Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

LEVENDULA KRÉM

levendula krem jo

A levendula az egyik legsokoldalúbban, legváltozatosabban használt finom illatú gyógy-, fűszer- és dísznövény. Európába a rómaiak hozták be, az ókorban ez a növény a szépségápolás meghatározó növénye volt. Parfümök, kölnivizek alapanyaga az illatos lila virágzat. A népi gyógyászatban is közismert, többek közt szélgörcsök, izomfájdalmak ellenszere, de illóolajként nyugtató hatású, a depressziót, rosszkedvet is elűzi. Virágos szárait fellógatva, kiszárítva pedig első osztályú szekrényillatosítót kapunk, elűzi a molyokat, és felfrissíti ruháink illatát. És még egy tipp: a szárított virágzat egy textilzsebkendőbe varrva, az ágyba elhelyezve, segít a mély, nyugodt alvásban. 

Talán emlékszünk arra - vagy emlékeink híján el tudjuk képzelni, - hogy nagymamáink sifonjában (szekrényben) annak idején szinte kifogyhatatlan levendula illat volt. S mikor kinyílt a szekrény ajtaja, akkor megtelt a ház is eme csodás, megnyugtató illattal.

A levendulának igen széleskörű a felhasználási területe.

A Levendula krém aloe tartalmú, mely gyulladáscsökkentő, gombaölő, antibiotikus és regeneráló, így regenerálja a szöveteket a sejtek normális fejlődési ütemében.

A krém levendula és hammamelis(bűbájdió) tartalmának köszönhetően a következő összhatást eredményezi:
-          feszülést, duzzanatot csökkent,
-          fáradtságot, izom- és reumás fájdalmakat enyhít,
-          gyulladásos izomfájdalmakat enyhít,
-          visszeres láb megelőzésére és kiegészítő kezelésére a legmegfelelőbb,
-    gennyesedéssel járó szemgyulladások kezelésére és allergiás duzzanat, viszketéssel járó szemgyulladás megelőzésére ajánlott,
-   napégésre, szolárium, sugárkezelés utáni bőr ápolására, még mielőtt begyulladna,
-    külső és belső aranyér kezelésére: házilag akut tüneteket enyhítő kúp készíthető belőle,
-   kismamáknál, túlsúllyal küszködőknél (akár férfiaknál is), a megjelenő visszerek rendszeres kezelésére,
-     fejfájás, a depresszió, a szorongás, a hangulatingadozás, a félelem és a kimerültség esetén kiváló hatású - kiegészítőként.

Igen ritka az az ember, aki közeli hozzátartozói között ne találna pl. kismamát, ülő munkát végző embert, aranyérrel küszködő egyént, vagy esetleg szoláriumba járót, túlsúllyal küszködőt. Nos ha mégis van a felsoroltak között ismerős, akkor bátran használhatja a Levendula krém csodás, jótékony hatását. „Meghálálja” a krém, a simogatva felvitt szeretetet.

Tóth Andrea
diplomás ápoló
infekciókontroll nővér
06 70/315-48-18
Napsugár Csapat - Egészségügyi Team

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok