Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

AZ ORSZÁG LEGJOBBJAIKÉNT, MAGYAROKKÉNT SVÁJCBAN!

aol III

3. rész: Svájc ízei

Hol is hagytam abba? Igen, ott, hogy a remek reggeli után, immár "rutinosan" kijelentkeztünk a csodálatos hotelünkből, és valamennyien elindultunk oda, ahova már nagyon, nagyon vágytunk Erikával: Brocba, a Maison Callier csokoládégyárba...

aol III 1

Az út maga is fantasztikus volt, nem tudtunk a táj szépségével betelni. Folyamatosan fényképeztünk a buszból is, amit persze a csokigyárban is folytattunk, pl. rögtön az érkezéskor is a plafonról lógó stilizált óriás bonbonokat...

Teremről teremre vezettek, megtapasztalhattuk a gyártás folyamatát az alapanyagok termesztésétől kezdve. Külön izgalmas volt, hogy minden fázisból kóstolhattunk, nagyon élveztük!

Persze, a túra végén nem maradt el a vásárlás sem... Istenem: alig tudtunk dönteni, melyik finomságot hozzuk haza a családjainknak, barátainknak,..

aol III 2

Egy gyönyörű középkori városkában ebédeltünk, Gruyére-ben, egy szépséges, tradicionális étteremben, ami arról volt híres, hogy saját sajtot is készít! Nem véletlen, hogy a húsos, zöldséges előétel után sajt fondüt tálaltak fel...
Hozzáteszem, az étkezések alkalmával mindig sokat beszélgettünk a különböző országok legjobbjaival, új barátságok születtek... Annyit, de annyit nevettünk...

Ez után újra buszra szálltunk, és irány Bern: a lenyűgöző wellness hotel, a Hotel Allegro!

aol III 3

Légies lépcsősor a szálloda közepén, letisztult formák, pazar elegancia... A szobában az ágyon egy-egy doboz bonbon, a mai meglepi. Már kezdjük megszokni... Mi lesz otthon???
A szokásos 31-es olajos fürdő adta felfrissülés után idegenvezetős városnéző sétára indultunk. Kutak, harangtorony, varázslatos történetek a város történelméből...

Hihetetlen volt, hogy az idő is oly kegyes volt hozzánk. Gond nélkül lubickoltunk a sok elénk táruló szépségben...

aol III 4

És hogy hol vacsoráztunk? Nos, egy olyan műemlék étteremben, amit korábban a hatalmas boroshordók tárolására használtak...

A svájci vezetői asztalhoz invitáltak bennünket, mondhatom, ragyogó társaságban telt az este! Nagyon érdeklődőek voltak, megismerkedtünk a svájci nyertessel is, aki külön kis "képzésként" értékelte a beszélgetésünket...

aol III 5

Ez is, mint az előző kettő, késői, több fogásos vacsora volt... Igencsak elgondolkoztatott...Ha így megy tovább, a gálára szánt ruháink nem jönnek majd ránk...
Úgy hogy alkalmaztuk a bevált paracelsusi bölcseletet, miszerint a minőség a mennyiségben rejlik...

Ez a nap is szépségben, eseményekben, helyszínekben, ízekben, illatokban, színekben gazdag nap volt, tele élményekkel, mosollyal, szeretetteljes törődéssel...

aol III 6

Erika ezt írja:
Harmadik nap: 2016. június 28.
Elhagytuk a csodálatos szállodát, ahonnan a csokoládé gyárba indultunk! Ilyet még nem láttam: még a csillárról is csokoládé csüngött. Este a Hotel Alllegroban szálltunk meg, ahol újra csak elhalmoztak bennünket ajándékkal... Bizony, itt tudtam meg, hogy a szálloda Michelin csillagos étteremmel büszkélkedik...

aol III 7

Azzal az izgalommal teli érzéssel hajtottuk álomra a fejünket, hogy másnap majd utazunk szárazföldön, vízen, levegőben, és ismét egy igazi ékszerdoboz vár minket...
Hogy melyik? Hamarosan megtudhatod.

Sok szeretettel:

Szilágyi Ildikó és Kozma Erika
Napsugár Csapat