Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

MI KOMOLYAN VESSZÜK A VILÁGOT!!!!

gyk nyit 

Mi, a Gyerek Klub felnőtt tagjai sokat készültünk a 2020-as év első JUST konferenciájára, amely február 15-én lett megtartva „törzshelyünkön”, a CEU Konferencia Központban.

Vezértémánk a környezetvédelem és azon belül is az újrahasznosítás volt. Vargáné Marikával megbeszéltük, hogy mind Miskolcról, mind Tatáról elvisszük az elmúlt időszak konferenciáira vásárolt és fel nem használt maradék alapanyagokat. A gyerekek feladata az lesz, hogy ezekből alkossanak valamit.

gyk kreativ

Volt ott szívószál, csipesz, parafa dugó, karton, söröskupak és még sok más is. Számtalan szebbnél szebb dolog született. A kész „műalkotásokat” kiállítottuk és lehetett rájuk szavazni: kinek melyik tetszett a legjobban, melyiket találta a legötletesebbnek? Egyetlen szabály volt csak: a sajátjára senki nem adhatta le a voksát! Segítségül minden alkotás mellé egy általam még itthon feldíszített, szintén újrahasznosított Nahrinos dobozt tettünk. Ide dobhatták be a gyerekek a szintén itthon elkészített szavazókorongokat. Hogy minden gyerek elismerésben és „díjazásban” részesüljön, a szavazás végeztével ezeket a dobozokat haza is vihették vigaszdíjként. Természetesen senkit nem hagytunk ajándék nélkül sem!

A gyerekek fantáziája végtelen. Így született pl. gombfocipálya dugóból és söröskupakból, csipesz baba és kitűző, hogy csak a leggyakrabban használt anyagokat említsem. A délelőtt folyamán fontos dolgokat tudhattak meg azok a gyerekek Tóth Timontól, akik érdeklődnek az okos telefonnal végezhető „bűvészkedés” iránt, pl.:szelfi készítés, szerkesztés stb. Ezzel nagy segítséget kaptak munkájukhoz azok a gyerekek, aki szeretnének elindulni a számukra kiírt idei versenyen.

gyk kornyezet

Ebéd után Kovács Attila középiskolai tanár tartott játékkal és kísérletekkel fűszerezett előadást a környezetvédelemről és annak fontosságáról. Megbeszéltük a gyerekekkel, hogy mindenki meghallgatja Attila témával kapcsolatos bevezetőjét, utána pedig eldöntheti, hogy figyelemmel kíséri az előadást vagy visszajön kreatívkodni. Nagy örömünkre minden jelenlévő gyerek feszült figyelemmel kísérte a teljes előadást és aktívan részt vett a kísérletekben is.

Sikerült felkelteni érdeklődésüket a téma iránt. Rengeteg kérdés felvetődött bennük, hogy ők mi módon lehetnének környezetvédők?

gyk kozep

Köszönöm ezt az aktív részvételt a szombati konferencia Gyerek Klubjában mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek! Nagyon várom a következő alkalmat, ahol remélhetőleg ismét megmutathatjuk, hogy mi, „gyerekklubosok” mi módon próbájuk meg védeni a Földünket?

Kecskés Elekné Ildikó
Gyerek Team tag Tatáról

 

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok