Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

ÉLETFA JUBILEUMI FŐZŐVERSENY - MARHASÜLT ZÖLDSÉGÁGYON

be nyit

ONLINE FŐZŐVERSENY - MARHASÜLT ZÖLDSÉGÁGYON

Bizonyára sokan felkapták a fejüket, amikor meghirdettük az Életfa Jubileumi online főzőversenyt, ahol egyéni és csapat kategóriában lehetett leadni a nevezéseket.
Szép számmal akadtak vállalkozó szellemű jelentkezők, akik örömmel vették a kihívó feladatot.

Ilyen vállalkozó kedvű házaspár Borsányi Éva és Veres Benő, akik saját konyhájukban láttak minket vendégül, és készítették el a marhasültet. Íme a recept és a fotók. Ha kedvet éreztek hozzá, készítsétek el!

Marhasült zöldségágyon

Hozzávalók
1 szelet marha rostélyos (csontos), kb 40 dkg
3 szelet marha felsál kb 40 dkg
Kolozsvári szalonna  kb 30 dkg
Petrezselyem gyökér 5 db
Sárgarépa    5 db
Paprika 3 db
Paradicsom 6 db
Vöröshagyma 2 db
Fokhagyma  6 gerezd
Burgonya 10 db
Vörösbor száraz, (Malbec) 2 dl

NAHRIN fűszerek
Szárnyas fűszer
Fokhagyma fűszer
Marinade fűszer
Nahrom fűszer
Curry fűszer
Só semmiképpen nem kell, kicsi sem

be hossz

Elkészítés 
Készíthető tepsiben, Római tálban, öntöttvas lábasban – tetszés szerint

be zolds

  1. Vágjuk apró darabokra a kolozsvári szalonnát, és terítsük el a tepsi alján
  2. Tisztítsuk meg és vágjuk karikákra a petrezselyem gyökeret, és a sárgarépát, és terítsük el a tepsiben a kolozsvári szalonnán
  3. A marhahúsokat mindkét oldalon fűszerezzük Szárnyas fűszerrel, Fokhagyma fűszerrel, Marinade fűszerrel, Nahrom fűszerrel, Curry fűszerrel, - SÓ NEM KELL. Helyezzük a húsokat szépen elterítve a tepsiben elterített Kolozsvári szalonnás-zöldséges alapra.
  4. A tepsiben tegyük a húsokra a fokhagymákat, húsok közé a vöröshagymákat, paprikákat, paradicsomokat.
  5. Öntsünk a tepsibe 1,5 dcl vizet, és 2 dl vörösbort
  6. Fedjük le a tepsit alufóliával, és tegyük az előmelegített sütőbe kb 2 órát süljön össze 200 fokon.be kesz
  7. kb. 2 óra múlva kivesszük a tepsit a sütőből, megfordítjuk a húsokat, kerüljön a tetejükre a zöldséges alapból. Ekkor betesszük a húsok közé a burgonyákat egészben. Visszatesszük a tepsit a sütőbe, és további 1 órát hagyjuk sülni lefedve.
  8. Egy óra elteltével kivesszük a tepsit a sütőből. Ekkorra a húsok megpuhultak, összeértek az ízek, csodálatos illatok vannak. Le kell önteni egy edénybe, a tepsi alján összegyűlt bőséges folyadékból. Nem kell hozzá sem fűszer, sem bor. Itt már minden készen van. Fedés nélkül a készre sütés következik kb fél óra
  9. kb 15 perc múlva kivesszük a tepsit sütőből, a húsokat óvatosan átforgatjuk, bőségesen locsoljuk a szaftos levével, és visszatesszük sülni fedés nélkül.
  10. Minden megpuhult, nem főtt szét semmi, az ízek összeértek, következik a tálalás.

Tálalás

  1. Vágjunk szeleteket a húsokból, és a tányérba szedjünk húsból és az összesült zöldségekből, burgonyából.
  2. Az egybesült zöldséges, szalonnás alap, burgonyával már önmagában is megfelelő köret, de lehet változatosabbá tenni. Jó hozzá a burgonyapüré is.
  3. Köretnek nagyon jó hozzá még salátakeverék olivabogyóval, áfonya lekvár, paradicsom, paprika, petrezselyem levél, tejfölös öntet. (Tejfölös öntet saját recept: 2 dl tejfölhöz, Fokhagyma fűszer, Saláta fűszer, Tengeri fűszer, Nahrom fűszer – összekeverve)

A vörösborral kiváló íze van

Jó étvágyat kívánunk!

Szeretettel:
Borsányi Éva és Veres Benő