyasztásra alkalmatlan, de 30-40%-ban tartalmaz keményítőt és 10%-ban szaponint. Készül belőle csiriz (egy természetes ragasztó), és a tubák egyik összetevője volt régen, a mosódió vetélytársa. Fényvédő krémekben eltünteti a szeplőket. Teája vénafal erősítő, alkoholos kivonata ízületi bántalmakra, pörkölve kávénak, krónikus hasmenésekre igen hatékony.

Mályva: a gyógyászatban a leveleit, virágait és gyökerét használják. A nyáron gyűjtött levelei nyákoldó, vízhajtó és bőrnyugtató hatásúak. Míg az ősszel gyűjtött gyökér bélbevonó, vízhajtó, bőrnyugtató, sebgyógyító.

Borókabogyó: hatóanyagai között számos vitamin (B1,2, niacin, benzoesav, béta karotin), nyomelemek (cink, mangán, kobalt), ionok (magnézium, kalcium, kálium), alkaloidák (cineol, borneol, fellandrén), flavonoidok, linolénsav található. Antioxidáns, gyulladáscsökkentő, vízhajtó, fájdalomcsillapító és köszvény ellenes, aszthmás tüneteket oldó, nyákoldó, gyomor-bélhurutban, migrénes panaszok és szorongásokban is jól használható gyógynövény.

Hogyan használjuk ezeket a készítményeket? Nagyon egyszerű a válasz rá: rendszeresen, télen is.

LábfürdőHeti 3-4 alkalommal 15 percig esténként áztassuk a lábunkat a Pedi lábfürdővel; 1 evőkanálnyit tégy 4-5 liter meleg vízbe. Serkenti a vérkeringést, csökkenti a fáradtságot, izomfeszülést, ödémákat. Meglátjátok olvasóim, hogy mennyire ellazít majd ez az esti tevékenység, oldja az egész napos stresszt, közben végiggondolhatjátok a napotokat és számot vethettek mit, hogyan csináltatok aznap. Jó lezárása a napnak. Elárulok egy titkot, de ezt nyugodtan tovább adhatod másoknak is. A Pedi lábfürdősót lehet fürdősóként is használni, főleg psoriasisban vagy ekcémában szenvedőknek ajánlott. Jó bőrnyugtató és gyulladáscsökkentő a benne lévő holt-tengeri só miatt. Itt fordított lesz a helyzet, a hegy jön el Mohamedhez így.

A lábfürdő után jó alaposan töröljük szárazra és kenjük be lábainkat, főleg a talpunkat és lábujjainkat Pedi lábkrémmel. A lábkrémet naponta 1-2x használjuk, este mindenképpen. Felszívódva beindítja a vérkeringést, nyugtatja és frissíti, puhává, bársonyossá téve lábunkat. Erősen hidratál, tonizál, dezodorál, megelőzi és rendezi a bőrkeményedéseket. Ha rossz a vérkeringés lábunkban felmelegíti, mivel javítja a keringést. A bemasszírozás is sokat segít, mivel belső szerveinkre is hat, és javítja működésüket (gyomor, máj, vese, szív). Erős gyulladásgátló és regeneráló hatású, normalizálja a bőr mikroflóráját, bőrgombásodás megelőzésében is hatásos. Még egy újabb „apró” titkot is elárulok, alkalmas a végbéltáji berepedések, aranyeres gyulladások ápolására is. Folpackra kis csíkokat nyomva, fagyasztóban lefagyasztva házi végbélkúp is gyártható belőle belső aranyeres gyulladás kezelésére.

A kedvencem a Pedi lábbalzsam, melynek fő feladata a láb ödéma csökkentése, a vér- és nyirokkeringés javítása és a lábizmok ellazítása. Mindennap reggel és este használom nem csak a lábamra, de az alszáraimra is, mivel családi örökségként gyenge vénákat örököltem a nagyimtól. Mióta rendszeresen használom, esténként nem érzem a fáradt láb szindróma fájdalmát, nem dagad az alszáram, és nyáron nyugodtan veszek fel rövidnadrágot és szoknyát, mert nem sokkolom a környezetemet a dagadó visszereimmel. Hűsít, frissít , a felvitelnél figyelni kell a vénás keringés irányára és alulról felfelé haladva kell bemasszírozni a végtagunk bőrébe.

Legvégül de nem utolsó sorban a Pedibon lábspray. Egy univerzálisan használható termék, melyet elsősorban reggel használjunk, de a nap során bármikor lehet ismételni. Hűsít, frissít, felgyorsítja az apró bőrsérülések gyógyulását, erős izzadásgátló, szagtalanító, fertőtlenítő és gombaölő hatású. Biztosan van az ismerőseitek között olvasóim, akiknek rendkívül kellemetlen lábszaguk van. Itt van a megoldás számukra. Reggel indulás előtt, lehetőleg cipőfelvétel előtt fújják be a lábszárakat, talpat, lábfejet. Majd néhány perc alatt hagyják megszáradni, hogy ne legyen ragacsos érzésük és már kezdhetik a napjukat. Este, amikor hazaérnek és leveszik a cipőjüket, senki nem fogja tudni, hogy megérkeztek. Nyári nagy melegben, ha hűtőbe téve lehűtjük, és úgy használjuk, még kellemesebb a hűsítő hatása.

Remélem sikerült felkeltenem a tiszteletet a minket kiszolgáló lábaink iránt, és több figyelmet szentelsz ezután nekik, kedves Olvasóm.

Tisztelettel:

Dr. Tóth Judit Erzsébet

oktató háziorvos, Debrecen

Napsugár csapat tagja

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok