Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

GONDOLJUNK AZ IDŐSEKRE

idosek

Mindenki tisztában van azzal, hogy a felnőtt emberek nagy része sajnos korlátozott mozgáskészségben szenved. Ennek leggyakoribb okai a túlterhelés, a reuma, az ízületi gyulladás, a sportsérülések, a hibás testtartás. Emiatt fokozott igény van a készítményekre, amelyek segítik elmulasztani vagy enyhíteni a mozgásszervi problémákat (tüneteket). Ez különösen fontos az idősek részére, így az Életfa egy különleges Just csomagot kínál a nagyszülőknek. Ebbe a csomagba 3 mozgást támogató gyógynövény tartalmú krém és egy melegítő fürdő esszencia kerül.

A téli hideg, borongós időben különösen jól esik a melegítő Boróka fürdő esszencia használata. A csodálatos növénykompozíciónak (hegyi boróka, szibériai fenyő, atlaszcédrus, európai ciprus, mirtusz, tömjén, eukaliptusz, római kamilla, erdei fenyő, pacsuli, rozmaring, kúszó fajdbogyó) köszönhetően nemcsak melegíti, stimulálja és energetizálja a testünket, de ellazít és megnyugtat is egyben. Jó fájdalomcsillapító, gyulladásgátló, vérnyomás és keringésszabályozó, javítja az anyagcserét, és salaktalanít.

20201215 094355A Boróka krém (borókaolaj, hosszútűjű fenyő olaj, európai ciprus olaj, eukaliptusz-, citrom-, szójaolaj) rendkívül gyors hatású, gyulladásgátló és fájdalomcsillapító. A benne lévő borókaolaj tágítja az ereket, javítja a vérkeringést, fölgyorsítja az anyagcserét. Emiatt a fájdalom gyorsan csökken és kellemes, meleg érzés jelentkezik. Nagyon hatásos a reumára (arthritis), izomgyulladásra. Ideggyulladás esetén (bordaközti gyulladás, idegzsába, arcideggyulladás) csökkenti a gyulladást, elmulasztja a fájdalmat. Mivel nagyon jól javítja a perifériás keringést, ezért ajánlott az alkalmazása a „hidegláb” tüneteknél is. Bemelegíti az izmokat a fizikai megterhelés előtt, majd a végén segíti az ellazítást. Enyhíti a köszvényes fájdalmakat. Izomláz esetén ideális. Csökkenti az arteriális vérnyomást (a nyak és a lábszár izmait bekenni).
Fontos tudni, hogy nem használhatjuk gerincsérv esetén, akut stádiumban lévő vesebetegségeknél, veseköveknél, onkológiai betegségek kezelésekkor (kemoterápia).

A Just Árnika-Varjúköröm-Tömjén krém-gél egy egyedülálló készítmény, ami három felettébb érdekes gyógynövény kombinációja. Széles alkalmazási területen használhatjuk, a tompa sérülésektől a gyulladásos állapotokig. A gél szintén serkenti a bőr vérkeringését (bár ezt nem érezzük, hiszen nem okoz melegség érzést), hatásos a gyulladásokkal szemben, enyhíti a fájdalmat. Felhasználása javasolt tompa sérülések és vérömlenyek, akut baleseti sérülések, vérzéssel nem járó sérülések, mint pl. húzódások, rándulások, zúzódások és ficamok esetén. Valamint az ízületek, inak és az izmok túlzott igénybevételénél (pl. kirándulások, túrák), hátfájásnál, ízületi gyulladásoknál. Krónikus állapotban a gél hosszabb időn keresztül is alkalmazható. Ízületi porckopás (artrózis) esetén is javasolt!

A többfunkciós Fekete nadálytő, azaz Wallwurz krém-gél (fő alkotórésze a fekete nadálytő, arnika) fájdalomcsillapító és erős regeneráló hatással rendelkezik. A hűsítő érzés ellenére stimulálja a vérkeringést, az izomfeszültséget csökkenti. A fekete nadálytő tartalmának köszönhetően izomtónus javító, csontszövet regeneráló, vérzéscsillapító, sebgyógyító, gyulladásgátló is egyben. A benne lévő árnika pedig erős vérzéscsillapító és gyorsítja a vér felszívódást. Használhatjuk a krémet: lágyrészek vagy lágy szövetek sérülései (karcolások, zúzódások, bevérzések, hematómák), izomhúzódás, rándulás, ficamok, csonttörések (orvosi kezelés mellett) esetén. Továbbá túlterhelésnél bekövetkezett izomfájásnál, lumbágónál, isiásznál, nehezen gyógyuló sebeknél, fekélyeknél, repedéseknél is ajánlott. Bénulások esetén tilos használni!

Ez a négy nagyszerű termék mindenképp kerüljön be a házipatikánkba, hogy segítsen mindannyiunkat a szabad mozgásunk megőrzésében. Legyünk aktívak életünk minden szakaszában!

Dr. Dacko Natalia
Egészségügyi Team

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok