Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

TENGERI ALGÁS SÓPÓTLÓ

tengeri

Egy kis fűszertörténelem

A fűszerek bölcsőjének Indiát tartják, ahol kiterjedt fűszer utak, kereskedelmi hálózatok alakultak ki, amelyek átíveltek birodalmakon, határokon, tengereken.

Egyiptomban a fáraók idejében elsősorban a gazdagok kiváltsága volt a fűszerek használata.

„Az vagy amit megeszel”.
Már az ókori Görögország nagy elméi is gyakorolták a gyógy- és fűszernövénytant, köszönhetően többek között Hippokratész munkásságának. Már ekkor felismerték a fűszernövények egészségre gyakorolt pozitív hatását.

A Római Birodalomban is használtak fűszereket, például az ánizst, fokhagymát, kaprot, kakukkfüvet, köményt, mustárt, majoránnát és borsot.

Ezekben az időkben már általánosan elfogadott fizetőeszközként is elismerték a fűszereket, az áru-csere kereskedelem alapját képezték és teret hódítottak Közép-Európában is.

Az ipari forradalom idején azonban jelentősen csökkent a fűszerek iránti kereslet, hiszen más árucikkek váltak a kereskedelem meghatározó részévé. A XX. században a két világháború, valamint a nagy gazdasági világválság a fűszerek használatára is árnyékot vetett. Számukra a második világháború utáni időszak hozta el az újabb aranykort, a kereskedők remek érzékkel ismerték fel a kínálkozó lehetőséget, és díszes üvegekben, dobozokban árulva a régi-új ízeket, igyekeztek felébreszteni a „modern” háziasszonyok elfeledett érdeklődését. Sikerrel.

Ma már a modern otthoni konyha és a csúcsgasztronómia egyaránt elképzelhetetlen fűszernövényeink nélkül.

GYORS, FINOM ÉS EGÉSZSÉGES! CSÚCSGASZTRONÓMIA OTTHON

Lehet minőségi, gyors, egészséges fogásokat készíteni otthon? A válasz, igen! Ahhoz, hogy ez elérhető legyen, nem kell más, mint kiváló minőségű hozzávalók és kiváló minőségű fűszerek.

Ideje kilépni a húsleves, rántott hús és sült krumpli ördögi köréből! Nem jár plusz költséggel, abból főzünk, amink van!

Ismerkedjünk meg a Nahrin konyhai vonallal, mely segítségével gyors, finom és egészséges ételeket készíthetünk az otthonunkban.
Utazzunk együtt a Nahrin világába!

Fűszerek

A Nahrin fűszerek nem csupán élvezetessé teszik ételeinket, hanem természetes vitaminokat és ásványi sókat is tartalmaznak, sokféle fűszer hozzáadásával készülnek, étvágyfokozók, görcsoldók, emésztésjavítók, valamint kis nátriumtartalmuknál fogva hozzájárulnak a sófogyasztás csökkentéséhez.

Annak érdekében, hogy a bennük lévő értékes vitaminok és ásványi anyagok ne sérüljenek, fontos, hogy a Nahrin fűszereket utólagos ízesítésre használjuk. Valamint köztudomású, hogy egy langyos (vagy már kihűlt) étel kevesebb sót vesz fel, mint az, ami még forr. Ezért, ha ekkor ízesítünk velük, is csökkenteni tudjuk a nátrium felvételét.

Tengeri algás fűszerkeverék

Az igazi konyhaművészet alapja az a felfogás, hogy ne félj az új ízektől, hatásoktól. A jót könnyű megszokni, és ez a fűszerkeverék - mivel magas fehérje és ásványi anyag tartalmú, szárított algák és tengeri só keveréke alkotja - maximálisan megfelel az egészséges táplálkozás és a gasztronómia minden kihívásának.
Kitűnő ízesítője halételeknek, köreteknek (sült burgonya, rizs), salátáknak. Különleges, eddig nem ismert, új íz összeállítás, amit garantáltan mindenki gyorsan megkedvel.

Életfa Program

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok