A hónap Nahrin termékei augusztusban - fűszerek, szószok, mártások
- Kategória: Csapatépítés
- Találatok: 7291
A Nahrin kutatói felismerték a fűszerek és az ételeink alapanyagainak használatában rejlő lehetőségeket, hiszen minden nap eszünk, és nem mindegy mit, illetve hogyan. A jól megválasztott fűszerkeverékek segítségével egyszerűbben karbantarthatjuk szervezetünket, jelentősen mérsékelhetjük számos betegség kialakulásának kockázatát. Lássuk, mit ajánlunk a modern Nahrin konyha kialakításához!
Fokhagyma fűszerkeverék: a magyar és a nemzetközi konyhák egyik alapfűszere. A nyersen kellemetlen illatot árasztó csírát eltávolították belőle, de a növény összes hasznos tulajdonságát sikerült megtartani. Alkalmazható pl. öntetek, szószok, rizs, hús, saláták ízesítésére.
Bors fűszerkeverék: jellegzetes ízű, csípős fűszer, a sütés-főzés alfája és omegája. Ez a fűszerkeverék a fehér- és a cayenne bors nagyszerű elegye.
Mustár fűszerkeverék: hazánkban némileg elfeledett íz, pedig a világ minden pontján a konyhaművészet gyakran alkalmazott fűszere.
Curry fűszerkeverék: jellegzetesen ázsiai fűszer, remek ízt ad gulyásoknak, raguknak, sült húsoknak, salátáknak, rizsnek, zöldségeknek.
Hús fűszerkeverék: elsősorban húsok- húsételek készítéséhez ajánlható fűszerkeverék. Sütéshez, pácoláshoz, előkészítéshez tökéletes választás.
Saláta fűszerkeverék: használható hideg - meleg saláták, köretek, zöldségfélék ízesítéséhez.
Tengeri algás sópótló: kitűnő ízesítője halételeknek, köreteknek (sült burgonya, rizs), salátáknak. Különleges, eddig nem ismert, új íz összeállítás, ami gyorsan megkedvelhető mindenki számára.
Nahrom fűszerkeverék: a többi hasonló jellegű keverékhez hasonlóan, jól harmonizál ételeinkkel, és más fűszerekkel, alkalmazható levesek, rizs, hal, hús, saláták, főzelékek készítéséhez.
Citromos bors fűszerkeverék: elsősorban halak, szószok, saláták, könnyű húsok fűszerezéséhez, pácolásához ajánljuk.
Bazsalikom fűszer: talán a legismertebb „mediterrán" fűszer, felhasználása rendkívül széleskörű.
1 perces szósz sültekhez: pillanatok alatt elkészíthető szósz, amely ízlés szerint gazdagítható borral, fűszerekkel, esetleg tejszínnel, használatának csak a fantázia szab határt.
Béarnaise szósz: egy csodálatos gazdag szósz, hús és halételek, spárga és egyéb zöldségek készítéséhez ajánlott.
Zöldségleves instant: a Nahrin zöldséglevese több mint egy leves. Hiszen segíti a folyadékpótlást, emellett alacsony a kalória tartalma, a konyhai felhasználása pedig egészen sokrétű.
Currys kukoricaleves: segítségével egy csipet, jobban mondva egy tányér Ázsiát varázsolhatunk az asztalra. Elkészítése gyors és egyszerű, mindössze 2 perc.
Paradicsomleves: hazánkban is közkedvelt leves, a mediterrán vidékeken is „kultusza" van a fogyasztásának, hiszen még friss hozzávalókból is gyors, egyszerű, tápláló és nagyon finom fogás.